shop 0

Michelle, har tabt sig 9 kilo med Sense

Om Michelle:

20 år
Studerer til markedsføringsøkonom
Bor sammen med sin kæreste
Har tabt sig ni kilo med Sense og er i mål med sit vægttab

 

Sådan levede jeg før Sense

Før jeg startede på Sense, spiste jeg efter min lyst. Det betød, at jeg aldrig spiste morgenmad, men først spiste hen mod middagstid, hvor jeg blev sulten. Min frokost var ofte et eller andet hurtigt – for eksempel en sandwich fra bageren. Jeg drak stort set aldrig vand, men derimod masser af sodavand – altid med sukker. Om eftermiddagen spiste jeg ofte en snack af en eller anden art og en masse slik de fleste af ugens dage. Min aftensmad bestod altid af noget helt almindelig, gammeldags mad – sovs, kartofler, kød og nogle gange også salat. Jeg spiste alt for meget mad – ofte to til tre portioner aftensmad.

 

Hver weekend festede jeg med vennerne og fik masser af drinks og shots. Jeg dyrkede ingen form for motion. De ekstra kilo kom langsomt snigende, og jeg blev mere og mere utilfreds med min krop. Jeg har haft tidspunkter i mit liv, hvor jeg har trænet rigtig meget og spist fornuftigt, og jeg ved jo, hvad det gør for min krop. Derfor besluttede jeg mig for at sætte ind inden sommeren, så jeg kunne hoppe i en bikini og have det godt med mig selv.

 

Sådan lever jeg efter Sense

Jeg faldt tilfældigt over Sense på Facebook og blev hurtigt nysgerrig efter at finde ud af, hvad det gik ud på. Jeg meldte mig ind i den lukkede Facebookgruppe og købte grundbogen. Jeg brugte en måneds tid på at følge med i gruppen og sætte mig ind i principperne, før jeg følte mig helt klar til at gå i gang den 1. maj i år.

 

De første 14 dage fulgte jeg principperne helt slavisk. Jeg fyldte mine tre spisekasser og målte mine håndfulde nøje af. Jeg havde rigtig meget hovedpine i starten, men jeg havde læst, at det var en normal bivirkning, fordi kroppen skulle vænne sig til den nye kost – så jeg var forberedt og sørgede for at drikke bouillon mellem måltiderne. Efter de første fjorten dage var bivirkningerne væk, og jeg fik mod på at prøve mig lidt frem, så måltiderne passede bedre til min rytme. Jeg er ikke god til at spise morgenmad, så derfor fandt jeg ud af, at det passede mig bedre at holde mig til to spisekasser om dagen. Den rytme har jeg holdt fast i. Jeg har en times transporttid med tog til min skole, så derfor gør jeg sådan, at jeg spiser de grøntsager, der hører til min frokost-spisekasse, i toget. Ved middagstid spiser jeg så resten af min madpakke. Jeg køber ikke længere sandwich eller fastfood til frokost, men sørger for at have noget god mad med hjemmefra. Sodavand med sukker har jeg også lagt helt på hylden. Jeg drikker vand og en gang i mellem også Pepsi Max og danskvand.

 

Tidligere spiste jeg slik mindst fem gange om ugen, nu gør jeg det en gang om ugen. Jeg har aftalt med mig selv, at det er ok at slippe tøjlerne enten fredag eller lørdag. Så kan jeg godt give den gas og spise en masse usundt. Om mandagen kan det godt være lidt hårdt, for så så kan sukkertrangen godt stadig sidde i mig. Men jeg kan sagtens styre det og holde mig til den ene gang om ugen.

 

Efter jeg er begyndt at leve efter Sense, er der sket det, at jeg bliver dårlig, hvis jeg spiser for mange kartofler eller for meget ris og pasta – det var ellers det, jeg spiste rigtig meget af tidligere. Det er ligesom om, at min krop slet ikke kan have det, og jeg render direkte på toilettet. Jeg har ikke skåret håndfuld fire helt væk, men jeg spiser kun den ene håndfuld til hver spisekasse, som jeg må – og nogle gange springer jeg den helt over.

