Sense er god løsning til vægttab og bedre sundhed

Udtalelse fra Thomas Meinert Larsen, lektor, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet

 

"Sense-kostprogrammet baserer sig på naturlige og sunde fødevarer, som i de rigtige mængder giver den optimale mæthed og dermed de bedste forudsætninger for et varigt vægttab.

 

I forhold til de gældende kostråd anbefaler Sense, at man reducerer sit indtag af kulhydrater endnu mere. Sense lægger sig dog netop hermed fint i tråd med de seneste forskningsresultater om kostens betydning for appetitregulering, vægtregulering og sundhed.

 

Sense er tillige baseret på en meget enkel måde at regulere kalorieindtaget på, nemlig håndfuldmetoden. Det er en metode, der for mange vil være en effektiv tilgang til at sikre de rigtige portionsstørrelser, som er forudsætningen for at sikre varigt vægttab.

 

I kombination med kompetent vejledning til at understøtte permanente livsstilsændringer kan Sense-systemet bidrage til øget sundhed og livskvalitet for mange."

 

 

Kort beskrivelse af hvad Sense er.........

 

Det er ikke en ekstrem kur, der gør livet surt!

Adskillige mennesker er blevet hjulpet til varigt vægttab med Sense. Heriblandt mange, der i årevis har kæmpet med kiloene og har været igennem et hav af slankekure. Når Sense virker for dem, skyldes det netop, at det ikke er en ekstrem kur, der gør livet surt. Tværtimod kan du med Sense kombinere god mad, hygge og fest med vægttab.  

 

Men hvis metoden skal virke, kræver det selvfølgelig, at du ændrer nogle kostvaner, for vægttab opstår jo ikke af sig selv på magisk vis. Hvis du bare bruger et par timer på at sætte dig ind i, hvad der virkelig virker, er du allerede nået langt. Bogen om Sense giver dig al den viden, du har brug for.  

 

Her og nu vil du sikkert gerne vide lidt mere om, hvad det er ved Sense, der gør forskellen. Der er især tre aspekter: Maden, mængderne og målene. Altså de mål, som metoden hjælper dig til at kunne sætte for dig selv. 

 

Maden: Den er enkel og velsmagende. Nem at lave. Du kan sagtens bruge dine yndlingsopskrifter, bare du justerer dem. Det betyder i store træk, at du skal prioritere grøntsager og protein fra f.eks. kød, fisk og æg, men skære ned på sukkerholdige fødevarer. Tre gode hovedmåltider om dagen. Når du spiser dig mæt i god, sund mad, fristes du ikke så nemt af den mad, der gør dig tyk. Se videoerne her på hjemmesiden med eksempler på morgenmad, frokost og aftensmad med Sense! 

 

Mængderne: Du bruger dine hænder som vægt. De er lige i nærheden, så det er nemt. Bogen fortæller dig, hvor mange håndfulde du skal have af de enkelte kategorier (grønt, protein og stivelse i form af brød, pasta, kartofler m.m.). Den sidste håndfuld, stivelsen, er valgfri – den kan erstattes af mere grønt eller protein. Bogen fortæller dig også, hvor meget fedt der skal til hvert måltid, og hvor meget mælk, fraiche m.m. du kan bruge.   

 

Målene: Inden du går i gang med Sense, skal du gøre op med dig selv, om du virkelig vil være slank. Ikke bare for en periode, men for altid. Mener du det alvorligt? Godt, så har du et mål at styre efter – helt, som om du var kaptajn på et skib med et mål i horisonten. Der går noget tid, inden du når målet, og du må være tålmodig og sætte dig små delmål. Se hvert måltid som et delmål – en spisekasse, du åbner og lukker. Når kassen er lukket, skal du ikke åbne den næste, før du er rigtig sulten igen. Hvis dit skib kommer ud af kurs – hvis du spiser noget usmart – så er det bare at rette op. Altså: Luk den spisekasse og kom videre til den næste, hvor du igen spiser efter Sense-principperne. På den måde kommer du aldrig helt ud af kurs, og til sidst når du dit mål. Se også videoen her på hjemmesiden, hvor Suzy Wengel fortæller om spisekasserne.

 

Mulighed for vægttabsforløb

 

Du kan opnå et varigt vægttab udelukkende ved at læse bogen ”Sense – slank med fornuft” og følge metoden. Men du kan også kombinere bogen med et vægttabsforløb hos en konsulent.
Se listen over konsulenter her

Tilmeld dig nyhedsmail


Udtalelser

 • Louise, 35 år

  Sense er så dejligt ligetil med helt almindelig mad og mange nemme løsninger. Jeg kan spise alle de retter, jeg hidtil har gjort, så længe jeg bare justerer på dem og tænkte dem ind i Senses tallerkenmodel.
  Læs hele historien

 • Mette, 42 år, og John, 46 år

  Vi stod sammen og tog en fælles beslutning om at ændre vores liv. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort.
  Læs hele historien

 • Mette, 39 år

  Mette, 39 år

  På tidligere kure har jeg skullet veje min mad, og det kører jeg altså nemt træt i. Så er det med håndfuldene meget nemmere, og det er befriende, at jeg bare skal bruge min sunde fornuft!
  Læs hele historien

 • Karina, 42 år

  Efter den første uge havde jeg tabt 2,8 kilo, og så var jeg for alvor topmotiveret. Det er ikke længere et nederlag at købe tøj, for jeg føler mig så godt tilpas, uanset hvad jeg kravler i.
  Læs hele historien

 • Lise, 41 år

  Jeg har fået mere energi og overskud, og jeg bliver ikke så hurtigt sur og træt. Min tålmodighed er også blevet større, og det nyder især mine børn godt af.
  Læs hele historien

 • Lisbeth, 49 år

  Lisbeth, 49 år

  Denne her måde at spise på er helt almindelig, og samtidig er maden forbavsende nem at lave og inspirerende.
  Læs hele historien

 • Birgitte, 36 år

  Sense har på alle måder betydet, at jeg har fået det meget bedre med mig selv. Jeg er glad og fuld af energi, når jeg kommer hjem fra arbejde. Sådan var det ikke tidligere.
  Læs hele historien

 • Audrey, 49 år

  Sense er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.
  Læs hele historien

 • Lykke, 39 år

  Mit udgangspunkt var, at jeg gerne ville tabe mig 10-20 kilo. I dag står jeg her mere end 50 kilo lettere og må knibe mig selv i armen over, at det virkelig er sandt.
  Læs hele historien

 • Christa, 31 år og Camilla, 32 år

  Vi har støttet hinanden undervejs, og vi har kunnet dele det hele, både glæder og frustrationer. Det har været helt uvurderligt, at vi har kunnet tage rejsen sammen.
  Læs hele historien

 • Galleri

  Instagram