shop 0
img

Michelle, har tabt sig 9 kilo med Sense

Om Michelle:

20 år
Studerer til markedsføringsøkonom
Bor sammen med sin kæreste
Har tabt sig ni kilo med Sense og er i mål med sit vægttab

 

Sådan levede jeg før Sense

Før jeg startede på Sense, spiste jeg efter min lyst. Det betød, at jeg aldrig spiste morgenmad, men først spiste hen mod middagstid, hvor jeg blev sulten. Min frokost var ofte et eller andet hurtigt – for eksempel en sandwich fra bageren. Jeg drak stort set aldrig vand, men derimod masser af sodavand – altid med sukker. Om eftermiddagen spiste jeg ofte en snack af en eller anden art og en masse slik de fleste af ugens dage. Min aftensmad bestod altid af noget helt almindelig, gammeldags mad – sovs, kartofler, kød og nogle gange også salat. Jeg spiste alt for meget mad – ofte to til tre portioner aftensmad.

 

Hver weekend festede jeg med vennerne og fik masser af drinks og shots. Jeg dyrkede ingen form for motion. De ekstra kilo kom langsomt snigende, og jeg blev mere og mere utilfreds med min krop. Jeg har haft tidspunkter i mit liv, hvor jeg har trænet rigtig meget og spist fornuftigt, og jeg ved jo, hvad det gør for min krop. Derfor besluttede jeg mig for at sætte ind inden sommeren, så jeg kunne hoppe i en bikini og have det godt med mig selv.

 

Sådan lever jeg efter Sense

Jeg faldt tilfældigt over Sense på Facebook og blev hurtigt nysgerrig efter at finde ud af, hvad det gik ud på. Jeg meldte mig ind i den lukkede Facebookgruppe og købte grundbogen. Jeg brugte en måneds tid på at følge med i gruppen og sætte mig ind i principperne, før jeg følte mig helt klar til at gå i gang den 1. maj i år.

 

De første 14 dage fulgte jeg principperne helt slavisk. Jeg fyldte mine tre spisekasser og målte mine håndfulde nøje af. Jeg havde rigtig meget hovedpine i starten, men jeg havde læst, at det var en normal bivirkning, fordi kroppen skulle vænne sig til den nye kost – så jeg var forberedt og sørgede for at drikke bouillon mellem måltiderne. Efter de første fjorten dage var bivirkningerne væk, og jeg fik mod på at prøve mig lidt frem, så måltiderne passede bedre til min rytme. Jeg er ikke god til at spise morgenmad, så derfor fandt jeg ud af, at det passede mig bedre at holde mig til to spisekasser om dagen. Den rytme har jeg holdt fast i. Jeg har en times transporttid med tog til min skole, så derfor gør jeg sådan, at jeg spiser de grøntsager, der hører til min frokost-spisekasse, i toget. Ved middagstid spiser jeg så resten af min madpakke. Jeg køber ikke længere sandwich eller fastfood til frokost, men sørger for at have noget god mad med hjemmefra. Sodavand med sukker har jeg også lagt helt på hylden. Jeg drikker vand og en gang i mellem også Pepsi Max og danskvand.

 

Tidligere spiste jeg slik mindst fem gange om ugen, nu gør jeg det en gang om ugen. Jeg har aftalt med mig selv, at det er ok at slippe tøjlerne enten fredag eller lørdag. Så kan jeg godt give den gas og spise en masse usundt. Om mandagen kan det godt være lidt hårdt, for så så kan sukkertrangen godt stadig sidde i mig. Men jeg kan sagtens styre det og holde mig til den ene gang om ugen.

 

Efter jeg er begyndt at leve efter Sense, er der sket det, at jeg bliver dårlig, hvis jeg spiser for mange kartofler eller for meget ris og pasta – det var ellers det, jeg spiste rigtig meget af tidligere. Det er ligesom om, at min krop slet ikke kan have det, og jeg render direkte på toilettet. Jeg har ikke skåret håndfuld fire helt væk, men jeg spiser kun den ene håndfuld til hver spisekasse, som jeg må – og nogle gange springer jeg den helt over.

 

Derfor virker Sense for mig

Jeg er helt sikker på, at Sense virker så godt for mig, fordi det er så overskueligt. Principperne er meget nemme at forstå og leve efter. Det kræver ikke det helt store at komme i gang. Når jeg har fortalt andre om Sense, har de været imponerede og overraskede over, at man kan tabe sig, når man samtidig må spise så meget god mad.

 

Sådan fungerer familien på Sense

Jeg bor sammen med min kæreste, og når vi spiser sammen, spiser han den samme mad som mig. Uden han sådan set har tænkt over det, har han tabt sig 4-5 kilo. Han skal ikke tabe sig mere end det, men han er blevet positivt overrasket over Sense, for han føler jo ikke som sådan, at han har lavet noget om i sit liv.

 

Sådan har jeg tacklet udfordringerne

Det kan godt være lidt svært til fødselsdage og lignende, hvor man let bliver fristet af usund mad. Jeg har ikke forbudt mig selv at spise kage, boller og slik eller drikke alkohol, men jeg prøver at begrænse det. Jeg tænker nøje over, om jeg virkelig har lyst til det, hvis jeg får det tilbudt, og mange gange vælger jeg at springe over eller kun spise en lille smule, fordi jeg egentlig ikke har lyst. Jeg er blevet god til at holde regnskab med mine spisekasser og holde balancen i kalorierne ved at kompensere. Hvis jeg ved, jeg skal til fødselsdag eller fest, undlader jeg for eksempel at spise håndfuld fire ved den ene spisekasse eller sørger for kun at spise en halv spisekasse. Så har jeg plads til at spise lidt ekstra, når jeg er i byen.

