shop 0
img

Gitte og Anders, har tabt sig 31 kilo tilsammen

Gitte

52 år
Arbejder som bogholder i konsulentvirksomheden Kildevæld Service
Gift med Anders, sammen har de to voksne sønner på 26 og 29 år
Har tabt sig 16 kilo med Sense og er fem kilo fra sit mål på 63 kilo

 

Anders

51 år
Arbejder i egen konsulentvirksomhed, Kildevæld Service
Gift med Gitte, sammen har de to voksne sønner på 26 og 29 år
Har tabt sig 15 kilo med Sense og er ca. seks kilo fra sit mål på 90 kilo

 

Sådan levede vi før Sense

Gitte

Anders og jeg har kæmpet med yoyo-vægt det meste af vores voksne liv – fuldstændig synkront. Når Anders har vejet for meget, har jeg således også vejet for meget. De vaner, der har kostet på vægten, har altså været mere eller mindre fælles, og derfor har vi – også i forhold til overvægten – dannet parløb. Vi kan se i dag, at vi, før vi startede på Sense, spiste alt for meget mad – jeg vil næsten sige, at vi spiste dagen lang. Der gik i hvert fald sjældent mere end to timers tid mellem et måltid af en eller anden art. Følelsen af stort set konstant at være småsulten var der næsten hele tiden, fordi vi ikke spiste ordentligt - hvidt brød og kager mætter ikke ret lang tid ad gangen.

 

Første gang, vi oplevede at vægten stak af med os, var, da vores drenge var små, og vi boede fem år på Grønland. Selvom vi havde et aktivt familieliv med blandt andet vandreture i den grønlandske natur, blev der alligevel hygget lidt for meget med god og sød mad – og en helt forkert fordeling på tallerkenen. Det var vi ikke opmærksomme på dengang. Så da bukserne begyndte at stramme lige rigeligt, var det ikke fornuften, der hjalp os ned i vægt, men derimod en skrækkelig æggekur. Dengang for 20 år siden var den kur vældig oppe i tiden, og derfor blev den et oplagt valg. Og jo, den virkede da – vi tabte os. Som med alle andre restriktive kure skete der dog det, at alle kiloene kom på igen, så snart vi røg tilbage i vores gamle spisemønster – for selvfølgelig kunne vi ikke holde ud at spise æg morgen, middag og aften i ret lang tid.

 

Senere blev det Nupo-kuren vi afprøvede – pulvershakes til morgenmad og frokost og almindelig mad til aften. For mit vedkommende holdt Nupo-kuren kun ved indtil den dag, hvor jeg havde efterladt en sammenrystet shake på bordet og efter en halv times tid vendte tilbage for at drikke den. Pulvershaken var blevet til en gele-agtig klump, som jeg på ingen måde havde lyst til at hælde indenbords. Så var det slut med Nupo. De tabte kilo kom tilbage, og helt ærligt, så følte jeg, at det var en håbløs kamp.

 

Det blev dog værre endnu. I 2013 startede Anders og jeg op som rejsekonsulenter i eget firma, og fra da af tilbragte vi cirka halvdelen af året ved vores kunde Eurodan Turizm Ltd. i Alanya. Det er ikke skemalagt, hvornår vi er i Tyrkiet, og hvornår vi er hjemme i Danmark. Det kommer helt an på vores kunders behov. Sikkert er det dog, at vi hvert år har et længere stræk på fire måneder hen over sommeren, hvor vi lever og arbejder i Tyrkiet. Ofte sammenligner vi vores arbejdsliv med det, ejeren af en campingplads har. I de måneder, hvor alle andre holder ferie og slapper af, arbejder vi allermest. Vores liv og arbejdsrytme er på den måde anderledes end så mange andres. Vi sætter stor pris på vores levevis, men i de første år som selvstændige kostede det omskiftelige liv på vægten.

 

I samme periode var jeg udfordret af et skrantende helbred. Jeg døjede med rygproblemer efter en diskusprolaps og var samtidig blevet ramt af en næsten invaliderende astma, der i den grad påvirkede min bevægelsesfrihed. Selv den mindste aktivitet gav mig vejrtrækningsbesvær. I Danmark var mine astmasymptomer rigtig slemme på grund af det fugtige og kolde vejr, mens det blev bedre, når vi var i det tyrkiske klima. Dernede var jeg dog udfordret af, at jeg savnede vores sønner rigtig meget – så jeg var på den måde ramt både fysisk og psykisk og søgte nok lidt for ofte trøst i de søde sager.

