shop 0

Vivi, har tabt sig 52 kilo med Sense

Om Vivi
56 år
Mor til otte børn i alderen 17 til 39 år, et barn er hjemmeboende, har en kæreste
SOSU-hjælper på et plejehjem
Startvægt: 110,8 kilo
Vægt i dag: 58,8 kilo
Vægttab: 52 kilo

 

Sådan levede jeg før Sense
Jeg er vokset op med rigelig sovs, stort set ingen grøntsager og mange søde sager. I mit barndomshjem var hygge altid forbundet med at spise – og altid noget sødt og lækkert. Den livsstil satte sine spor, for helt tilbage til min tid i folkeskolen kan jeg huske, at jeg var en stor pige. Da jeg flyttede hjemmefra, skete der dog noget med kost og vægt, og jeg tabte mig adskillige kilo og vejede således mindre end 50 kilo, da jeg fik mine to første børn. Det holdt dog ikke ved, for da jeg fik de næste fire, kom kiloene lige så langsomt på. Det var jo mange graviditeter over en årrække, og jeg spiste lidt for godt – masser af hvidt brød, kage, slik og sodavand samt sovs, kød, kartofler, pasta og ris – og stort set ingen grøntsager. Vanerne fra barndommens middagsbord flyttede med ind i mit voksenliv. Jeg tænkte slet ikke på at spise sund og nærende mad, og det kom til at koste på vægten og helbredet.

 

Da jeg var gravid med mit sjette barn, fik jeg konstateret graviditetsdiabetes. Det fik mig til at vågne op, og jeg satte alt ind på at følge en sund kost, så jeg kunne holde sygdommen i skak og undgå at udvikle egentlig diabetes. Jeg fulgte anvisningerne fra Diabetesforeningen, undgik sukker og spiste seks måltider om dagen.  Under min syvende graviditet fik jeg atter konstateret graviditetsdiabetes, og derfor tog jeg den sunde livsstil op igen. Jeg vidste jo godt, hvad der skulle til, så det gik faktisk forholdsvis let. Jeg holdt en nogenlunde stabil vægt graviditeten igennem og fik normale tal ved de målinger, der blev foretaget efter graviditeten. Under min ottende og sidste graviditet udviklede jeg ikke graviditetsdiabetes, og derfor slap jeg tøjlerne igen – med en vægtøgning til følge.

 

Da vægten var på sit højeste, lød den på 110,8 kilo. Det er mange kilo at bære rundt på for en kvinde på 162 centimeter. Over årene prøvede jeg forskellige slankekure. Det lykkedes mig også at smide en del kilo, men problemet var hver gang, at jeg røg direkte tilbage til mine gamle vaner, så snart kuren sluttede – eller så snart jeg gav op, for det skete nemlig også ofte, at jeg gjorde det. Var jeg først dumpet i en enkelt gang, så kastede jeg håndklædet i ringen og gav los.

 

2015 blev mit vendepunkt. Jeg og min yngste søn var flyttet sammen med min daværende kæreste, væk fra mine andre børn, børnebørn og veninder. Jeg havde det svært og var begyndt at trøstespise lidt mere, end jeg plejede. På et år steg min vægt med 15 kilo. Jeg vidste faktisk ikke, hvad jeg vejede, for vægten var gemt langt væk, men en aften fik jeg et telefonopkald fra en særlig mand, jeg havde kendt fra min ungdom. Han ville gerne mødes med mig, og det sendte mig ud i en masse tanker – sidst han så mig, vejede jeg omkring 50 kilo, og jeg havde på ingen måde lyst til, at han skulle se mig, som jeg så ud nu. Så jeg besluttede at gøre noget ved det og steg derfor op på vægten, der viste de omtalte 110,8 kilo. Det var et chok, for så meget havde jeg aldrig før vejet.

