shop 0

Annette om Sense & Psyke: Jeg har fået ro i mit hoved

Annette
42 år
Gift, mor til tre børn på 9, 14 og 16 år
Arbejder som lærer
Deltog i foråret i 2019 i forløbet Sense & Psyke i Langeskov på Fyn

Signaler fra kroppen
Jeg meldte mig til forløbet Sense & Psyke, fordi jeg var kommet til en skillevej i mit liv. Over en længere periode var der flere alarmklokker, der havde ringet for mit indre, og jeg var klar over, at tiden var kommet, hvor jeg skulle prioritere mig selv.

Jeg var grundlæggende ikke glad i min hverdag – jeg vil ikke kalde det en midtvejskrise, nok snarere en følelse af, at jeg var nødt til at vågne op. Jeg havde fået et par vink fra min krop – en korsbåndsskade i forbindelse med en skiferie og forrige efterår en indlæggelse til observation for en blodprop i benet. Jeg følte mig generelt energiforladt, træt og presset, og kæmpede med en angst for at blive sygemeldt med stress, som jeg tidligere havde været. Jeg sad fast i nogle usunde tankemønstre, hvor jeg ofte sammenlignede mig selv med forbipasserende, overvægtige kvinder. Ved at finde fejl hos andre, kunne jeg ligesom holde mine egne problemer lidt fra livet. Det var min egen utilfredshed med mig selv og min krop, det handlede om – det kunne jeg godt se og mærke. Alligevel løb tankerne af med mig gang på gang.

I 2016 havde jeg i en periode spist efter Sense-principperne, så jeg kendte til konceptet i forvejen. Jeg havde tabt mig rigtig pænt, men havde efterfølgende taget det hele – og lidt til – på igen. Alligevel var jeg ikke i tvivl om, at det var den vej, jeg skulle gå, for jeg vidste, at enkelheden i Sense passede godt til mit liv. Jeg var dog klar over, at jeg denne gang også var nødt til at arbejde med min psyke for at kunne lykkes med et varigt vægttab.

Opgør med den indre kritiker
Jeg meldte mig til Sense & Psyke og startede op i februar 2019. Jeg kunne med det samme mærke, at jeg var havnet på rette hylde, selvom jeg til at starte med blev noget ramt af, at Lotte og Jørgen indledte med at spørge mig, om jeg var sikker på, at jeg skulle vejes. Det spørgsmål provokerede mig – for jeg havde et ambitiøst mål om at tabe mig 10 kilo under forløbet, så selvfølgelig skulle jeg da vejes. Hvad var det for noget at spørge om. Inderst inde vidste jeg dog godt, at de havde fat på noget centralt. Jeg skulle flytte mit fokus fra tallet på vægten til alt det, der foregik i mit indre. Det tog noget tid at lade den erkendelse synke ind. Tidligere vejede jeg mig hver dag, og tallet på vægten afgjorde på et ganske ubevidst plan, hvordan min dag blev. I dag stiger jeg kun på vægten en gang om måneden, og det er en befrielse. Mit oprindelige mål om at tabe mig 10 kilo er blevet afløst af noget helt andet – nemlig et fokus på at have det godt og at elske mig selv, som den jeg er. Jeg har tabt mig fem kilo, siden jeg startede på Sense & Psyke, og jeg øver mig i at give mig selv ro. Det må tage den tid, det tager, og jeg går ikke længere i panik, selvom vægten svinger med et par kilo. Jeg ved, at det er helt normalt.

Men det er ikke kun her, jeg har rykket mig. Der er sket så utrolig meget med mig undervejs i forløbet og efterfølgende – og heldigvis fortsætter den positive udvikling. Det mest centrale for mig har været at ændre måden, jeg taler om mig selv og ser på mig selv. Det er gået op for mig, hvor hård og kritisk jeg stort set altid har været ved mig selv. Vi har jo alle noget med i vores rygsæk, og her kunne jeg mærke, at der var noget, jeg skulle arbejde i dybden med. Det er ikke gjort på et par dage, men alene det at blive bevidst om det gør en forskel.