 

Anders

Mit arbejde består i administration af biludlejning og lufthavnstransfer og i at arrangere udflugter og ophold i Alanya for vores skandinaviske kunder – herunder individuelt sammensatte events. Måske er det en rund fødselsdag eller et sølv- eller guldbryllup, der skal fejres under varme himmelstrøg - og så arrangerer vi opholdet ud fra vores kunders ønsker. I samarbejde med Sense-teamet har vi netop arrangeret et Sense-ophold i Alanya sidst i maj 2019. Så sådan en type ophold arrangerer vi også. Som man måske kan fornemme, har vi en stor kontaktflade gennem vores arbejdsliv. I starten af vores selvstændige virke var det svært at holde balance i kalorieregnskabet. Vi spiste ofte sammen med vores kunder og havde samtidig svært ved at sige nej til de invitationer, vi fik fra vores tyrkiske samarbejdspartnere. Vi frygtede, at et nej ville påvirke de eventuelle forretningsmæssige fordele, der kunne være at høste ved det sociale samvær. Så vi sagde ja til det meste. Mange af ugens måltider blev på den måde indtaget på caféer og restauranter, hvor maden var fed, og sammensætningen af ingredienser svær at gennemskue.  

 

Vores døgnrytme var helt vendt på hovedet sammenlignet med en dansk hverdag. Ofte spiste vi først aftensmad kl. 22.30, fordi det varme klima rykkede ved hele vores rytme. De fleste kender sikkert til den forskudte døgnrytme fra ferier – vores udfordring var og er, at ferierytmen er vores hverdag. Tilmed havde vi i de fire sommermåneder besøg af venner og familie, der holdt ferie hos os. Mens vi arbejdede, lavede de mad klar til os. Og i og med at det var ferie for dem, stod der ofte både vin og lækre anretninger i alt for store mængder klar til os, når vi kom hjem fra dagens gøremål sidst på dagen.

 

Når vi ser tilbage på det hele i dag, er det klart, at vores livsstil kostede, og at vægten steg til sit hidtil højeste i 2017 med en samlet overvægt på 32 kilo. Vi havde kun erfaring med ægge- og Nupokure, der havde vist sig ikke at holde, så vi anede ikke rigtig, hvor vi skulle vende os hen for at få hjælp. I stedet for at gøre noget lod vi stå til – i hvert fald i en periode. I takt med at kiloene blev flere og flere, prikkede vores sønner dog mere og mere til os – de var bekymrede for vores livsstil. Det påvirkede os begge, at børnene så tydeligt lod sig mærke med vores overvægt, og derfor besluttede vi os for at gøre noget ved det.

 

Vi havde hørt om Sense, og vi havde en fornemmelse af, at det måske kunne være den vej, vi skulle gå. Gitte skrev derfor til Suzy i 2016 og bad om hjælp. Vores tanke var, at vi skulle have Suzy til at sende os en færdiglavet månedsplan, som vi kunne følge. Suzy svarede med det samme, at hun mente, at vi skulle gå en anden vej. Vægttabet skulle ikke komme ved slavisk at følge en færdiglavet kostplan – som hun i øvrigt slet ikke lå inde med. Hun bad os i stedet om at komme til Langeskov. Hendes svar var slet ikke, som vi ønskede os. Vi var utålmodige og ville bare have det her overvægtsproblem fikset nu og her – og det kunne vi så ikke få.  Vores overskud var ikke så stort, så vi kom ikke afsted til Langeskov, selvom vi egentlig gerne ville. Der gik et helt år fra vores første kontakt med Suzy, til der skete noget. Tankerne omkring vægttab og Sense lå og ulmede i vores tanker, og vores sønner prikkede fortsat til os. Så en dag kontaktede Gitte Suzy igen. Svaret var det samme som sidst – kom til Langeskov. Denne gang vedhæftede Suzy Sense-konsulent Lotte Noes telefonnummer, og det gjorde en forskel. Gitte ringede til Lotte, og vi fik et møde i kalenderen. Et møde, der kom til at ændre vores liv.

