Fakta om Suzy Wengel

Suzy er kostvejleder, foredragsholder og medejer af Center for Vægttab på Fyn. Ikke mindst er hun kvinden bag slankekonceptet Sense og forfatter til bogen ”Sense – slank med fornuft”. Hun har hjulpet mange hundrede klienter til varigt vægttab.

 

Oprindeligt er Suzy uddannet forskningslaborant indenfor organisk kemi, og i den egenskab er hun medforfatter på flere videnskabelige artikler, ligesom hun siden 2006 været direktør i biotekfirmaet RiboTask ApS.

 

Privat er hun gift med Jesper og mor til Albert og Valdemar på seks og syv år. Derudover er hun bonusmor til sin mands tre store børn. Suzy har selv tabt 40 kilo ved at følge Sense-principperne. 

 

 

Suzys vægttabshistorie

 

For syv år siden stillede min læge mig et spørgsmål: Hvordan kan det være, at du er så tyk, Suzy? Jeg har fulgt dig gennem mange år, og du har succes på så mange områder af dit liv. Så hvorfor?

 

Jeg var 32 år og havde lige født mit første barn, Valdemar. Og for første gang gik det op for mig, at jeg ikke bare var tyk. Jeg var også sådan én, andre så som tyk! Med en vægt på over 88 kilo og et BMI på 33 burde det måske ikke være kommet som en overraskelse for mig, men indtil da havde jeg nok troet, at jeg kunne skjule det. Det kunne jeg åbenbart ikke. På det tidspunkt besluttede jeg, at nu måtte det være slut. Jeg ville ikke længere være tyk.

 

Jeg var træt af at være den, der meldte afbud til klassefest-reunion, fordi jeg var bange for, hvad de andre ville tænke, når de så, hvor meget jeg havde taget på siden skoletiden. Træt af hele tiden at skulle rette på min bluse i forsøget på at skjule mine deller. Træt af konstant luft i maven. Træt af ikke at føle mig feminin og tiltrækkende i forholdet til min mand. Kort sagt: Træt af min krop.  

 

Mine problemer med overvægt startede i gymnasiet. Dengang var jeg faktisk slet ikke overvægtig, men desværre sammenlignede jeg mig med alle de tynde høje piger, og det skal man jo ikke, når man selv er en lille én på 1,63 meter. Det tænkte jeg bare ikke over, så jeg begyndte på den ene forskruede kur efter den anden. Det lykkedes mig ofte at tabe mig, men snart begyndte jeg igen at spise usundt.

 

Fra jeg var i midten af 20’erne, svingede min vægt konstant med 15-20 kilo. Som mange andre overvægtige levede jeg et liv, hvor jeg enten var på kur eller gav fuldstændig los, mens jeg planlagde min næste kur. Da jeg senere blev gift med min mand, etablerede vi vores firma, der hurtigt fik medvind. Det betød masser af møder, hotelophold, fastfood og restaurantbesøg. Den livsstil hjalp ikke ligefrem på min overvægt. Men lige meget, hvor meget jeg prøvede, kunne jeg ikke finde løsningen på mine vægtproblemer.

 

Kort efter besøget hos lægen blev jeg gravid med mit andet barn, Albert. I stedet for at gå i gang med vægttabet med det samme, ventede jeg, til det passede ind i mit liv. Og det gjorde det fra den dag, Albert kom til verden: Den 18. april 2011. På det tidspunkt vejede jeg næsten 100 kilo, og jeg husker tydeligt synet af mine gigantiske ben ved siden af hans lille krop. Nu skulle det være anderledes. Nu skulle jeg være glad og feminin i stedet for ked af det og overvægtig. Denne gang skulle det vare ved!