 

Sådan lever jeg efter Sense
Nogle måneder tidligere var jeg stødt på Sense på Facebook. Jeg var helt overbevist om, at det ikke var noget, jeg havde brug for, så jeg havde ikke set nærmere på det. Jeg havde en klar opfattelse af, at jeg ikke skulle tabe mig. I stedet skulle jeg lære at acceptere mig selv, som jeg så ud. Den opfattelse ændrede sig, da jeg fik opkaldet fra ham, der endte med at blive min kæreste – og er det den dag i dag.

 

Der må nu alligevel have været et eller andet, der havde gjort indtryk, for det var Sense, jeg straks kom til at tænke på, da chokket over det høje tal på vægten havde lagt sig. Jeg gik straks i gang med at blive klogere på håndfulde og spisekassemodeller, og jo mere jeg læste, jo mere tænkte jeg: ”Det her er lige mig”. Det lød nemt med alle de grøntsager, og jeg skulle hverken veje eller måle min mad – i hvert fald ikke med andet end mine hænder. I en længere periode havde jeg levet af chokoladeboller, chips og cola. Jeg havde ondt i knæ og ryg, og det var en kamp for mig at gå de 200 meter fra mit hjem til busstoppestedet. Nu skulle det være slut, besluttede jeg. Jeg tog forandringerne bid for bid, måltid for måltid. Jeg startede med at ændre mit morgenmåltid. Efter en uges tid føjede jeg aftensmaden til, og til sidst blev også min frokost ændret. Det gik overraskende let, og jeg fik hurtigt smag for de mange grøntsager. Jeg bagte proteinboller, som jeg spiste til morgenmad sammen med skyr og æg, og det fungerede fint for mig. Tidligere ville min morgenmad have bestået af to stykker hvidt toastbrød med Nutella, der hurtigt ville være blevet suppleret med chokoladeboller fra kantinen. På det tidspunkt, hvor jeg omlagde min kost, studerede jeg, og jeg kunne fysisk mærke, at jeg ikke hentede meget energi fra min kost. Jeg var træt og orkede ingenting. Da jeg ændrede min kost, skete der hurtigt noget med energiniveauet.

 

Selvom det gik nemt med kostomlægningen, så var der nu alligevel en periode på et par uger, hvor jeg døjede med abstinenser. Min krop skreg på det sukker, som den var vant til at få tilført. Jeg havde det, som om jeg var ramt af influenza, mine ben var tunge, og mit energiniveau helt nede i kælderen. Efter et par uger dampede det lige så stille af, og i dag kan jeg slet ikke forestille mig at drikke cola med sukker. I stedet tager jeg en Pepsi Max – det ville jeg aldrig have gjort tidligere. Jeg lever et liv i dag, hvor der er plads til nydelse og hygge. Jeg drikker både rødvin og spiser desserter – når jeg har lyst. Det tog mig lidt tid at nå dertil, hvor jeg kunne nyde en dessert. I starten sagde jeg ”nej tak”, hver gang jeg blev budt, for jeg var så bange for at ryge tilbage i mine gamle vaner. Men sådan er det heldigvis ikke gået, og i dag ved jeg, at jeg fint kan nyde en dessert, et glas vin eller andet og stadig holde mig på sporet. Jeg skal blot sørge for at spise et fornuftigt sammensat Sense-måltid ved næste måltid. Jeg har fra starten af holdt mig ret slavisk til tre måltider om dagen, og jeg spiser dem næsten på samme tidspunkt hver dag – kl. 6, kl. 12 og kl. 18. Det passer meget fint til mig med den rytme.

 

Selvom jeg ikke fra barnsben har været vant til at spise særlig mange grøntsager, har jeg heldigvis haft mod på at prøve en masse forskelligt af. Jeg synes, det er spændende at finde på retter med rosenkål, bagte rødbeder, blomkålsris osv. Der er naturligvis sket en del ændringer i maden hjemme hos mig, og det har mine børn selvfølgelig også bemærket. De er meget åbne for alt det nye og er også stolte af de store forandringer, der er sket med mig.