 

Sådan lever vi efter Sense

Gitte

Vores første møde med Lotte var en succes – heldigvis, for ellers havde vi måske tabt modet igen. Vi mærkede hurtigt, at vi havde en god kemi med Lotte. Hun var fra første færd god til at sætte sig ind i vores lidt specielle livssituation, og det betød meget. Noget af det første, vi talte med hende om, var, at Sense ikke er en kur, men derimod en livsstil. Derfor ville det måske også tage noget tid at tabe de overflødige kilo – men til gengæld skulle vægttabet så gerne vare ved resten af livet. Det tog lidt af luften ud af vores utålmodighed. Fordi vi arbejder og lever, som vi gør, og har de fire måneder hen over sommeren, hvor det kan være svært hundrede procent at styre maden, blev vi enige med Lotte om, at vores taktik skulle være at give den en skalle, når vi var i Danmark og at holde os så godt som vægtstabile hen over de stressende sommermåneder i Tyrkiet. Den taktik har vist sig at være god.

 

Lotte anbefalede os samtidig at købe et par af de bøger, der indeholder ugeplaner, for hun kunne godt fornemme, at det var et stort ønske fra vores side. Vi havde brug for at have noget helt konkret at holde os til i starten. Og sådan blev det også. De første par måneder levede vi slavisk efter bøgerne. En måned efter vores opstart på Sense skulle vi til andet besøg hos Lotte. Vi havde begge tabt os et par kilo, og det var i den grad motiverende.  

 

I starten turde jeg ikke slippe de faste rammer, som ugeplanerne gav os – men det ændrede sig i takt med, at håndfulde og tallerkensammensætning satte sig mere og mere på rygraden. Jeg er vokset op med en traditionel måltidssammensætning med rigeligt af kartofler og sovs og en smule kød. Grøntsagerne kunne jeg kigge langt efter. Da jeg blev voksen, fik jeg mere fokus på grøntsagerne – men ofte var det salat, ærter og majs, der kom på bordet – og ikke de mere grove af slagsen, som jeg vælger i dag. Jeg frygtede at ryge tilbage i dette måltidsmønster, hvis jeg kastede mig ud i madlavningen på egen hånd. Vi holdt os til tre daglige måltider – og den struktur har vi holdt fast i. Nogle dage bliver det endda kun til to måltider, fordi vi får spist så mættende en morgenmad, at vi ikke er sultne midt på dagen.

 

Min udfordring har altid været min søde tand. Tidligere havde jeg det sådan, at jeg ikke kunne drikke en kop kaffe uden samtidig at spise en kage eller noget andet sødt. En dårlig vane, som det i dag er lykkedes mig at ændre på. I stedet for en kage eller noget andet kalorietungt, tager jeg et stykke mørk chokolade eller nogle mandler. Det fungerer fint for mig – og faktisk tager jeg sjældent i byen uden at have mørk chokolade med i tasken. På den måde er det nemlig lettere for mig at takke nej til desserten og det søde til kaffen.

 

Vores forløb hos Lotte har fået os begge to til at se vores vaner grundigt efter i sømmene. Jeg kunne godt se, at der røg for mange høflighedskalorier ned. For eksempel takkede jeg sjældent nej til et glas vin, selvom jeg egentlig sagtens kan undvære det. I dag har jeg besluttet mig for, at det ikke er her, jeg vil bruge af kalorierne. Derfor har jeg ikke drukket vin i flere måneder, og jeg savner det ikke.

 

Anders

Allerede ved vores første besøg hos Lotte fik vi snakket om, at Gitte og jeg ikke er typerne, der kommer til at skrue voldsomt meget op for motionen. Dels var Gitte udfordret af astmaen, og dels havde vi ikke tiden til det. Alligevel synes jeg, at der, i takt med at der er røget nogle kilo, er kommet mere aktivitet ind i vores liv. Gittes astma er afgjort blevet bedre, og det betyder, at vi dag kan gå nogle flere ture. Når vi er i Tyrkiet, svømmer vi også ofte en morgentur i poolen, ligesom jeg tager på en del cykelture, både med vores kunder og gæster og med en tyrkisk samarbejdspartner. Vi kører som regel ad den samme rute op i bjergene, og tidligere måtte jeg holde flere pauser på vej op, fordi jeg simpelthen ikke kunne få vejret. I dag kan jeg klare hele strækket uden pauser, og jeg er ikke i tvivl om, at det skyldes, at der er færre kilo at slæbe rundt på. Min tyrkiske ven har flere gange sagt til mig på vores cykelture, at han også ville puste, hvis han skulle have en sæk med 15 kilo kartofler bag på cyklen – og den betragtning har han jo ret i.