 

Som de fleste, der kæmper med vægttab, havde jeg tidligere håbet – og troet – at der fandtes en form for quick-fix. Men efter næsten 20 år med yoyovægt indså jeg langt om længe, at det gør der ikke. Jeg besluttede derfor at bringe fornuften med mig i vægttabet. I stedet for at kaste mig over en eller anden tilfældig kur, undersøgte jeg, hvad der egentlig virker, når det gælder vægttab, og jeg lavede mine egne regler. For første gang tilpassede jeg kosten til mit liv i stedet for at tilpasse mit liv til en eller anden tilfældig kur. I praksis betød det, at jeg fik masser af kød og grønt, men langt færre sukkerholdige kulhydrater. Jeg tillod også mig selv at have det godt. F.eks. fik jeg hver dag en kop kakao.  

 

Efter ni måneder havde jeg tabt mig 40 kilo. I dag er det næsten fire år siden, og jeg har fundet en måde at spise på, der gør, at jeg har holdt vægten lige siden. Selvfølgelig er der stadigvæk dage og perioder, hvor det kan være sværere at stå for fristelserne, og hvor gamle vaner skal bearbejdes. Men der går ikke en dag, hvor jeg ikke nyder mit nye liv.

 

At opleve, hvor stor betydning kosten har for både sundhed og livskvalitet, har gjort, at jeg har uddannet mig til kostvejleder. Det betyder, at jeg i dag hjælper overvægtige i alle aldre med at gøre det, jeg har gjort for mig selv. Fornuften – og en solid viden om kost – gør hele forskellen. 

Du kan læse hele Suzy Wengels vægttabshistorie i bogen ”Sense – slank med fornuften”. Den historie, du netop har læst, er et redigeret uddrag. 

HUSK

Suzy Wengel tilbyder også vægttabsforløb.
Se www.centerforvægttab.dk

 

Tilmeld dig nyhedsmail


Udtalelser

 • Louise, 35 år

  Sense er så dejligt ligetil med helt almindelig mad og mange nemme løsninger. Jeg kan spise alle de retter, jeg hidtil har gjort, så længe jeg bare justerer på dem og tænkte dem ind i Senses tallerkenmodel.
  Læs hele historien

 • Mette, 42 år, og John, 46 år

  Vi stod sammen og tog en fælles beslutning om at ændre vores liv. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort.
  Læs hele historien

 • Mette, 39 år

  Mette, 39 år

  På tidligere kure har jeg skullet veje min mad, og det kører jeg altså nemt træt i. Så er det med håndfuldene meget nemmere, og det er befriende, at jeg bare skal bruge min sunde fornuft!
  Læs hele historien

 • Karina, 42 år

  Efter den første uge havde jeg tabt 2,8 kilo, og så var jeg for alvor topmotiveret. Det er ikke længere et nederlag at købe tøj, for jeg føler mig så godt tilpas, uanset hvad jeg kravler i.
  Læs hele historien

 • Lise, 41 år

  Jeg har fået mere energi og overskud, og jeg bliver ikke så hurtigt sur og træt. Min tålmodighed er også blevet større, og det nyder især mine børn godt af.
  Læs hele historien

 • Lisbeth, 49 år

  Lisbeth, 49 år

  Denne her måde at spise på er helt almindelig, og samtidig er maden forbavsende nem at lave og inspirerende.
  Læs hele historien

 • Birgitte, 36 år

  Sense har på alle måder betydet, at jeg har fået det meget bedre med mig selv. Jeg er glad og fuld af energi, når jeg kommer hjem fra arbejde. Sådan var det ikke tidligere.
  Læs hele historien

 • Audrey, 49 år

  Sense er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.
  Læs hele historien

 • Lykke, 39 år

  Mit udgangspunkt var, at jeg gerne ville tabe mig 10-20 kilo. I dag står jeg her mere end 50 kilo lettere og må knibe mig selv i armen over, at det virkelig er sandt.
  Læs hele historien

 • Christa, 31 år og Camilla, 32 år

  Vi har støttet hinanden undervejs, og vi har kunnet dele det hele, både glæder og frustrationer. Det har været helt uvurderligt, at vi har kunnet tage rejsen sammen.
  Læs hele historien

 • Galleri

  Instagram