 

Rent fysisk har jeg fået det meget bedre. Mine smerter i ryg og knæ blev bedre allerede efter et halvt års tid, og i dag er de helt væk – til trods for, at jeg som SOSU-hjælper har et fysisk krævende arbejde. Der er ingen tvivl om, at min krop har været overbelastet af at bære rundt på alle de ekstra kilo. Jeg har fået et helt nyt forhold til min krop og til bevægelse. Tidligere kunne jeg ikke gå ret langt – det var simpelthen fysisk umuligt for mig på grund af de ekstra kilo og på grund af smerterne i mine knæ og min ryg. I dag har jeg meget mere energi, og jeg har lyst til at bevæge mig. Jeg stiler efter at nå 10.000 skridt om dagen, og det lykkes stort set hver dag. De fleste skridt når jeg på mit arbejde, men hvis jeg kommer hjem, og jeg kan se på min tæller, at jeg mangler lidt for at nå op på de 10.000, så går jeg lige en runde om en nærliggende sø.

 

Jeg har gennem mange år haft forhøjet blodtryk og fået medicin for at holde det i skak. Jeg tager stadig medicin, for hver gang jeg prøver at trappe ud, ophober jeg væske og får hjertebanken, og det har betydet, at jeg er fortsat med pillerne. Mit blodtryk ligger helt perfekt, så jeg har mere eller mindre erkendt, at jeg skal fortsætte med pillerne, om end jeg gerne vil prøve at trappe lidt ned i dosis. Inden jeg tabte mig, døjede jeg med gener fra overgangsalder. Jeg havde nogle gevaldige hedeture og kunne vågne op om natten helt gennemblødt af sved. Efter jeg har tabt mig og har ændret min kost, har jeg ingen gener overhovedet. Jeg kan høre fra jævnaldrende kvinder, at de døjer med hedeture og andet, og jeg er så glad for, at jeg ikke længere er ramt af det. Om det hænger direkte sammen med Sense, ved jeg ikke, men det er da i hvert fald bemærkelsesværdigt, at der er sket så markant en ændring efter min kostomlægning.

 

Mit vægttab er stort, og derfor har jeg også fået mange kommentarer fra folk omkring mig. Det er klart, at jeg har ændret mig en del. Jeg har mange kolleger, der nysgerrigt spørger ind til Sense, og jeg fortæller ivrigt hver gang. Jeg kan slet ikke lade være, for det har været sådan en øjenåbner for mig at opdage, at jeg kunne tabe mig uden at lide afsavn af nogen art. De erfaringer vil jeg gerne give videre, så andre også kan få glæde af Sense. På grund af det store vægttab har jeg også skiftet det meste af min garderobe ud. Tidligere var jeg i en størrelse 46, 48 eller 50 afhængig af, hvilket tøjmærke det var. I dag passer jeg en helt almindelig størrelse medium, og jeg kan handle i alle de smarte butikker. Jeg kan vælge moderne og tætsiddende tøj og skal ikke som tidligere tænke over, om det nu dækker de rigtige steder. Mine børn og min kæreste er meget stolte af mig – og det er jeg også selv.
 

Andre før- og efterhistorier

Annette om Sense & Psyke: Jeg har fået ro i mit hoved

Annette om Sense & Psyke: Jeg har fået ro i mit hoved

Tanker om mad, krop og vægt fylder ikke længere det hele, og det gør en kæmpe forskel.
Læs mere
Audrey Castañeda, har tabt tre par bukser - bogstavelig talt

Audrey Castañeda, har tabt tre par bukser - bogstavelig talt

Sense er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.
Læs mere
Birgitte, har tabt sig 33 kilo med Sense

Birgitte, har tabt sig 33 kilo med Sense

Sense har på alle måder betydet, at jeg har fået det meget bedre med mig selv. Jeg er glad og fuld af energi, når jeg kommer hjem fra arbejde. Sådan var det ikke tidligere.
Læs mere
Britta, har tabt sig 46 kilo med Sense

