Læs her, hvilke regler der gælder for vores FB-gruppe

Du kan anmode om optagelse i den lukkede gruppe på Facebook. Dine spørgsmål bliver besvaret af medlemmer, kostvejledere eller vores kliniske diætist. Da gruppen har over 93.000 medlemmer, er det en forudsætning for medlemsskab, at du følger nedenstående guide og læser retningslinjerne for gruppen. 

 

Gruppen holder en positiv stemning, og medlemmerne svarer hinanden i en god tone og med respekt for, at der er plads til forskellighed. Medlemmer, der ikke respekterer dette, bliver lukket ud igen. For at sikre en god modtagelse for nye medlemmer af gruppen, lukker vi kun nye ind torsdag morgen. Men du kan starte allerede nu ved at læse vores opstartsguide her.

 

Link til den lukkede gruppe: Sense - slank med fornuft - spørgsmål og svar

 

Se hvordan du undgår opslag fra gruppen - og bruger søgefunktionen.

 

ADMINISTRATORER:

Suzy Wengel, Ida Holm, Eva Kaastrup Jensen, Lone Lei, Lone Andersen, Lotte Noe og Trine Wengel. Rikke Augustinus er ordstyrer. Kontakt sense@slankmedfornuft.dk hvis du har spørgsmål eller kommentar til, hvordan gruppen ellers fungerer.

 

Suzy Wengel (konceptudvikler) svarer i det omfang hendes tid tillader - ellers vil det være Ida, Eva, Lotte, Trine eller en af de andre konsulenter fra det landsdækkende konsulentnetværk, som svarer. I er selvfølgelig velkomne til at svare hinanden. Svar hinanden i god tone og med respekt for, at der er plads til forskellighed.

 

RETNINGSLINJER

Følgende opslag slettes uden varsel og forklaring:

1) Billeder fra trykte bøger.

2) Billeder fra blogs og hjemmesider (screenshots). Link til en opskrift er OK - man bør blot skrive i opslaget hvordan opskriften passer med Sense-tallerkenmodellen. Det vil sige angivelse af "håndfulde" og "spsk." fedtstof.

3) Køb-salg og af ting og sager er ikke tilladt - heller ikke Sense-bøger (blandt andet så vi ikke kommer i problemer angående ophavsret).

4) Direkte eller indirekte reklameopslag, som ikke har noget med Sense at gøre (blog-opslag - andre FB-sider). Gruppen er dermed ikke en platform til at hente medlemmer til andre grupper eller sider. Det må I gøre andre steder. 

5) Negative eller stødende opslag (kritiske relevante opslag slettes ikke – dem hilser vi velkomne).

6) Tråde eller kommentarer, som indeholder personangreb eller mobning.

7) Vittigheder, sjove opslag, holdningsopslag (økologi, sødemidler mm.) og opslag, som ikke har relevans for gruppen, risikerer også at blive slettet – vælg derfor dine opslag med omhu.

8) Alle opslag vedrørende "Sense niveau 2 gruppen" slettes fremover uden varsel, da det fjerner fokus fra primær-gruppen (denne gruppe). Dette er udelukkende for ikke at skabe uro og forvirring i denne gruppe.

 

BEMÆRK!

9) Før- og efterbilleder af børn skal være med tøj på. Gruppen har mange medlemmer, og billederne kan kopieres og deles uhensigtsmæssige steder. Overvej altid før- og efterbilleder - uanset alder.

10) Hvis I lægger mad-video-links ind i gruppen, skal I skrive, hvordan opskriften kan bruges på Sense - altså beskrivelse af "håndfulde" og spsk. fedtstof.

11) Undgå opslag om køkkenmaskiner med mindre det er Sense-relevant.

12) Hvis I søger personer til deltagelse i private grupper, besvarelse af spørgeskemaer eller interview, som forsøgspersoner i eksperimenter af enhver art - skal en anmodning gå igennem administrator først.

 

Anmeld gerne opslag og tråde/kommentarer, som ikke overholder ovenstående.

Vi "lukker" tråde som kører i ring.

