shop 0
img

Conni, har tabt sig 59 kilo - de 46 af dem med Sense

Om Conni

47 år

Pædagogmedhjælper i en børnehave, fleksjob 20 timer ugentligt pga. gigt

Bor alene med søn på 19 år

Har tabt sig 59 kilo. De 46 kilo med Sense på lidt mere end et år. Er i mål med sit vægttab.

 

 

Sådan levede jeg før Sense

Tidligere startede jeg altid min dag med et par franskbrødsmadder. Jeg arbejder fire timer om dagen, så jeg spiser aldrig på mit arbejde. Før jeg startede på Sense, var jeg altid virkelig sulten, når jeg kom hjem efter de fire timer. Jeg tømte køleskab og fryser for is, kage og hvidt brød. Om aftenen spiste jeg mig mæt i god, gammeldags mad: Kartofler, kød og sovs – og næsten ingen grøntsager. Det var lige som om, at jeg aldrig blev mæt, uanset hvor meget jeg spiste, og jeg følte mig derfor stort set altid sulten.

 

Jeg kan se i dag, at jeg slet ikke havde det godt. Jeg var træt og uoplagt og følte mig flad og uden energi. Jeg var tynget af min overvægt, og min rygsøjlegigt generede mig med smerter i ryggen og benene.

 

Jeg har i mange år været vant til at have en yoyo-vægt. Jeg kunne godt tabe mig 20 kilo, men tog hver gang det hele på igen. Jeg var derfor skeptisk, da jeg hørte om Sense – for hvorfor skulle det være anderledes end alle de andre kure, jeg havde prøvet? Jeg var dog samtidig klar over, at der skulle ske noget – og meget gerne nu. Enten skulle jeg tabe mig, eller også skulle jeg have lavet en gastric bypass. Så man kan roligt sige, at jeg stod ved en skillevej. Jeg havde følelsen af, at det var sidste udkald, fordi jeg fysisk kunne mærke, at jeg blev stadig mere plaget. Heldigvis havde min tidligere kollega på det tidspunkt netop tabt sig mere end 20 kilo med Sense, og selvom jeg var skeptisk, besluttede jeg mig alligevel for at give det en chance, inden jeg tyede til den mere drastiske metode at få en gastric bypass. I dag er jeg lykkelig for, at jeg valgte at gå Sense-vejen, for det har ført så meget andet end et vægttab med sig.

 

Sådan lever jeg efter Sense

Jeg var fra starten klar over, at jeg ville få brug for støtte til mit vægttab. Derfor valgte jeg at starte op på et hold hos Sense-konsulent Eva Kaastrup. Jeg startede på et hold hos hende den 3. januar 2017, og aftalte med Evas sekretær Helle, hvor jeg var blevet informeret om priser og hold, at jeg ville melde mig til et tremåneders-forløb i første omgang – jeg følte, at en enkelt måned var for kort tid. Selvom jeg var skeptisk og egentlig på ingen måde følte mig motiveret for at gå i gang, tænkte jeg alligevel, at jeg var nødt til at give det en reel chance på i hvert fald de tre måneder.

 

Efter tre uger begyndte jeg at kunne mærke en forskel, og det gav mig en masse motivation til at fortsætte. På det tidspunkt var jeg også begyndt at lære de andre på holdet at kende. Vi faldt hurtigt i snak, og det var virkelig rart at mærke, at man ikke var den eneste, der kæmpede med vægten. Vi var mange, der var i samme båd, og vi kunne hjælpe hinanden ved at udveksle erfaringer og dele vores historier.

 

Jeg var den på holdet, der var størst, men det slog mig ikke ud. Nok også fordi jeg lige fra starten oplevede, at kiloene raslede af mig. Det var en stor omvæltning at nøjes med tre måltider om dagen, og de første par uger var jeg så sulten, at jeg kunne have spist dørkarmen. Jeg fik lov til at drikke bouillon imellem måltiderne, og så sørgede jeg i den første periode for at gå tidligt i seng.

 

Det ville have været let at give efter for sulten og ryge tilbage i de gamle vaner, men min beslutsomhed og motivation holdt mig fast. Rent mentalt hjalp det mig meget at tænke på, at der ikke var noget, der var forbudt. Jeg tror, det havde været sværere for mig at holde fast, hvis jeg havde skullet leve med en masse

restriktioner, for så ville alt det forbudte have fristet så meget, at jeg ville være faldet tilbage til gamle spisemønstre. Med Sense blev jeg hurtigt klar over, at jeg selv skulle træffe valget, og fordi jeg har taget ansvaret så meget på mig, har jeg også været motiveret på en helt anden måde, end jeg har været tidligere.