Britta, har tabt sig 46 kilo med Sense

Tidligere anså jeg mig selv for at være sådan én, der ikke kan tabe mig. Nu ved jeg, at det kan jeg. Jeg ved også, at jeg er sådan én, der har power og holder fast i de mål, jeg sætter mig. Og jeg ved, at jeg vil være sådan én, der kan løbe 10 kilometer - og det mål skal jeg også nok nå.
Læs mere
Charlotte og Dan, har til sammen tabt sig 43 kilo

Charlotte og Dan, har til sammen tabt sig 43 kilo

Vi har været sammen om vores livsstilsændring hele vejen, og der er ingen tvivl om, at det er en stor styrke for os.
Læs mere
Christa og Camilla, har til sammen tabt sig 53 kilo med Sense

Christa og Camilla, har til sammen tabt sig 53 kilo med Sense

Vi har støttet hinanden undervejs, og vi har kunnet dele det hele, både glæder og frustrationer. Det har været helt uvurderligt, at vi har kunnet tage rejsen sammen.
Læs mere
Conni, har tabt sig 59 kilo - de 46 af dem med Sense

Conni, har tabt sig 59 kilo - de 46 af dem med Sense

Sense har i den grad ændret mit liv. Jeg føler, jeg er blevet en helt ny person. Nogle gange kan jeg blive helt overrasket selv. Jeg føler, at folk ser mig og taler til mig på en helt anden måde end tidligere. Jeg ved, at det er fordi, jeg ser mig selv helt anderledes i dag.
Læs mere
Elli, har tabt sig 34 kilo med Sense

Elli, har tabt sig 34 kilo med Sense

Det virker rigtig godt for mig at gå på et hold. Vi kan inspirere hinanden, og der er altid tid til en god snak og et par gode råd, hvis man har brug for det.
Læs mere
Fra færdigretter til hjemmelavet mad: Mød Pia, der har tabt sig 22 kilo med Sense

Fra færdigretter til hjemmelavet mad: Mød Pia, der har tabt sig 22 kilo med Sense

Jeg har det bedre med mig selv i dag, end jeg nogensinde tidligere har haft, så jeg er ikke i tvivl om, at min nye livsstil er kommet for at blive.
Læs mere
Fra kørestol til kvindeløb - Kitter, har tabt sig 13 kilo med Sense

Fra kørestol til kvindeløb - Kitter, har tabt sig 13 kilo med Sense

Strukturen i Sense er god for mig og har også påvirket mange andre dele af mit liv. Jeg når meget mere, end jeg gjorde tidligere.
Læs mere
Frank, har tabt sig 49 kilo med Sense

Frank, har tabt sig 49 kilo med Sense

I dag er jeg den far, jeg gerne vil være.
Læs mere
Gitte og Anders, har tabt sig 31 kilo tilsammen

Gitte og Anders, har tabt sig 31 kilo tilsammen

Sense har ændret vores liv til det bedre. Det har betydet meget for os, at vi har kunnet klare vægttabsrejsen og vores livsstilsændringer sammen.
Læs mere
Grethe, har tabt sig 26 kilo med Sense

Grethe, har tabt sig 26 kilo med Sense

Helt kort sagt har Sense gjort det, at jeg er gået fra at være en tyk, vraltende kone til at være en slank, flot kvinde med masser af energi.
Læs mere
Karina, har tabt sig 9 kilo med Sense

Karina, har tabt sig 9 kilo med Sense

Efter den første uge havde jeg tabt 2,8 kilo, og så var jeg for alvor topmotiveret. Det er ikke længere et nederlag at købe tøj, for jeg føler mig så godt tilpas, uanset hvad jeg kravler i.
Læs mere
Lene: Sense & Psyke forandrede mit liv

Lene: Sense & Psyke forandrede mit liv

For mig har Sense & Psyke været startskuddet til en helt ny måde at se mig selv. Præstationspresset er lettet betragteligt, og jeg har fået en ny ærlighed og åbenhed i mit liv – både over for mig selv og mine omgivelser.
Læs mere
Line, har tabt sig 46 kilo - de 31 af dem med Sense

