shop 0
img

Tina, har fået et helt nyt syn på mad, vægttab og selvkærlighed

Tina på 54 år. I sommeren 2019 deltog hun som kursist på vores Sense-forløb på Struer Højskole. Her fortæller hun om en uge, der bød på et helt nyt syn på mad, vægttab og selvkærlighed:

Højskoleopholdet ændrede mit liv

”Det er kommet fuldstændig bag på mig, hvad så relativt få timers undervisning kan gøre ved et årelangt madmisbrug.”

Jeg tror godt, jeg kan sige, at jeg har prøvet alt inden for slankekure, og i mange år har min vægt svinget op og ned – et helt klassisk yoyo-vægtmønster. Jeg har også tidligere været i et forløb hos en Sense-vejleder. Det var rigtig godt, og jeg tabte mig en del, men jeg havde alligevel en følelse af, at jeg manglede at arbejde mere i dybden med det mentale. Jeg har længe været klar over, at det var her, jeg skulle finde nøglen til et stabilt vægttab.

Da jeg i foråret 2019 faldt over en reklame for et Sense-ophold på Struer Højskole, talte det lige til mig – her kunne jeg kombinere læring om Sense og sundhed med mentale perspektiver. Jeg drog afsted sidst i juni med maven fuld af sommerfugle. Det føltes lidt grænseoverskridende at tage hjemmefra helt på egen hånd, men jeg var samtidig spændt og forventningsfuld, og vidste med mig selv, at det her var noget, jeg skulle gøre på egen hånd.

Øvelser, der i den grad ramte plet

Fra første dag blev vi præsenteret for et spændende program, der bød på en god blanding af undervisning i Sense, sundhed og psyke samt en række valgfri emner. Lotte og Jørgen underviste os hver dag, og den viden, de gav fra sig, rykkede mig virkelig. Det er kommet fuldstændig bag på mig, hvad så relativt få timers undervisning kan gøre ved et årelangt madmisbrug. Det skyldes ikke mindst Lotte og Jørgens måde at være på. De er simpelthen fantastiske. De har så fint et samspil, når de underviser, og så har de selv gået vejen. Det øger troværdigheden.

Hver dag blev vi præsenteret for øvelser og refleksioner, der i den grad ramte plet. Efter undervisningen arbejdede min hjerne videre med alt det, der var blevet sat i gang. Jeg oplevede, at det hele var længe om at bundfælde sig rigtigt, og her et halvt år efter får jeg stadig nye indsigter og aha-oplevelser. Det er, som om jeg har fået åbnet op til en helt ny måde at tænke mad, sundhed, vægttab og selvkærlighed på. Og det har gjort en kæmpe forskel for mig.
 

Farvel til automatpiloten

I dag er jeg meget mere bevidst om de valg, jeg træffer, og det er, som om mine sanser er vågnet på en helt ny måde. Tidligere dryssede jeg for eksempel altid meget salt på min mad, det gør jeg slet ikke mere. Jeg har slukket for min automatpilot og er vågnet op til bevidste og ansvarlige valg. Samtidig kan jeg mærke en markant forskel i måden, jeg behandler mig selv på. Tidligere var det alt eller intet, når jeg prøvede at tabe mig – enten gik jeg all in, talte kalorier og spiste fedtfattigt og sundt, eller også gav jeg fuldstændig los og spiste ukritisk løs i alt for store mængder.

I løbet af undervisningen på højskolen gik det op for, at ingen mennesker i længden kan leve så restriktivt, for livet er ikke altid ligeud ad landevejen. Den erkendelse har betydet, at jeg ikke længere er så hård ved mig selv, og at jeg har sluppet meget af den dårlige samvittighed, jeg tidligere var god til at slå mig selv i hovedet med, når jeg igen-igen havde spist for meget eller forkert.

Før højskoleopholdet havde jeg tabt mig en del, men jeg manglede stadig noget, før jeg var tilfreds. Det var dog ligesom om jeg ikke kunne knække koden til at komme af med de sidste kilo. Men også det ændrede sig, for de første tre måneder efter opholdet, tabte jeg mig godt 15 kilo.

I dag er jeg vægtmæssigt der, hvor jeg gerne vil være. Jeg har erkendt, at jeg ikke skal veje det samme, som jeg gjorde, da jeg var 20 år, og jeg oplever i dag at have en ro med mig selv, min vægt og min spisning, som jeg aldrig tidligere i mit liv har haft. Jeg føler, jeg har fået en selvindsigt på et helt nyt plan, og der er virkelig nogle ting, der er gået op for mig i forhold til mit spisemønster. Bevidstheden gør, at jeg kan arbejde med det. Det er det, der har gjort hele forskellen. Det er store ord, men jeg har det helt ærligt sådan, at højskoleopholdet med Sense har reddet mit liv. Jeg kan kun anbefale andre at tage af sted. Det er den bedste gave, man kan give sig selv.
 
Tusind tak til Tina, fordi hun vil dele sine oplevelser med os. 

 

Tilbage til oversigt