 

Vi er blevet langt bedre til i dag at sige nej tak til invitationer. Vi behøves ikke at gå på restaurant med alle, der inviterer os. Gitte og jeg har lavet en regel om, at vi kun må gå ud at spise en gang om ugen – det er ingenting sammenlignet med tidligere, hvor de fleste af ugens måltider lå uden for huset. Selvfølgelig er jeg stadig udfordret af, at jeg bliver budt på hotelmad, hvis sammensætning det kan være svært at gennemskue, når jeg tager på udflugter med vores kunder. Men den del tager jeg med, og så sørger jeg for at spise fornuftigt og i de rigtige mængder ved resten af dagens måltider. På den måde kan man sige, at Sense har lært os at finde og holde en balance i vores kost.

 

Tidligere startede vi ofte dagen med et stort glas friskpresset appelsinjuice lavet af appelsiner fra vores egne træer. Det var sundt og godt, troede vi. Og ja, der er helt sikkert gode vitaminer at hente i sådan et glas - men kaloriemæssigt tæller det altså for et halvt måltid, lærte Lotte os. Til juicen spiste vi brød og syltetøj, og hvad man nu ellers spiser til en helt traditionel morgenmad. Samlet set er det jo blevet til rigtig mange kalorier. Den vane har vi parkeret. I stedet har vi udviklet vores helt egen tyrkiske morgenmad, der består af en hel masse grøntsager stegt på panden sammen med æg. Det mætter i lang tid, og det er ofte, når vi har spist den, at vi springer frokosten over.

 

Fordi vi har holdt fast i strukturen med de tre måltider om dagen, har hele vores døgnrytme også ændret sig. Tidligere spiste vi som nævnt ofte aftensmad meget sent – og det kunne vi jo sagtens, fordi vi havde gået og småspist hele dagen. I dag er vi rigtig sultne, når klokken bliver omkring 18-19, og derfor passer det fint, at vi spiser aftensmad der. Det har haft den betydning, at vi så også går tidligere i seng end tidligere – og det har givet os mere energi.

 

Derfor virker Sense for os

Gitte

Jeg tror, at Sense har fanget os, fordi det er helt almindelig, sund, dansk mad. De kure, vi tidligere har prøvet af, har været bundet op på et unaturligt spisemønster. Med Sense er det så dejligt, at vi bare skal tage udgangspunkt i de retter, vi kender i forvejen, og at vi kan bruge af alle de ting, vi har i køleskab, skuffer og skabe i forvejen. I starten havde jeg en forestilling om, at det var svært at leve efter Sense. Den erfaring jeg havde med mig fra tidligere kure var, at det krævede radikale ændringer i kosten at tabe sig – i hvert fald i en periode. Med Sense er det helt modsat – i stedet for at lave om i dine livretter og madvaner, skal du justere på dem, så de passer til Sense. Det er smart, når man først lige fanger konceptet. For os har justeringen betydet, at der er kommet langt flere grøntsager ind i kosten, og at fordelingen på tallerkenen ser noget anderledes ud. Alligevel kan vi sagtens spise de samme retter, som vi altid har spist – de er bare blevet lidt mere farvestrålende at se på.

 

Anders

Sense er så enkelt og ligetil – og derfor virker det for os. Da vi første fangede konceptet, kørte det bare. I dag, hvor vi har det hele på rygraden, er det svært at forstå, hvorfor vi ikke gik i gang med en kostomlægning langt tidligere. Men sådan er det jo ofte så let at være bagklog, når man skuer tilbage.

 

Der er ingen tvivl om, at Lotte har haft en enorm betydning for vores vægttabsrejse. Jeg tror ikke, vi havde holdt fast, hvis det ikke var for hende. Det var især i de første par måneder, hvor vi var lidt usikre på det hele, at vi trak en del på hende. Uanset om vi dukkede op i Langeskov eller skrev til hende fra Tyrkiet, stod hun klar til at hjælpe os og svare på alle vores spørgsmål. Vi har sågar et par gange sendt hende billeder af tyrkiske fødevarer for at få hendes hjælp til, om det var noget, vi kunne spise. Lotte har hjulpet os til at se nye muligheder, blot ved forsigtigt at spørge ’har I tænkt på….’. Og ja, det havde vi jo sådan set hver gang tænkt på – vi kunne blot ikke se den vej, vi skulle gå. Den hjalp hun os med at finde, så vi i dag med forholdsvis sikre skridt ved, hvor vi skal træde. Ved at melde os til et forløb hos Lotte forpligtede vi os både over for hinanden og over for Lotte. Jeg er ikke i tvivl om, at det har betydet, at vi har taget os mere sammen, end vi ellers ville have gjort.

