shop 0

Grethe, har tabt sig 26 kilo med Sense

Om Grethe

67 år

Pensionist, tidligere selvstændig butiksindehaver

Gift, har en voksen datter på 40 år

Har tabt sig 26 kilo med Sense på knap et år, er i mål og har været vægtstabil i et halvt år

 

Sådan levede jeg før Sense

Jeg har haft diabetes type 2 i mange år. Som følge af sygdommen har jeg altid fået at vide, at jeg skulle spise mange gange om dagen for at holde blodsukkeret stabilt. Det har jeg gjort med det problem til følge, at vægten kun er gået én vej - opad. Mit problem var, at jeg ikke nøjedes med små mellemmåltider, men derimod spiste mange store måltider om dagen. Jeg brugte maden som en slags belønning. Hvis jeg for eksempel skulle ud at handle i Føtex, tænkte jeg, at jeg skulle belønnes med noget god mad samtidig. Derfor gik jeg i deres cafeteria og spiste et stort måltid mad. Når jeg kom hjem, spiste jeg en lige så stor portion mad igen. Det kunne også være, at jeg slog et smut forbi bageren, hvis jeg ville forkæle mig selv lidt. I stedet for at købe én berliner, købte jeg to eller tre. Jeg kunne ikke mærke mæthedsfølelsen, så jeg spiste løs. Og det gav selvfølgelig alt for mange kalorier i det samlede regnskab. Jeg er 158 cm høj, så det har været alt for meget mad i forhold til min kropsbygning.

 

Jeg spiste meget mere mad og meget mere sukker, end min krop og min diabetes havde godt af. Min krop var derfor på konstant overarbejde, og det resulterede i, at jeg konstant var så træt, at jeg praktisk taget kunne stå op og falde i søvn. Af samme årsag måtte jeg lægge kørekortet på hylden - det var uforsvarligt og farligt at køre bil, fordi jeg kunne risikere at falde i søvn bag rattet. I starten af 2015 var jeg til et helbredstjek hos min læge. I 2012 fik jeg på grund af min diabetes flere blodpropper, og jeg fik i den forbindelse indlagt en stent, fordi mine blodårer var forkalkede. Helbredstjekket hos min læge viste, at mit blodtryk var alt for højt, og at min diabetes var eskaleret. Mine læge måtte sætte dosis af tabletter op, og det betød, at jeg ramte loftet for, hvor mange tabletter, man må tage. Hvis ikke jeg sadlede om, var næste skridt daglige injektioner med insulin. På grund af min diabetes 2 gik jeg til kontrol hos øjenlægen en gang om året, fordi man som diabetiker kan risikere at få en øjensygdom, der betyder, at man på sigt mister synet. I tre år havde jeg fået konstateret begyndende tegn på sygdommen - hvert år med en gradvis forværring.

 

Mine helbredsmæssige fremtidsudsigter var altså mildest talt dårlige. Det var et wake-up-call, der fik mig op af stolen. Jeg kontaktede en hypnotisør, der i nogen grad fik bugt med den sukkertrang, der fik mig til at overspise slik og kager. Jeg tabte mig ned til 88 kilo i løbet af nogle måneder. Sidst på sommeren i 2015 stødte jeg tilfældigt på Sense på Facebook. Jeg meldte mig ind i den store gruppe og begyndte at læse om, hvad det gik ud på. Det tiltalte mig med det samme, fordi det var så nemt og ligetil. Jeg kunne slet ikke se nogle problemer i at leve efter Sense, så det var en nem beslutning at prøve det af - og det blev startskuddet til min livsstilsændring.

 

Sådan lever jeg efter Sense

Principperne i Sense har fra starten af virket meget ligetil for mig. Jeg synes, det hele er indlysende, og derfor har det været nemt for mig at ændre kurs. Efter at have meldt mig ind i Facebookgruppen købte jeg grundbogen og læste videre der. Fra den ene dag til den anden droppede jeg mit overspisningsmønster og levede skarpt efter håndfulde og spisekasser. Jeg synes, det har været så nemt, og jeg har ikke en eneste gang været fristet af at gå tilbage til mine gamle vaner. I januar 2016 startede jeg op på et hold hos Sense-konsulent Winnie Brandt Larsen. Hun er super god, og både hun og resten af holdet har været en fantastisk støtte for mig under hele forløbet.