 

Det har Sense gjort for mig

De tre måneder, jeg har levet efter Sense, har jeg løbet tre gange. Det er jo ikke alverden og viser også, at hvis man vil tabe sig, så er det først og fremmest kosten, man skal skrue på. Jeg har planer om at dyrke meget mere motion, og jeg kan mærke, at jeg har fået energien til det nu. Tidligere blev jeg altid halvsløv i løbet af skoledagen. Det var svært at holde energiniveauet oppe. Men der er virkelig sket en ændring. Jeg har masser af energi til hele dagen nu, og det er helt sikkert fordi, min krop får alle de næringsstoffer, den har brug for. Jeg kan også mærke en forskel, når jeg passer min nevø på et år. Tidligere var det besværligt for mig at kravle rundt på gulvet. Jeg blev hurtigt forpustet og træt. I dag har jeg næsten lige så meget krudt bagi som ham, og det nyder vi begge to.

 

Når vækkeuret ringer om morgenen, er jeg frisk. Jeg trykker ikke på snooze-knappen, som jeg altid gjorde tidligere. I dag springer jeg ud af sengen, første gang uret ringer. Jeg får en hel nattesøvn uden at vågne. Før sov jeg uroligt og lå og rullede rundt i sengen og havde svært ved at falde i søvn. Det er helt klar på grund af den ændrede kost. Jeg har en masse energi, som jeg bruger i løbet af dagen. Så når det bliver aften, er jeg helt naturligt træt, og derfor sover jeg som en sten hele natten og vågner frisk og udhvilet med overskud. Det bliver sådan en positiv, selvforstærkende cirkel.

 

Der er ingen tvivl om, at jeg vil fortsætte med at leve efter Sense. Jeg har principperne så meget på rygraden nu, og jeg synes, det er både nemt og overskueligt. Jeg ved, at jeg sagtens kan vente seks timer med at spise, hvis jeg sørger for at spise mig ordentlig mæt i god og sund mad. Det er en lettelse for mig, at jeg ikke behøves at spise morgenmad, og at det er helt ok kun at spise to spisekasser om dagen. Det er det, der passer bedst til min rytme. Tidligere har jeg altid hørt, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Jeg har derfor følt, at jeg gjorde noget forkert, når jeg sprang netop dette måltid over.

 

Sense har betydet, at jeg har fået en større tilfredshed med min krop. Da jeg vejede 75 kilo, som var mit udgangspunkt, før jeg tabte mig, var mit BMI knap 25. Jeg var ikke tyk, jeg trængte bare til en opstramning. Nu hvor jeg har tabt mig ni kilo og er nede på 66 kilo, har jeg det meget bedre med mig selv. Jeg synes, jeg ser bedre ud. Min bagdel er blevet mindre. Det er små ændringer. Før brugte jeg størrelse large, nu bruger jeg small eller medium, så jeg har måttet købe nyt tøj. Jeg får mange kommentarer fra folk omring mig. De kan se, at jeg har tabt mig i mit ansigt og på min krop – for eksempel har jeg fået en meget tydeligere talje nu.

 

Jeg nyder alle de komplimenter, jeg får, men det vigtigste ved et vægttab er, at man selv er tilfreds – og det er jeg nu. Min kæreste har sagt, at jeg ikke må tabe mig mere nu. Han vil gerne have, at jeg stadig har kvindelige former, så nu skal vægten ikke længere ned.

 

Michelles bedste fif

Jeg vil råde andre til at sætte sig godt ind i principperne, inden de starter. Det er nemt at forstå Sense, så man kan forholdsvis hurtigt få det ind under huden. De første 14 dage er det en god idé at følge principperne slavisk. Tag en spisekasse ad gangen og se ikke for langt fremad i starten, for så kan man risikere at miste overblikket, inden man overhovedet er kommet rigtig i gang. Når de første 14 dage er gået, kan man begynde at prøve sig lidt frem og finde den rytme, der passer én bedst. Den første måned skrev jeg ned, hvad jeg spiste. Det har hjulpet mig til et bedre overblik, så det vil jeg anbefale andre at gøre også. Imens jeg lavede maden, noterede jeg de forskellige ingredienser i maden ned og kategoriserede dem i de forskellige håndfulde. Jeg har ikke lavet en decideret madplan, men jeg har gemt mine lister fra den første måned, og hvis jeg en dag har savnet lidt inspiration, har jeg bladret mine papirer igennem for at finde nogle idéer.

 

Jeg nægter ikke mig selv en bytur, men jeg går mindre i byen end tidligere. Jeg kan ikke præcis sige, hvorfor det er blevet sådan, men jeg har simpelthen mindre lyst til at drikke mig fuld og feste. Mange gange synes jeg, det er lige så rart at være hjemme. Hvis jeg går i byen og drikker drinks, så tænker jeg på at blande alkoholen med sukkerfri sodavand, så jeg sparer på kalorierne.

 

Michelle før og efter sit vægttab – ni kilo på to måneder:

 

 

 

Tilbage til oversigt