 

Jeg har gennem hele mit vægttabsforløb primært oplevet, at vægten er gået nedad. Der har været enkelte vejninger hos Eva, hvor jeg har taget et par hundrede gram på, for eksempel hvis jeg har været afsted til festival eller lignende, men de er nu hurtigt røget af igen. Jeg har holdt fast i de tre daglige måltider. Den rytme passer godt til mig. Jeg har frygtet, at der ville ryge for meget mad ned, hvis jeg indførte mellemmåltider, så det har jeg holdt mig fra. Jeg føler mig sjældent sulten i dag – og slet ikke som dengang i starten, hvor jeg var klar til at spise dørkarmen. Selvfølgelig kan der komme kritiske øjeblikke, hvor blodsukkeret falder, men som regel kan jeg abstrahere fra det ved at drikke et glas vand eller gå en tur med hunden. Og hvis det ikke hjælper, drikker jeg et glas bouillon eller en kop lakrids- eller pebermynte-the. Det tager lige toppen af sukkertrangen. Jeg har som regel også sukkerfrit slik i skabet, og jeg kan godt finde på at tage fem stykker slik en gang imellem. Jeg er ikke fanatisk, og jeg har også dage, hvor jeg giver den gas. Hvis jeg skal i byen, sørger jeg for at kompensere i de andre måltider ved at spare på brød og fedt.

 

 

Derfor virker Sense for mig

Jeg er ikke i tvivl om, at Sense først og fremmest virker for mig, fordi der ikke er noget, der er forbudt. Havde der været en masse regler og restriktioner, var det aldrig gået.

 

En anden årsag, til at det fungerer så godt for mig, er, at jeg går på Evas hold. Tidligere har jeg været sådan én, der ville klare det hele selv – jeg skulle i hvert fald ikke på noget hold, og jeg skulle i hvert fald ikke have hjælp. Jeg må nu sige, at beslutningen om at melde mig på hold, er den bedste, jeg har truffet længe. Et eller andet i mig må på et ubevidst plan have skubbet mig i en ny retning. Den opbakning, jeg har mødt, havde jeg ikke kunnet mønstre selv. Al min tvivl og skepsis, som jeg ankom med til første møde, forsvandt lige så langsomt, da jeg først kom i gang og lærte de andre kursister på holdet at kende. Eva er en fantastisk støtte, og resten af gruppen er guld værd. Vi er alle i samme båd, og det giver et helt særligt sammenhold. Jeg føler, at vi er en hel lille familie.

 

Jeg er også meget glad for Facebookgruppen. Her har jeg hentet rigtig meget inspiration til opskrifter. Jeg har opskriftsbøgerne, men jeg bruger dem ikke så meget. Jeg er mest til den gammeldags mad, så jeg tager som regel udgangspunkt i de retter, som jeg kender og kan lide i forvejen og sørger for at sense dem, så de har den rette fordeling.

 

Sådan fungerer familien på Sense

I hverdagen er vi bare min søn og mig. Vi spiser den samme traditionelle mad, som vi altid har gjort – der er bare blevet tilføjet mange flere grøntsager. Jeg har fundet ud af, hvor meget grøntsager mætter, og hvor godt de smager – så dem har jeg virkelig fået et helt andet forhold til end tidligere. Det er vigtigt for mig, at maden præsenterer sig flot på tallerkenen. Masser af farver – det skal helst se ud af noget. Gudskelov kan min søn lide alt mad, og han synes, det er skønt, at jeg eksperimenterer mere med maden og bruger flere krydderier end tidligere. Han har flere gange sagt, at han er stolt af mig og af det vægttab, jeg har opnået. Han er selv en slank ung mand på 70 kilo – jeg synes, det er vildt at tænke på, at jeg med mit vægttab på 59 kilo ikke er langt fra at have tabt hele hans kropsvægt.

 

Sådan tackler jeg udfordringerne

Det sværeste for mig var helt klart den voldsomme sult, jeg oplevede i starten, hvor jeg gik fra at spise løbende hele dagen til kun at spise tre gange om dagen – og skære ned i mængderne af mad til alle mine måltider. Udover det har jeg ikke oplevet nogle gener. Tværtimod, vil jeg sige – mit vægttabsforløb har været en langt mindre udfordring, end jeg havde forestillet mig, før jeg gik i gang. Da jeg først forstod principperne bag Sense og fik måltiderne sat i system, gik det helt af sig selv.

 

Det har Sense gjort for mig

Sense har i den grad ændret mit liv. Jeg føler, jeg er blevet en helt ny person. Nogle gange kan jeg blive helt overrasket selv. Jeg føler, at folk ser mig og taler til mig på en helt anden måde end tidligere. Jeg ved, at det er fordi, jeg ser mig selv helt anderledes i dag. Jeg tager mig selv alvorligt, og derfor oplever jeg også, at folk omkring mig gør det samme. Det er dog lidt af en omvæltning for mig, og jeg kan godt føle, at jeg skal lære mig selv at kende på ny – på den gode måde. Jeg har altid været udadvendt, så det er ikke fordi, jeg har gået og gemt mig, men der er alligevel sket en stor forandring, og det kan da godt give stof til eftertanke – for hvorfor kunne folk ikke se mig, som den jeg virkelig er, før jeg tabte mig?