 

Jeg kunne lynhurtigt mærke en forandring. I løbet af ganske kort tid forsvandt min forpustethed, som jeg havde undskyldt med astma, men som i virkeligheden skyldtes min overvægt. Da jeg efter et par måneder var til

kontrol hos min læge, var der for alvor sket noget. Min diabetes var forbedret, og mit blodtryk var faldet markant. Sidst i 2015 begyndte min læge at drosle min diabetesmedicin ned og et år efter, sidst i 2016, var jeg helt ude af medicinen og har siden dengang kunnet nøjes med at gå til kontrol. I dag ligger mit blodtryk som en 18-årigs, og en kontrol hos min øjenlæge i januar 2017 viste, at min begyndende øjensygdom nu er fuldstændig væk. Det er helt fantastisk.

 

Jeg har hele vejen igennem holdt mig til håndfuldene og de tre spisekasser - jeg har fulgt det ret slavisk, men efter jeg i maj måned i år er gået på stabilisering, har jeg fundet ud af, at det passer bedre til min rytme at dele de tre måltider op i fire. Det betyder, at jeg typisk spiser en halv spisekasse først på dagen, ca en halv spisekasse igen til frokost, en hel spisekasse til aftensmaden - og så har jeg mellem en halv og en hel spisekasse, som jeg bruger om aftenen. Den bruger jeg for eksempel på at spise et halvt stykke rugbrød med ost eller en bolle med smør og ost om aftenen. Lige for tiden er jeg vild med en lækker og kalorielet dessert, som jeg har eksperimenteret mig frem til. Jeg blander 1 dl vaniljeskyr med 1 lille æggehvide, som jeg har pisket. Heri blander jeg lidt bagekakao, frysetørret hindbær eller appelsinessens - og så har jeg en virkelig lækker dessert, der kun giver omkring 100 kalorier. Og den nyder jeg om aftenen.

 

Tidligere spiste jeg masser af kartofler. I dag spiser jeg ganske få kartofler - ofte springer jeg min HF 4 over til aftensmaden. Ris og pasta siger mig heller ikke rigtig noget længere. Det er mærkeligt som vaner kan ændre sig, når jeg nu tidligere slet ikke kunne leve uden mine kartofler. Tidligere, når jeg var på kur, blev jeg altid dødtræt af alle de grøntsager, man skulle spise. Sådan en kogt gulerod - det er bare kedeligt. Det er helt anderledes med Sense. Grøntsagerne i opskriftsbøgerne bliver tilberedt på de mest lækre måder med krydderier og masser af smag - det giver mæthed, og jeg tror, det er derfor, jeg helt har mistet lysten til kartofler, ris og pasta. I dag spiser jeg grøntsager som tilbehør til kødet - på samme måde som jeg tidligere spiste alle mine kartofler.

 

Jeg har også fået motion ind i mit liv. Min mand og jeg har altid holdt af at gå ture. Vi har ikke bil, så ofte går og cykler vi, når vi skal noget. Tidligere var det en pine at gå ture sammen. Min mand har altid været mere aktiv end mig, og hans vægt har altid været inden for normalområdet. Han gik rask afsted, mens jeg halsede fem skridt efter ham. Det var enerverende for os begge to, så ofte sprang jeg de fælles gåture over. Kort tid efter jeg begyndte at leve efter Sense, ændrede det sig, og jeg begyndte at kunne følge med i hans tempo. Det nyder vi begge to, og vi sigter hver dag efter at nå op på de 10.000 skridt. Jeg begyndte også at gå til cirkeltræning i et motionscenter. Det har jeg dog måttet indstille midlertidigt på grund af en knæoperation, men jeg satser på at kunne tage træningen op igen inden alt for lang tid, for jeg savner det.