 

Bøger, billeder og opskrifter:

Husk at I ikke må lægge billeder op fra opskriftsbøger på grund af ophavsret. Dette gælder alle opskriftsbøger – ikke kun Sense-bøger. I må gerne gengive opskrifter fra bøger i jeres eget sprog og benytte jeres egne billeder af retten. Det vil sige, I gerne må gengive opskrifter, bare I selv skriver dem i eget sprog. Der er offentliggjort et par opskrifter fra hver af Sense-bøgerne. Det er forlaget, der selv har valgt at offentliggøre disse.

 

GENDFIND OPSLAG:

Sådan genfinder du opslag med et specielt emne:

Brug "søgefeltet" (den lille lup) og skriv:

#sensemorgen (eller #sensemorgenmad)

#sensefrokost

#senseaften (eller #senseaftensmad)

#sensemadpakke

#nypåsense

#sensesødesager

#sensedag (hele dage beskrevet)

#sensegravid

#sensestofskifte

#sensepcos eller #sensepco

#sensediabetes eller #sensediabetes2

#suzywengel

#senseførognu eller #senseførnu (se de flotte før- og efterbilleder)

Der findes flere - prøv dig frem

 

"SENSE NIVEAU 2 GRUPPE - EN GRUPPE FOR GARVEDE SENSERE"

Hvis du har været medlem af denne gruppe i minimum to uger, og du er godt inde i Sense-principperne, kan du tage adgangstesten og derigennem anmode om optagelse i "Sense niveau 2 gruppen". Det er en mindre gruppe, hvor din grundviden om Sense forventes at være på plads. Du skal eksempelvis skrive håndfulde og spiseskefulde fedt på alle opslag. Og det er ikke en gruppe til basale spørgsmål om Sense - de skal stilles i denne gruppe.

 

Adgangstesten finder du kun gennem den lukkede gruppe.

 

 

Bemærk: Ovenstående er egne interne retningslinjer. Gruppen følger Facebooks officielle regler, som du finder på Facebook.

 

 

Tilmeld dig nyhedsmail


Udtalelser

 • Louise, 35 år

  Sense er så dejligt ligetil med helt almindelig mad og mange nemme løsninger. Jeg kan spise alle de retter, jeg hidtil har gjort, så længe jeg bare justerer på dem og tænkte dem ind i Senses tallerkenmodel.
  Læs hele historien

 • Mette, 42 år, og John, 46 år

  Vi stod sammen og tog en fælles beslutning om at ændre vores liv. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort.
  Læs hele historien

 • Mette, 39 år

  Mette, 39 år

  På tidligere kure har jeg skullet veje min mad, og det kører jeg altså nemt træt i. Så er det med håndfuldene meget nemmere, og det er befriende, at jeg bare skal bruge min sunde fornuft!
  Læs hele historien

 • Karina, 42 år

  Efter den første uge havde jeg tabt 2,8 kilo, og så var jeg for alvor topmotiveret. Det er ikke længere et nederlag at købe tøj, for jeg føler mig så godt tilpas, uanset hvad jeg kravler i.
  Læs hele historien

 • Lise, 41 år

  Jeg har fået mere energi og overskud, og jeg bliver ikke så hurtigt sur og træt. Min tålmodighed er også blevet større, og det nyder især mine børn godt af.
  Læs hele historien

 • Lisbeth, 49 år

  Lisbeth, 49 år

  Denne her måde at spise på er helt almindelig, og samtidig er maden forbavsende nem at lave og inspirerende.
  Læs hele historien

 • Birgitte, 36 år

  Sense har på alle måder betydet, at jeg har fået det meget bedre med mig selv. Jeg er glad og fuld af energi, når jeg kommer hjem fra arbejde. Sådan var det ikke tidligere.
  Læs hele historien

 • Audrey, 49 år

  Sense er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.
  Læs hele historien

 • Lykke, 39 år

  Mit udgangspunkt var, at jeg gerne ville tabe mig 10-20 kilo. I dag står jeg her mere end 50 kilo lettere og må knibe mig selv i armen over, at det virkelig er sandt.
  Læs hele historien

 • Christa, 31 år og Camilla, 32 år

  Vi har støttet hinanden undervejs, og vi har kunnet dele det hele, både glæder og frustrationer. Det har været helt uvurderligt, at vi har kunnet tage rejsen sammen.
  Læs hele historien

 • Galleri

  Instagram