 

Derfor virker Sense for mig

Jeg er helt sikker på, at Sense virker så godt for mig, fordi det er så overskueligt. Principperne er meget nemme at forstå og leve efter. Det kræver ikke det helt store at komme i gang. Når jeg har fortalt andre om Sense, har de været imponerede og overraskede over, at man kan tabe sig, når man samtidig må spise så meget god mad.

 

Sådan fungerer familien på Sense

Jeg bor sammen med min kæreste, og når vi spiser sammen, spiser han den samme mad som mig. Uden han sådan set har tænkt over det, har han tabt sig 4-5 kilo. Han skal ikke tabe sig mere end det, men han er blevet positivt overrasket over Sense, for han føler jo ikke som sådan, at han har lavet noget om i sit liv.

 

Sådan har jeg tacklet udfordringerne

Det kan godt være lidt svært til fødselsdage og lignende, hvor man let bliver fristet af usund mad. Jeg har ikke forbudt mig selv at spise kage, boller og slik eller drikke alkohol, men jeg prøver at begrænse det. Jeg tænker nøje over, om jeg virkelig har lyst til det, hvis jeg får det tilbudt, og mange gange vælger jeg at springe over eller kun spise en lille smule, fordi jeg egentlig ikke har lyst. Jeg er blevet god til at holde regnskab med mine spisekasser og holde balancen i kalorierne ved at kompensere. Hvis jeg ved, jeg skal til fødselsdag eller fest, undlader jeg for eksempel at spise håndfuld fire ved den ene spisekasse eller sørger for kun at spise en halv spisekasse. Så har jeg plads til at spise lidt ekstra, når jeg er i byen.

 

Det har Sense gjort for mig

De tre måneder, jeg har levet efter Sense, har jeg løbet tre gange. Det er jo ikke alverden og viser også, at hvis man vil tabe sig, så er det først og fremmest kosten, man skal skrue på. Jeg har planer om at dyrke meget mere motion, og jeg kan mærke, at jeg har fået energien til det nu. Tidligere blev jeg altid halvsløv i løbet af skoledagen. Det var svært at holde energiniveauet oppe. Men der er virkelig sket en ændring. Jeg har masser af energi til hele dagen nu, og det er helt sikkert fordi, min krop får alle de næringsstoffer, den har brug for. Jeg kan også mærke en forskel, når jeg passer min nevø på et år. Tidligere var det besværligt for mig at kravle rundt på gulvet. Jeg blev hurtigt forpustet og træt. I dag har jeg næsten lige så meget krudt bagi som ham, og det nyder vi begge to.

 

Når vækkeuret ringer om morgenen, er jeg frisk. Jeg trykker ikke på snooze-knappen, som jeg altid gjorde tidligere. I dag springer jeg ud af sengen, første gang uret ringer. Jeg får en hel nattesøvn uden at vågne. Før sov jeg uroligt og lå og rullede rundt i sengen og havde svært ved at falde i søvn. Det er helt klar på grund af den ændrede kost. Jeg har en masse energi, som jeg bruger i løbet af dagen. Så når det bliver aften, er jeg helt naturligt træt, og derfor sover jeg som en sten hele natten og vågner frisk og udhvilet med overskud. Det bliver sådan en positiv, selvforstærkende cirkel.

 

Der er ingen tvivl om, at jeg vil fortsætte med at leve efter Sense. Jeg har principperne så meget på rygraden nu, og jeg synes, det er både nemt og overskueligt. Jeg ved, at jeg sagtens kan vente seks timer med at spise, hvis jeg sørger for at spise mig ordentlig mæt i god og sund mad. Det er en lettelse for mig, at jeg ikke behøves at spise morgenmad, og at det er helt ok kun at spise to spisekasser om dagen. Det er det, der passer bedst til min rytme. Tidligere har jeg altid hørt, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Jeg har derfor følt, at jeg gjorde noget forkert, når jeg sprang netop dette måltid over.