 

Derfor virker Sense for mig

Sense virker for mig, fordi det er så nemt og ligetil. Jeg synes, det er fuldstændig indlysende og sund fornuft, at det er en god idé at spise efter den fordeling, som Suzy har udtænkt. Derfor, tror jeg, at det lige fra starten har været så nemt for mig at ændre kurs. Jeg var klar til det, og måden at spise på gav så god mening for mig. Jeg har alle opskriftsbøgerne og bruger dem ofte til inspiration. Det er dog sjældent, jeg følger en opskrift slavisk. Sense har nemlig gjort noget ved min lyst til at eksperimentere med maden. Tidligere lavede jeg de samme retter dag ud og dag ind. I dag er det blevet en hel hobby for mig at finde på nye, spændende retter. Jeg går meget op i, at maden på min tallerken ser spændende og farverig ud. Jeg er medlem af en lokal Sense-gruppe på Facebook, og her bruger jeg meget tid på at lægge billeder op af de retter, jeg laver. Jeg får altid positiv respons på det, jeg lægger op, og det er både rart og motiverende, at jeg kan inspirere andre.

 

Jeg tror også, at Sense virker så godt for mig, fordi der ikke er regler. Regler forvirrer og har ofte den stik modsatte virkning. Derfor er det dejligt befriende, at man godt må drikke et glas vin eller spise en kage, hvis det er det, man har lyst til. Jeg foretager mig nu sjældent de store udskejelser. Alkohol, vin og øl påvirker min vægt negativt, og derfor holder jeg mig i det store hele fra det. Jeg drikker stort set kun vand, og jeg har det meget fint med det. Jeg køber aldrig kager mere. Jeg gjorde det en enkelt gang, hvor jeg var alene hjemme og havde besluttet mig for at hygge mig lidt. Men da jeg så sad der med min kage, så havde jeg slet ikke lyst til den. Så jeg lod den stå. Da min mand lidt senere kom hjem, spurgte jeg, om han ville have den. Det ville han ikke, og derfor endte den i skraldespanden. Siden har jeg ikke købt en kage. Når andre på mit hold snakker om fristelser, så må jeg sige, at jeg slet ikke kan nikke genkendende til det. Jeg har fuldstændig mistet lysten til søde sager, og jeg føler mig aldrig fristet. Jeg tror, det er fordi, mine fedtdepoter er så fint fyldt op fra mine spisekasser, at jeg slet ikke har behov for mere end det.

 

Sådan lever familien på Sense

Min mands vægt har ligget på det samme, siden vi mødte hinanden for 50 år siden. Han har sine madvaner, og de fungerer fint for ham. Han er ikke krævende, når det kommer til mad, men han er ikke til krydderier og mad med en masse smag, ligesom jeg er. Derfor laver jeg hver dag to forskellige retter aftensmad - en til ham og en til mig. Nogle gange spiser vi det samme kød, og så varierer jeg blot i tilbehøret, men ofte krydrer jeg mit kød mere end hans, så derfor ender det ofte med to komplette retter. Det fungerer fint. Jeg har fra starten af min livsstilsændring været opmærksom på, at det er mig, der skal tabe mig, og mig, der skal ændre vaner. Derfor er det også min mad, som jeg har ændret. Min mand spiser flere grøntsager i dag end tidligere, men ellers er hans madvaner uændrede. Han har dog været en stor støtte for mig hele vejen igennem, og han bakker fuldstændig op om min nye livsstil. Der går ikke én dag, hvor han ikke roser mig for mit vægttab og mit udseende.

 

Sådan tackler jeg udfordringerne

Jeg har ikke oplevet udfordringer i forhold til selve livsstilsændringen til Sense. Til gengæld har jeg oplevet, at det har været en udfordring for mig at tøjle min begejstring. Især i starten var jeg så begejstret over Sense, at jeg havde svært ved at forstå, at alle andre ikke var lige så vilde med det som mig. Jeg talte om Sense, alle vegne jeg kom, og hvis folk i min omgangskreds talte om vægttab, var jeg med det samme i gang med at introducere dem til Sense og dele min viden og begejstring. Det var ikke en god taktik, fandt jeg ud af. For folk blev fornærmede. I dag holder jeg tand for tunge - det er kun, hvis folk er virkelig seriøse omkring et ønsket vægttab eller spørger direkte ind til mine erfaringer med Sense, at jeg deler min viden.

 

Når jeg siger, at det har været nemt, så vil jeg gerne understrege, at man selvfølgelig ikke kommer sovende til det. Det kræver en indsats at ændre sine vaner. Personligt er det gået nemt, fordi jeg har været klar til en livsstilsændring. Sense var det rigtige for mig - og kom ind i mit liv på det helt rigtige tidspunkt. På ferier har Sense også fungeret ganske fint. Det kan godt være, at der er røget lidt flere kalorier ned, fordi man ofte spiser lidt anderledes, når man er væk hjemmefra. Men ferier varer sjældent ret lang tid, og så snart jeg har været hjemme igen, er jeg kommet tilbage i den gode, gamle Sense-rytme med det samme. Skulle der været røget et ekstra kilo på under ferien, er det derfor hurtigt forsvundet igen.