 

På mit arbejde kan jeg også mærke en stor forskel. Som pædagogmedhjælper har jeg et job, der er fysisk krævende, fordi jeg er i gang sammen med børnene hele dagen. Tidligere kunne det være hårdt, fordi jeg var alt for tung. I dag er det anderledes, og jeg nyder, at jeg kan gynge med børnene og cykle sammen med dem. Tænk sig, nu kan min numse faktisk være på cykelsæderne. Det er jo så dejligt. Jeg har slet ikke samme behov for at sidde ned, som jeg havde tidligere. Jeg har mere energi og føler mig ikke nær så træt. De smerter, jeg tidligere oplevede, har fortaget sig lidt – en lille bedring har også ret, da de formentlig skyldes min gigtsygdom og derfor næppe vil forsvinde. Da jeg havde tabt mig 19 kilo, var jeg til kontrol hos lægen, og mit kolesteroltal var så lavt, som det kunne være. Jeg fik ros af min læge og skal først til kontrol igen om tre år.

 

Det har også været dejligt at skifte hele garderoben - for det har selvfølgelig været nødvendigt med så stort et vægttab. Jeg har tidligere shoppet i butikkerne med tøj til store piger, og jeg skal lige vænne mig til, at jeg nu kan gå i alle forretninger og købe tøj. Det er dejligt, men også lidt utrygt, for storpige-forretningerne følte jeg mig helt tryg i - det gør jeg endnu ikke på samme måde i de andre butikker.

 

Min plan er, at jeg fortsætter hos Eva i hvert fald et år endnu. Jeg ser mig selv som en ædru alkoholiker, og derfor giver det mig en sikkerhed at vide, at Eva og resten af holdet er ved min side. Jeg skal nemlig ikke risikere at falde tilbage i mine gamle mønstre. Selvfølgelig kan der komme dage med stress eller andet, hvor man får lyst til at ryge i slikskuffen, men indtil nu har jeg kunnet klare den med lidt mørk chokolade eller lidt sukkerfri slik. De gange hvor jeg har fået meget sukker, kan jeg mærke det i min krop efterfølgende. Jeg føler mig mere sulten dagen efter, og jeg ved, at det er her, jeg skal passe på ikke at ryge ind i mine gamle spisemønstre. Heldigvis kender jeg mig selv så godt efterhånden, at jeg ved, hvor jeg skal være opmærksom.

 

Mine bedste fif

Spring ud i det – der er ikke noget, der er farligt, ligesom der ikke er noget, der er forbudt. Jeg har ikke dyrket nogen form for sport, kun luftet hund.  Du skal ikke frygte, at du skal lave alt om i dit liv, for du kan sagtens leve efter Sense uden at skulle fremtrylle eksotiske retter tre gange om dagen. Jeg er et godt eksempel på, at du kan blive ved at spise den samme mad, som du altid har gjort, når blot du justerer lidt på fordelingen. Jeg har erstattet det hvide brød med rugbrød, havregryn, skyr, mysli og knækbrød, og det har fungeret godt for mig. Det er ikke sådan, at jeg aldrig spiser hvidt brød, men jeg tænker over, at det ikke bliver et hverdagsfænomen. I dag kan jeg se, hvordan det hvide brød har fået mit blodsukker til at køre op og ned, så jeg har følt mig sulten hele tiden. Husk også, at du sagtens kan skyde genvej til en sundere kost. Du kan for eksempel købe salatblandinger og færdigstegte fiskefrikadeller i supermarkedet. Det er lige så nemt som at holde ind ved Mc Donald’s.

 

Jeg lavede madplaner de første 14 dage, men herefter har jeg kørt frit løb. Jeg ved, at det fungerer godt for nogen at have en fuldstændig plan for alle dagens måltider – og har man det sådan, er det jo bare det, man gør. Sådan har jeg det bare ikke. Jeg tænker dog strategisk hele tiden og sørger for eksempel for at have en rest fra aftensmaden til frokosten dagen efter. Kød og grøntsager bliver altid gemt hjemme hos mig.

 

Sidst, men ikke mindst - jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til et forløb hos en Sense-konsulent. Det har været guld værd for mig, og jeg kunne ikke have klaret det uden. På mit hold havde vi en lukket Facebookgruppe, hvor vi kunne dele opskrifter og stille spørgsmål. Der var altid hjælp at få inden for kort tid – og det har gjort en stor forskel, fordi jeg aldrig har følt mig alene.

 

 

Tilbage til oversigt