 

Sense har betydet, at jeg har fået en større tilfredshed med min krop. Da jeg vejede 75 kilo, som var mit udgangspunkt, før jeg tabte mig, var mit BMI knap 25. Jeg var ikke tyk, jeg trængte bare til en opstramning. Nu hvor jeg har tabt mig ni kilo og er nede på 66 kilo, har jeg det meget bedre med mig selv. Jeg synes, jeg ser bedre ud. Min bagdel er blevet mindre. Det er små ændringer. Før brugte jeg størrelse large, nu bruger jeg small eller medium, så jeg har måttet købe nyt tøj. Jeg får mange kommentarer fra folk omring mig. De kan se, at jeg har tabt mig i mit ansigt og på min krop – for eksempel har jeg fået en meget tydeligere talje nu.

 

Jeg nyder alle de komplimenter, jeg får, men det vigtigste ved et vægttab er, at man selv er tilfreds – og det er jeg nu. Min kæreste har sagt, at jeg ikke må tabe mig mere nu. Han vil gerne have, at jeg stadig har kvindelige former, så nu skal vægten ikke længere ned.

 

Michelles bedste fif

Jeg vil råde andre til at sætte sig godt ind i principperne, inden de starter. Det er nemt at forstå Sense, så man kan forholdsvis hurtigt få det ind under huden. De første 14 dage er det en god idé at følge principperne slavisk. Tag en spisekasse ad gangen og se ikke for langt fremad i starten, for så kan man risikere at miste overblikket, inden man overhovedet er kommet rigtig i gang. Når de første 14 dage er gået, kan man begynde at prøve sig lidt frem og finde den rytme, der passer én bedst. Den første måned skrev jeg ned, hvad jeg spiste. Det har hjulpet mig til et bedre overblik, så det vil jeg anbefale andre at gøre også. Imens jeg lavede maden, noterede jeg de forskellige ingredienser i maden ned og kategoriserede dem i de forskellige håndfulde. Jeg har ikke lavet en decideret madplan, men jeg har gemt mine lister fra den første måned, og hvis jeg en dag har savnet lidt inspiration, har jeg bladret mine papirer igennem for at finde nogle idéer.

 

Jeg nægter ikke mig selv en bytur, men jeg går mindre i byen end tidligere. Jeg kan ikke præcis sige, hvorfor det er blevet sådan, men jeg har simpelthen mindre lyst til at drikke mig fuld og feste. Mange gange synes jeg, det er lige så rart at være hjemme. Hvis jeg går i byen og drikker drinks, så tænker jeg på at blande alkoholen med sukkerfri sodavand, så jeg sparer på kalorierne.

 

Michelle før og efter sit vægttab – ni kilo på to måneder:

 

 

 

Andre før- og efterhistorier

Annette om Sense & Psyke: Jeg har fået ro i mit hoved

Annette om Sense & Psyke: Jeg har fået ro i mit hoved

Tanker om mad, krop og vægt fylder ikke længere det hele, og det gør en kæmpe forskel.
Læs mere
Audrey Castañeda, har tabt tre par bukser - bogstavelig talt

Audrey Castañeda, har tabt tre par bukser - bogstavelig talt

Sense er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.
Læs mere
Birgitte, har tabt sig 33 kilo med Sense

Birgitte, har tabt sig 33 kilo med Sense

Sense har på alle måder betydet, at jeg har fået det meget bedre med mig selv. Jeg er glad og fuld af energi, når jeg kommer hjem fra arbejde. Sådan var det ikke tidligere.
Læs mere
Britta, har tabt sig 46 kilo med Sense

Britta, har tabt sig 46 kilo med Sense

Tidligere anså jeg mig selv for at være sådan én, der ikke kan tabe mig. Nu ved jeg, at det kan jeg. Jeg ved også, at jeg er sådan én, der har power og holder fast i de mål, jeg sætter mig. Og jeg ved, at jeg vil være sådan én, der kan løbe 10 kilometer - og det mål skal jeg også nok nå.
Læs mere
Charlotte og Dan, har til sammen tabt sig 43 kilo