 

Sådan fungerer familien på Sense

Gitte

Vores sønner har bakket os op i vores livsstilsændring hele vejen – det var jo også dem, der til at starte med prikkede til os. Så vi har i den grad mødt støtte og opbakning fra dem. Vores yngste søn, der ikke er den store fan af grøntsager, er kæreste med en pige, der kommer fra en familie, hvor der altid har været et stort fokus på sund mad og økologi. Så hun synes rigtig godt om vores grønne indslag. Vores søn bliver mere og mere modig i forhold til grøntsagerne – og pudsigt nok arbejder han da også som afdelingsleder af en grøntafdeling i et stort supermarked. Man kan i den grad sige, at han bliver udfordret på sine aversioner.

 

Anders

Vores ældste søn og hans kæreste går meget op i madlavning og bruger ofte lang tid i køkkenet. Når vi besøger dem, har de altid tænkt ekstra grøntsager ind i menuen, så vi kan Sense os frem til den rigtige tallerkensammensætning. Vi har foræret vores børn kogebøgerne om Sense, og de har taget det så meget til sig, at de taler om, at de også overvejer at leve efter Sense. Ingen af dem skal tabe sig, men de kan alligevel godt se de mange fordele, der er ved at få god og sund mad hver dag. 

 

Sådan tackler jeg udfordringerne

Gitte

Det er klart, at det kan mærkes i kroppen, når man går fra en måltidsstruktur med mindst seks daglige måltider til kun tre. De første tre til fire uger var vi sultne og kæmpede samtidig med abstinenser i form af træthed og hovedpine. Symptomerne varede ved i tre ugers tid, og så ebbede de lige så langsomt ud. Det var da svært i starten, men jeg synes, at vi var gode til at holde hinanden fast på, at det var det rigtige, vi gjorde, og at vi skulle fortsætte på trods af abstinenserne.  

 

Anders

I starten var jeg udfordret af min kærlighed til brød, som jeg let kan spise til alle dagens måltider. Tidligere var det oftest hvidt brød, jeg spiste, men i dag forsøger jeg så vidt muligt at vælge det grove. Dog må jeg sige, at et friskbagt, hvidt rundstykke fra bageren er noget af det første, der trækker i mig, når vi kommer hjem til Danmark efter en længere periode i Tyrkiet. Gitte har langt lettere ved at undvære brødet, end jeg har, og i starten var hun da også næsten ved at tage livet af mig, fordi hun skar al brød ud af vores kost. Det var selvfølgelig gjort i den bedste mening, men jeg savnede det virkelig. Lotte fik heldigvis jaget brødskrækken ud af livet på os ved at fortælle, at brød bidrager med rigtig mange gode ting ernæringsmæssigt. Med de rette mængder i baghovedet var det derfor helt fint at blive ved med at spise det. Det var en stor lettelse for mig.

 

Det har Sense gjort for mig

Gitte

Sense har ændret vores liv til det bedre. Helbredsmæssigt har jeg det i dag rigtig godt. Selvfølgelig skyldes det, at min astma i dag er velbehandlet, men jeg er ikke i tvivl om, at vores kostomlægning også har spillet positivt ind. Vi mødte en del modstand, da vi startede op, fordi det var lige før jul. Alle, vi talte med, sagde, at vi ikke var rigtig kloge, og at vi burde vente til efter jul, fordi vi alligevel ikke ville kunne holde det hen over juletiden. Men det kunne vi, og i dag er jeg så stolt over, at det lykkedes for os. Vi spiste af den gode julemad – med måde – og tabte os alligevel. Det var en stor sejr, at vi godt kunne holde fast.

 

Tidligere kunne jeg ikke gå op ad en trappe uden at blive dårlig. I dag har jeg som et dagligt mål at nå mine 10.000 skridt. Det lykkes ikke hver dag, men ofte er vi godt på vej. Nogle gange går jeg 20 runder om poolen bare for at få bevæget mig tilstrækkeligt. Det ser måske tosset ud, men det virker godt for mig – også fordi jeg rundt om poolen ikke er udfordret af det kuperede terræn, der dominerer der, hvor vi bor.