 

Det har Sense gjort for mig

Helt kort sagt har Sense gjort det, at jeg er gået fra at være en tyk, vraltende kone til at være en slank, flot kvinde med masser af energi. Mit selvværd har fået et boost opad. Tidligere hadede jeg at købe tøj. Jeg brød mig ikke om det, jeg så i spejlet, så det var meget sjældent, at jeg købte nyt. I dag er det en helt anden oplevelse at købe tøj, og jeg kan slet ikke lade være - så jeg er blevet lidt dyrere i drift på den konto. Jeg er gået fra en størrelse 48-50 til en størrelse 38, og det har været helt, helt overvældende for mig gradvist at kunne skifte garderoben ud. Min mand er vildt begejstret for min forandring. Han giver mig mange komplimenter, og det har været godt for min selvtillid.

Det at være kommet helt af med min diabetesmedicin er den allerstørste gevinst ved min livsstilsændring til Sense. Det var mit mål fra starten, men jeg turde dårligt tro på, at det kunne lade sig gøre. Men det kunne det, og det er helt fantastisk. Mit blodtryk, der i dag er som en 18-årigs, og min begyndende øjensygdom, der er fuldstændig forsvundet, er to andre gevinster, som jeg er lykkelig for. Jeg havde aldrig troet, det var muligt, og jeg er meget taknemmelig. Mine helbredsmæssige forandringer kan jeg hundrede procent tilskrive min livsstilsændring til Sense. I dag vejer jeg 62 kilo, og mit BMI ligger på 25. Til at starte med ville jeg gerne have vægten lidt længere ned, men jeg kan mærke på min krop, at den vægt, jeg har nu, er den rigtige for mig. Min Sense-konsulent Winnie bakker mig op. Derfor har jeg været vægtstabil i et halvt år nu. Jeg går dog stadig hos Winnie, for jeg holder meget af at komme på holdet og følge med i de andres liv og udveksle erfaringer og inspiration. Jeg har sagt til Winnie, at jeg er evighedskursist - men det er selvfølgelig sagt i sjov. Jeg ved ikke, hvor længe jeg fortsætter - indtil videre indtil foråret, så må vi se derfra.

 

Mine bedste fif

Først og fremmest vil jeg råde til, at man inden man går i gang med Sense gør op med sig selv, om det er en livsstilsændring, man gerne vil have. Hvis det er en tremåneders kur, så drop det - for Sense er noget helt andet, nemlig et valg man træffer for resten af livet, og det skal man være indstillet på. Man skal desuden huske på, at det ikke nødvendigvis er lykken at tabe mange kilo på meget kort tid, for så kan hovedet og kroppen måske ikke følge med, og risikoen for at falde tilbage er større. Jeg synes derfor, det er vigtigt, at man giver vægttabet tid. Husk på, at det skal holde resten af livet, så det må gerne tage tid.

 

Dernæst er det vigtigt, at man følger principperne ret slavisk i starten for at få dem helt ind på rygraden. Når man er fortrolig med håndfulde og spisekasser, kan man langsomt begynde at tilpasse Sense til sin egen hverdag. Som nævnt har det for eksempel passet godt ind i mit liv at bryde spisekasserne op og spise fire gange om dagen i stedet for tre. For andre vil det måske passe bedst kun at spise to. Det er individuelt, og noget man kan mærke efter den første tid.