Charlotte og Dan, har til sammen tabt sig 43 kilo

Vi har været sammen om vores livsstilsændring hele vejen, og der er ingen tvivl om, at det er en stor styrke for os.
Læs mere
Christa og Camilla, har til sammen tabt sig 53 kilo med Sense

Christa og Camilla, har til sammen tabt sig 53 kilo med Sense

Vi har støttet hinanden undervejs, og vi har kunnet dele det hele, både glæder og frustrationer. Det har været helt uvurderligt, at vi har kunnet tage rejsen sammen.
Læs mere
Conni, har tabt sig 59 kilo - de 46 af dem med Sense

Conni, har tabt sig 59 kilo - de 46 af dem med Sense

Sense har i den grad ændret mit liv. Jeg føler, jeg er blevet en helt ny person. Nogle gange kan jeg blive helt overrasket selv. Jeg føler, at folk ser mig og taler til mig på en helt anden måde end tidligere. Jeg ved, at det er fordi, jeg ser mig selv helt anderledes i dag.
Læs mere
Elli, har tabt sig 34 kilo med Sense

Elli, har tabt sig 34 kilo med Sense

Det virker rigtig godt for mig at gå på et hold. Vi kan inspirere hinanden, og der er altid tid til en god snak og et par gode råd, hvis man har brug for det.
Læs mere
Fra færdigretter til hjemmelavet mad: Mød Pia, der har tabt sig 22 kilo med Sense

Fra færdigretter til hjemmelavet mad: Mød Pia, der har tabt sig 22 kilo med Sense

Jeg har det bedre med mig selv i dag, end jeg nogensinde tidligere har haft, så jeg er ikke i tvivl om, at min nye livsstil er kommet for at blive.
Læs mere
Fra kørestol til kvindeløb - Kitter, har tabt sig 13 kilo med Sense

Fra kørestol til kvindeløb - Kitter, har tabt sig 13 kilo med Sense

Strukturen i Sense er god for mig og har også påvirket mange andre dele af mit liv. Jeg når meget mere, end jeg gjorde tidligere.
Læs mere
Frank, har tabt sig 49 kilo med Sense

Frank, har tabt sig 49 kilo med Sense

I dag er jeg den far, jeg gerne vil være.
Læs mere
Gitte og Anders, har tabt sig 31 kilo tilsammen

Gitte og Anders, har tabt sig 31 kilo tilsammen

Sense har ændret vores liv til det bedre. Det har betydet meget for os, at vi har kunnet klare vægttabsrejsen og vores livsstilsændringer sammen.
Læs mere
Grethe, har tabt sig 26 kilo med Sense

Grethe, har tabt sig 26 kilo med Sense

Helt kort sagt har Sense gjort det, at jeg er gået fra at være en tyk, vraltende kone til at være en slank, flot kvinde med masser af energi.
Læs mere
Karina, har tabt sig 9 kilo med Sense

Karina, har tabt sig 9 kilo med Sense

Efter den første uge havde jeg tabt 2,8 kilo, og så var jeg for alvor topmotiveret. Det er ikke længere et nederlag at købe tøj, for jeg føler mig så godt tilpas, uanset hvad jeg kravler i.
Læs mere
Lene: Sense & Psyke forandrede mit liv

Lene: Sense & Psyke forandrede mit liv

For mig har Sense & Psyke været startskuddet til en helt ny måde at se mig selv. Præstationspresset er lettet betragteligt, og jeg har fået en ny ærlighed og åbenhed i mit liv – både over for mig selv og mine omgivelser.
Læs mere
Line, har tabt sig 46 kilo - de 31 af dem med Sense

Line, har tabt sig 46 kilo - de 31 af dem med Sense

Jeg er i dag smerte- og medicinfri. Jeg har ikke haft hovedpine, siden jeg startede på Sense. Og bedst af alt - jeg er gravid med min ønskebaby, som jeg havde fået at vide, at jeg nok ikke kunne få på grund af min overvægt.
Læs mere
Lise, har tabt sig 35 kilo med Sense