Jeg nyder de forandringer, der er sket med min krop. Tidligere kunne jeg ikke gå, uden at mine lår gned mod hinanden. Det var generende i den tyrkiske sommervarme, og derfor gik jeg altid med cykelshorts under kjolerne. I dag er der ikke noget, der generer længere, og det er virkelig dejligt. Jeg er gået tre størrelser ned i bh og bader også i bikini nu – det var aldrig sket tidligere. Garderoben har vi også måttet skifte – selv min skostørrelse er gået et nummer ned. Så der er virkelig sket noget. Mit selvværd har det meget bedre, og jeg har lovet mig selv, at jeg aldrig vil udsætte min krop og mit sind for overvægt igen.

 

Anders

Jeg har det på alle planer meget bedre i dag, end jeg havde tidligere. Jeg kan mærke en stor forandring rent fysisk. Jeg bliver ikke så let forpustet og kan holde til meget mere. Jeg føler mig smidig og fuld af energi. Tidligere havde jeg svært ved at finde motivationen til at komme op fra sofaen, når jeg først var landet i den. Sådan har jeg det ikke i dag – jeg nyder mine cykelture og gåturene med Gitte. Motion fylder stadig en forholdsvis lille del i vores liv, men der er alligevel sket nogle forandringer til det bedre.

 

Det har betydet meget for os, at vi har kunnet klare vægttabsrejsen og vores livsstilsændringer sammen. Det har været en stor støtte, at vi har haft hinanden – og Lotte på sidelinjen. Jeg synes, vi har været gode til at hjælpe hinanden og holde hinanden fast på projektet. Jeg tror, det ville have været svært for mig at holde fast, hvis jeg havde gjort det på egen hånd, fordi vi tilbringer så meget tid sammen. De fleste af ugens måltider spiser vi jo sammen, og havde det kun været en af os, der skulle have en anderledes kost, er jeg sikker på, at det ville have været sværere.

 

Fordi vores liv og hverdag er noget anderledes end andres, har vi været nødt til at tilpasse Sense til den virkelighed, der er vores – men det tænker jeg, at man er nødt til, uanset hvordan ens liv ser ud, for vi er jo alle forskellige. For os kræver det en særlig opmærksomhed på kost og struktur i de fire sommermåneder, hvor vi er oppe mod to onder, der kan vælte hele læsset – nemlig stress og feriemad. Vi er udfordret af begge dele. Men når bare vi er opmærksomme på det, så er jeg sikker på, at vi nok skal klare os sikkert igennem. De tiltag, vi har gjort hen over den forgangne sommer, viser heldigvis, at det sagtens kan lade sig gøre.

 

Mine bedste fif

Gitte

Vi har fra starten portionsanrettet maden, i stedet for at sætte gryder og fade på bordet. Det har fungeret godt for os – vi har vidst, at vi måtte spise den mad, der var på tallerkenen, og derefter var det slut. Vi har givet os tid til at spise langsommere end tidligere og nyde maden, for vi har ikke skullet skynde os efter anden portion – den var der alligevel ikke. Samme øvelse gør vi, hvis vi får lyst til chips – vi hælder lidt op i to små skåle og så er det dét, vi nyder. Det råd, tror jeg, at de fleste kan have glæde af at følge.

 

Ugeplanerne, som vi har fundet i et par af Sense-bøgerne, har været en meget stor støtte for os i starten. Jeg tror, det kan være en god hjælp til at komme godt i gang, for så har man noget at holde sig til.

 

Anders

Det er en god idé fra starten at sætte sig realistiske mål. Det kan ikke nytte noget at jagte et lynhurtigt vægttab, hvis det ikke passer ind i din livssituation. Find tålmodigheden og roen frem – så skal kiloene nok forsvinde i det tempo, der passer til dig. Et andet godt råd er at informere de nærmeste omgivelser om den livsstilsændring, du er i gang med. Vores erfaring er, at det gør det lettere, når du kommer ud, for så undgår du misforståelser – for eksempel om, hvorfor du kun tager én gang af fadene, eller hvorfor du nøjes med to kartofler.

 

Vi har haft glæde af at følge med i Facebook-gruppen. Her har vi fundet inspiration, som vi har kunnet tage med os ind i vores eget liv. Sidst men ikke mindst, kan vi kun anbefale et forløb hos en Sense-konsulent. Det er en stor hjælp at få støtte og vejledning undervejs – det gør det langt lettere at holde fast.

Tilbage til oversigt