Andre før- og efterhistorier

Annette om Sense & Psyke: Jeg har fået ro i mit hoved

Annette om Sense & Psyke: Jeg har fået ro i mit hoved

Tanker om mad, krop og vægt fylder ikke længere det hele, og det gør en kæmpe forskel.
Læs mere
Audrey Castañeda, har tabt tre par bukser - bogstavelig talt

Audrey Castañeda, har tabt tre par bukser - bogstavelig talt

Sense er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.
Læs mere
Birgitte, har tabt sig 33 kilo med Sense

Birgitte, har tabt sig 33 kilo med Sense

Sense har på alle måder betydet, at jeg har fået det meget bedre med mig selv. Jeg er glad og fuld af energi, når jeg kommer hjem fra arbejde. Sådan var det ikke tidligere.
Læs mere
Britta, har tabt sig 46 kilo med Sense

Britta, har tabt sig 46 kilo med Sense

Tidligere anså jeg mig selv for at være sådan én, der ikke kan tabe mig. Nu ved jeg, at det kan jeg. Jeg ved også, at jeg er sådan én, der har power og holder fast i de mål, jeg sætter mig. Og jeg ved, at jeg vil være sådan én, der kan løbe 10 kilometer - og det mål skal jeg også nok nå.
Læs mere
Charlotte og Dan, har til sammen tabt sig 43 kilo

Charlotte og Dan, har til sammen tabt sig 43 kilo

Vi har været sammen om vores livsstilsændring hele vejen, og der er ingen tvivl om, at det er en stor styrke for os.
Læs mere
Christa og Camilla, har til sammen tabt sig 53 kilo med Sense

Christa og Camilla, har til sammen tabt sig 53 kilo med Sense

Vi har støttet hinanden undervejs, og vi har kunnet dele det hele, både glæder og frustrationer. Det har været helt uvurderligt, at vi har kunnet tage rejsen sammen.
Læs mere
Conni, har tabt sig 59 kilo - de 46 af dem med Sense

Conni, har tabt sig 59 kilo - de 46 af dem med Sense

Sense har i den grad ændret mit liv. Jeg føler, jeg er blevet en helt ny person. Nogle gange kan jeg blive helt overrasket selv. Jeg føler, at folk ser mig og taler til mig på en helt anden måde end tidligere. Jeg ved, at det er fordi, jeg ser mig selv helt anderledes i dag.
Læs mere
Elli, har tabt sig 34 kilo med Sense

Elli, har tabt sig 34 kilo med Sense

Det virker rigtig godt for mig at gå på et hold. Vi kan inspirere hinanden, og der er altid tid til en god snak og et par gode råd, hvis man har brug for det.
Læs mere
Fra færdigretter til hjemmelavet mad: Mød Pia, der har tabt sig 22 kilo med Sense

Fra færdigretter til hjemmelavet mad: Mød Pia, der har tabt sig 22 kilo med Sense

Jeg har det bedre med mig selv i dag, end jeg nogensinde tidligere har haft, så jeg er ikke i tvivl om, at min nye livsstil er kommet for at blive.
Læs mere
Fra kørestol til kvindeløb - Kitter, har tabt sig 13 kilo med Sense

Fra kørestol til kvindeløb - Kitter, har tabt sig 13 kilo med Sense

Strukturen i Sense er god for mig og har også påvirket mange andre dele af mit liv. Jeg når meget mere, end jeg gjorde tidligere.
Læs mere
Frank, har tabt sig 49 kilo med Sense

Frank, har tabt sig 49 kilo med Sense

I dag er jeg den far, jeg gerne vil være.
Læs mere
Gitte og Anders, har tabt sig 31 kilo tilsammen

Gitte og Anders, har tabt sig 31 kilo tilsammen

Sense har ændret vores liv til det bedre. Det har betydet meget for os, at vi har kunnet klare vægttabsrejsen og vores livsstilsændringer sammen.
Læs mere
Karina, har tabt sig 9 kilo med Sense

Karina, har tabt sig 9 kilo med Sense

Efter den første uge havde jeg tabt 2,8 kilo, og så var jeg for alvor topmotiveret. Det er ikke længere et nederlag at købe tøj, for jeg føler mig så godt tilpas, uanset hvad jeg kravler i.
Læs mere
Lene: Sense & Psyke forandrede mit liv

Lene: Sense & Psyke forandrede mit liv

For mig har Sense & Psyke været startskuddet til en helt ny måde at se mig selv. Præstationspresset er lettet betragteligt, og jeg har fået en ny ærlighed og åbenhed i mit liv – både over for mig selv og mine omgivelser.
Læs mere
Line, har tabt sig 46 kilo - de 31 af dem med Sense

Line, har tabt sig 46 kilo - de 31 af dem med Sense

Jeg er i dag smerte- og medicinfri. Jeg har ikke haft hovedpine, siden jeg startede på Sense. Og bedst af alt - jeg er gravid med min ønskebaby, som jeg havde fået at vide, at jeg nok ikke kunne få på grund af min overvægt.
Læs mere
Lise, har tabt sig 35 kilo med Sense