Line, har tabt sig 46 kilo - de 31 af dem med Sense

Jeg er i dag smerte- og medicinfri. Jeg har ikke haft hovedpine, siden jeg startede på Sense. Og bedst af alt - jeg er gravid med min ønskebaby, som jeg havde fået at vide, at jeg nok ikke kunne få på grund af min overvægt.
Læs mere
Lise, har tabt sig 35 kilo med Sense

Lise, har tabt sig 35 kilo med Sense

Jeg har fået mere energi og overskud, og jeg bliver ikke så hurtigt sur og træt. Min tålmodighed er også blevet større, og det nyder især mine børn godt af.
Læs mere
Louise, har tabt sig 43 kilo med Sense

Louise, har tabt sig 43 kilo med Sense

Sense er så dejligt ligetil med helt almindelig mad og mange nemme løsninger. Jeg kan spise alle de retter, jeg hidtil har gjort, så længe jeg bare justerer på dem og tænkte dem ind i Senses tallerkenmodel.
Læs mere
Lykke, har tabt sig 50,7 kilo med Sense

Lykke, har tabt sig 50,7 kilo med Sense

Mit udgangspunkt var, at jeg gerne ville tabe mig 10-20 kilo. I dag står jeg her mere end 50 kilo lettere og må knibe mig selv i armen over, at det virkelig er sandt.
Læs mere
Lykke, om livet som vægtstabil senser - med flad mave

Lykke, om livet som vægtstabil senser - med flad mave

Det vildeste i hele forløbet var, da jeg kom til mig selv efter operationen, og kirurgen kom for at tilse mig. Han fjernede det støttebælte, jeg havde på maven, og pludselig kunne jeg se mig selv – det var et chok, på den gode måde, for der lå jeg med en helt flad mave. Det var mange år siden, jeg havde set mig selv sådan.
Læs mere
Malene, har tabt sig 45 kilo med Sense

Malene, har tabt sig 45 kilo med Sense

"Det er det bedste af det hele – at jeg i dag er rask og helt ude af min diabetes-medicin. Det havde jeg aldrig troet var muligt."
Læs mere
Mette og John, har til sammen tabt sig 81 kilo med Sense

Mette og John, har til sammen tabt sig 81 kilo med Sense

Vi stod sammen og tog en fælles beslutning om at ændre vores liv. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort.
Læs mere
Michelle, har tabt sig 9 kilo med Sense

Michelle, har tabt sig 9 kilo med Sense

Jeg har masser af energi til hele dagen nu, og det er helt sikkert fordi, min krop får alle de næringsstoffer, den har brug for.
Læs mere
Pia, har tabt sig 30 kilo med Sense

Pia, har tabt sig 30 kilo med Sense

Det er så befriende, at der ikke er restriktioner og regler i Sense.
Læs mere
Rikke, har tabt sig 31 kilo med Sense

Rikke, har tabt sig 31 kilo med Sense

Jeg har tabt mig 31 kilo, og det kan selvfølgelig mærkes. Udover at vi er blevet meget mere fysisk aktive, så betyder overskuddet også, at vi er blevet en meget gladere familie. Vi pjatter og griner mere, fordi der simpelthen bare er mere overskud at tage af.
Læs mere
Søren, har tabt sig 17 kilo med Sense

Søren, har tabt sig 17 kilo med Sense

Jeg har en ældgammel drøm om at løbe et maraton – pludselig er den drøm inden for rækkevidde, og det er da fantastisk.
Læs mere
Tina, har tabt sig 27,7 kilo med Sense

Tina, har tabt sig 27,7 kilo med Sense

For mig har det været helt essentielt, at jeg har gået hos en Sense-konsulent. Jeg kunne ikke have gjort det her uden Lotte ved min side.
Læs mere
Tina: Mit liv med BED

Tina: Mit liv med BED

Jeg har opnået en madfrihed, som jeg har ledt efter hele mit liv.
Læs mere
Ulla, har tabt sig 39 kilo med Sense

Ulla, har tabt sig 39 kilo med Sense

Jeg har altid følt, at der har været en lille slank kvinde inde bag alt fedtet, og nu er hun endelig kommet frem.
Læs mere