Lise, har tabt sig 35 kilo med Sense

Jeg har fået mere energi og overskud, og jeg bliver ikke så hurtigt sur og træt. Min tålmodighed er også blevet større, og det nyder især mine børn godt af.
Læs mere
Louise, har tabt sig 43 kilo med Sense

Louise, har tabt sig 43 kilo med Sense

Sense er så dejligt ligetil med helt almindelig mad og mange nemme løsninger. Jeg kan spise alle de retter, jeg hidtil har gjort, så længe jeg bare justerer på dem og tænkte dem ind i Senses tallerkenmodel.
Læs mere
Lykke, har tabt sig 50,7 kilo med Sense

Lykke, har tabt sig 50,7 kilo med Sense

Mit udgangspunkt var, at jeg gerne ville tabe mig 10-20 kilo. I dag står jeg her mere end 50 kilo lettere og må knibe mig selv i armen over, at det virkelig er sandt.
Læs mere
Lykke, om livet som vægtstabil senser - med flad mave

Lykke, om livet som vægtstabil senser - med flad mave

Det vildeste i hele forløbet var, da jeg kom til mig selv efter operationen, og kirurgen kom for at tilse mig. Han fjernede det støttebælte, jeg havde på maven, og pludselig kunne jeg se mig selv – det var et chok, på den gode måde, for der lå jeg med en helt flad mave. Det var mange år siden, jeg havde set mig selv sådan.
Læs mere
Malene, har tabt sig 45 kilo med Sense

Malene, har tabt sig 45 kilo med Sense

"Det er det bedste af det hele – at jeg i dag er rask og helt ude af min diabetes-medicin. Det havde jeg aldrig troet var muligt."
Læs mere
Mette og John, har til sammen tabt sig 81 kilo med Sense

Mette og John, har til sammen tabt sig 81 kilo med Sense

Vi stod sammen og tog en fælles beslutning om at ændre vores liv. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort.
Læs mere
Pia, har tabt sig 30 kilo med Sense

Pia, har tabt sig 30 kilo med Sense

Det er så befriende, at der ikke er restriktioner og regler i Sense.
Læs mere
Rikke, har tabt sig 31 kilo med Sense

Rikke, har tabt sig 31 kilo med Sense

Jeg har tabt mig 31 kilo, og det kan selvfølgelig mærkes. Udover at vi er blevet meget mere fysisk aktive, så betyder overskuddet også, at vi er blevet en meget gladere familie. Vi pjatter og griner mere, fordi der simpelthen bare er mere overskud at tage af.
Læs mere
Søren, har tabt sig 17 kilo med Sense

Søren, har tabt sig 17 kilo med Sense

Jeg har en ældgammel drøm om at løbe et maraton – pludselig er den drøm inden for rækkevidde, og det er da fantastisk.
Læs mere
Tina, har tabt sig 27,7 kilo med Sense

Tina, har tabt sig 27,7 kilo med Sense

For mig har det været helt essentielt, at jeg har gået hos en Sense-konsulent. Jeg kunne ikke have gjort det her uden Lotte ved min side.
Læs mere
Tina: Mit liv med BED

Tina: Mit liv med BED

Jeg har opnået en madfrihed, som jeg har ledt efter hele mit liv.
Læs mere
Ulla, har tabt sig 39 kilo med Sense

Ulla, har tabt sig 39 kilo med Sense

Jeg har altid følt, at der har været en lille slank kvinde inde bag alt fedtet, og nu er hun endelig kommet frem.
Læs mere
Vivi, har tabt sig 52 kilo med Sense

Vivi, har tabt sig 52 kilo med Sense

Jeg tog forandringerne bid for bid, måltid for måltid. Jeg startede med at ændre mit morgenmåltid. Efter en uges tid føjede jeg aftensmaden til, og til sidst blev også min frokost ændret.
Læs mere