Lise, har tabt sig 35 kilo med Sense

Jeg har fået mere energi og overskud, og jeg bliver ikke så hurtigt sur og træt. Min tålmodighed er også blevet større, og det nyder især mine børn godt af.
Læs mere
Louise, har tabt sig 43 kilo med Sense

Louise, har tabt sig 43 kilo med Sense

Sense er så dejligt ligetil med helt almindelig mad og mange nemme løsninger. Jeg kan spise alle de retter, jeg hidtil har gjort, så længe jeg bare justerer på dem og tænkte dem ind i Senses tallerkenmodel.
Læs mere
Lykke, har tabt sig 50,7 kilo med Sense

Lykke, har tabt sig 50,7 kilo med Sense

Mit udgangspunkt var, at jeg gerne ville tabe mig 10-20 kilo. I dag står jeg her mere end 50 kilo lettere og må knibe mig selv i armen over, at det virkelig er sandt.
Læs mere
Lykke, om livet som vægtstabil senser - med flad mave

Lykke, om livet som vægtstabil senser - med flad mave

Det vildeste i hele forløbet var, da jeg kom til mig selv efter operationen, og kirurgen kom for at tilse mig. Han fjernede det støttebælte, jeg havde på maven, og pludselig kunne jeg se mig selv – det var et chok, på den gode måde, for der lå jeg med en helt flad mave. Det var mange år siden, jeg havde set mig selv sådan.
Læs mere
Malene, har tabt sig 45 kilo med Sense

Malene, har tabt sig 45 kilo med Sense

"Det er det bedste af det hele – at jeg i dag er rask og helt ude af min diabetes-medicin. Det havde jeg aldrig troet var muligt."
Læs mere
Mette og John, har til sammen tabt sig 81 kilo med Sense

Mette og John, har til sammen tabt sig 81 kilo med Sense

Vi stod sammen og tog en fælles beslutning om at ændre vores liv. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort.
Læs mere
Michelle, har tabt sig 9 kilo med Sense

Michelle, har tabt sig 9 kilo med Sense

Jeg har masser af energi til hele dagen nu, og det er helt sikkert fordi, min krop får alle de næringsstoffer, den har brug for.
Læs mere
Pia, har tabt sig 30 kilo med Sense

Pia, har tabt sig 30 kilo med Sense

Det er så befriende, at der ikke er restriktioner og regler i Sense.
Læs mere
Rikke, har tabt sig 31 kilo med Sense

Rikke, har tabt sig 31 kilo med Sense

Jeg har tabt mig 31 kilo, og det kan selvfølgelig mærkes. Udover at vi er blevet meget mere fysisk aktive, så betyder overskuddet også, at vi er blevet en meget gladere familie. Vi pjatter og griner mere, fordi der simpelthen bare er mere overskud at tage af.
Læs mere
Søren, har tabt sig 17 kilo med Sense

Søren, har tabt sig 17 kilo med Sense

Jeg har en ældgammel drøm om at løbe et maraton – pludselig er den drøm inden for rækkevidde, og det er da fantastisk.
Læs mere
Tina, har tabt sig 27,7 kilo med Sense

Tina, har tabt sig 27,7 kilo med Sense

For mig har det været helt essentielt, at jeg har gået hos en Sense-konsulent. Jeg kunne ikke have gjort det her uden Lotte ved min side.
Læs mere
Tina: Mit liv med BED

Tina: Mit liv med BED

Jeg har opnået en madfrihed, som jeg har ledt efter hele mit liv.
Læs mere
Ulla, har tabt sig 39 kilo med Sense

Ulla, har tabt sig 39 kilo med Sense

Jeg har altid følt, at der har været en lille slank kvinde inde bag alt fedtet, og nu er hun endelig kommet frem.
Læs mere
Vivi, har tabt sig 52 kilo med Sense

Vivi, har tabt sig 52 kilo med Sense

Jeg tog forandringerne bid for bid, måltid for måltid. Jeg startede med at ændre mit morgenmåltid. Efter en uges tid føjede jeg aftensmaden til, og til sidst blev også min frokost ændret.
Læs mere