Spejlæg med bacon og granatæble s. 24



Spejlæg med bacon og granatæble  s. 24

4 personer

  • 8 skiver bacon
  • 8 spejlæg
  • 1 spsk. smør og 1 spsk. olie til stegning af æg
  • 1 granatæble
  • Balsamicoeddike
  • Salt og peber
  • Hjertesalatblade eller andet grønt
  • Evt. fraiche 5% rørt op med ketchup

 

Sådan gør du

Steg bacon på en tør pande og lad de stegte baconstykker afkøle på fedtsugende papir. Steg æg i en kombination af en spiskeskefuld smør og en spiseskefuld olivenolie – eller steg æggene i fedtet fra bacon eventuelt tilsat lidt smør. Rul granatæblet på bordet indtil frugten bliver blødere. Halver og bank kernerne ud i en skål eller i en pose. OBS.....sørg for at gøre det i en vask og beskyt dit tøj fra frugtsaft og sprøjt. Fjern de hvide hinderester. Anret som på billedet. Slut af med at krydr med salt, peber og komme lidt balsamicoeddike ovenpå – spises eventuelt med to spiseskefulde mælkedressing med ketchupsmag.

 

Sådan beregner du efter Sense-tallerkenmodellen 

Håndfuld nr. 1 (+2):   hjertesalatblade (eller andet grønt),

Håndfuld nr. 3:           bacon, æg  

Håndfuld nr. 4:           granatæble

1-3 spsk. fedtkilde:     smør og olie til stening af æg

 

Valgfrit

Mælkeprodukt:           ikke anvendt

Mælkedressing:          fraiche 5% (rørt op med ketchup)

Smagsgiver:               balsamicoeddike

 

Kalorier pr. portion 

Energi:                      307 kcal

Protein:                       18 g, 23 %

Kulhydrat:                     7 g,   9 %

Fedt:                           24 g, 68 %

Kostfibre:                 0,18 g

 

Tip

  • spis eventuelt en skive rugbrød som tilbehør.
  • skift bacon ud med røget laks.

Tilmeld dig nyhedsmail


Udtalelser

  • Louise, 35 år

    Sense er så dejligt ligetil med helt almindelig mad og mange nemme løsninger. Jeg kan spise alle de retter, jeg hidtil har gjort, så længe jeg bare justerer på dem og tænkte dem ind i Senses tallerkenmodel.
    Læs hele historien

  • Mette, 42 år, og John, 46 år

    Vi stod sammen og tog en fælles beslutning om at ændre vores liv. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort.
    Læs hele historien

  • Mette, 39 år

    Mette, 39 år

    På tidligere kure har jeg skullet veje min mad, og det kører jeg altså nemt træt i. Så er det med håndfuldene meget nemmere, og det er befriende, at jeg bare skal bruge min sunde fornuft!
    Læs hele historien

  • Karina, 42 år

    Efter den første uge havde jeg tabt 2,8 kilo, og så var jeg for alvor topmotiveret. Det er ikke længere et nederlag at købe tøj, for jeg føler mig så godt tilpas, uanset hvad jeg kravler i.
    Læs hele historien

  • Lise, 41 år

    Jeg har fået mere energi og overskud, og jeg bliver ikke så hurtigt sur og træt. Min tålmodighed er også blevet større, og det nyder især mine børn godt af.
    Læs hele historien

  • Lisbeth, 49 år

    Lisbeth, 49 år

    Denne her måde at spise på er helt almindelig, og samtidig er maden forbavsende nem at lave og inspirerende.
    Læs hele historien

  • Birgitte, 36 år

    Sense har på alle måder betydet, at jeg har fået det meget bedre med mig selv. Jeg er glad og fuld af energi, når jeg kommer hjem fra arbejde. Sådan var det ikke tidligere.
    Læs hele historien

  • Audrey, 49 år

    Sense er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.
    Læs hele historien

  • Lykke, 39 år

    Mit udgangspunkt var, at jeg gerne ville tabe mig 10-20 kilo. I dag står jeg her mere end 50 kilo lettere og må knibe mig selv i armen over, at det virkelig er sandt.
    Læs hele historien

  • Christa, 31 år og Camilla, 32 år

    Vi har støttet hinanden undervejs, og vi har kunnet dele det hele, både glæder og frustrationer. Det har været helt uvurderligt, at vi har kunnet tage rejsen sammen.
    Læs hele historien

  • Galleri

    Instagram