Når jeg ser tilbage, kan jeg se, hvordan min kritiske tilgang til min krop for alvor startede, da min mand og jeg besluttede os for at få det første barn. Før jeg blev gravid, havde jeg en klar overbevisning om, at jeg ikke skulle være en af de kvinder, der kæmper med overvægt efter en graviditet. Sådan blev det imidlertid ikke, for jeg blev netop en af de kvinder, jeg havde travlt med at distancere mig fra. For hver af mine tre graviditeter blev der flere og flere kilo siddende. Som højgravid har jeg alle tre gange vejet 84-85 kilo. I februar 2019 vejede jeg igen 84 kilo. I en længere periode havde jeg joket med, at jeg med mine 164 centimeter ikke var høj, og at jeg i hvert fald slet ikke var højgravid. Alligevel var jeg oppe på samme vægt som under mine graviditeter. Bag joken lå alvoren og lurede – for inderst inde syntes jeg slet ikke, det var sjovt. Jeg længtes efter at føle energi, glæde og lethed. Jeg slog mig selv i hovedet med, at jeg var en fiasko, og var så fokuseret på det her med vægt, krop og mad, at jeg slet ikke kunne se alt det, der faktisk lykkedes mere end glimrende for mig – både privat og arbejdsmæssigt.

Selvkærlighed, accept og ro
Lotte og Jørgens undervisning og øvelserne ramte i den grad plet. Forløbet har været en fantastisk rejse for mig, og jeg har fået så mange øjenåbnere. Udover at blive opmærksom på min indre kritiker, har jeg fået øje på alle de høflighedskalorier, jeg som lærer har spist – særligt i december. I mange år var det et helt fast mønster i mit liv, at jeg tog to til tre kilo på i julemåneden, og at jeg efterfølgende gik på kur i januar for at kunne passe mit skitøj, når vi nåede til vinterferien. I år er det første gang i mange, mange år, at jeg ikke har indledt et nye år med at være på kur. Det er helt fantastisk. Mit liv er ikke længere en lang kur – i stedet træffer jeg hver dag et aktivt valg om at leve kostbevidst.

Mine andre spisevaner er også blevet gået efter i sømmene. For eksempel har jeg valgt det daglige måltid kl. 10 med mine kolleger fra. Jeg sidder stadig sammen med dem, men jeg spiser ikke. Det venter jeg med til kl. 12, hvor eleverne også spiser. Det gik op for mig, at jeg hele mit liv har søgt følelsen af at være overmæt. Derfor har jeg spist lidt mere – og lidt mere igen – for at opnå den følelse. Jeg har kunnet føle mig decideret utilpas, når jeg har været småsulten. I dag øver jeg mig i at være småsulten – det er jo ikke farligt.

Automatpiloten er blevet slået fra, og jeg har sat mig i førersædet i mit eget liv – det er den følelse, jeg har. Mit selvværd er øget markant, og hvor jeg tidligere følte mig energiforladt, fra jeg slog øjnene op om morgenen, føler jeg i dag, at jeg er fuld af energi – jeg er endda begyndt at løbe. Mine børn fortæller, at de har fået en gladere mor med mere overskud. Og det betyder jo også, at jeg kan være mere for dem. Jeg er sikker på, at det er, fordi jeg har fået ro i mit hoved. Tanker om mad, krop og vægt fylder ikke længere det hele, og det gør en kæmpe forskel.

 

Andre før- og efterhistorier

Audrey Castañeda, har tabt tre par bukser - bogstavelig talt

Audrey Castañeda, har tabt tre par bukser - bogstavelig talt

Sense er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.
Læs mere
Birgitte, har tabt sig 33 kilo med Sense

Birgitte, har tabt sig 33 kilo med Sense

Sense har på alle måder betydet, at jeg har fået det meget bedre med mig selv. Jeg er glad og fuld af energi, når jeg kommer hjem fra arbejde. Sådan var det ikke tidligere.
Læs mere
Britta, har tabt sig 46 kilo med Sense

Britta, har tabt sig 46 kilo med Sense

Tidligere anså jeg mig selv for at være sådan én, der ikke kan tabe mig. Nu ved jeg, at det kan jeg. Jeg ved også, at jeg er sådan én, der har power og holder fast i de mål, jeg sætter mig. Og jeg ved, at jeg vil være sådan én, der kan løbe 10 kilometer - og det mål skal jeg også nok nå.
Læs mere
Charlotte og Dan, har til sammen tabt sig 43 kilo

Charlotte og Dan, har til sammen tabt sig 43 kilo

Vi har været sammen om vores livsstilsændring hele vejen, og der er ingen tvivl om, at det er en stor styrke for os.
Læs mere
Christa og Camilla, har til sammen tabt sig 53 kilo med Sense

Christa og Camilla, har til sammen tabt sig 53 kilo med Sense

Vi har støttet hinanden undervejs, og vi har kunnet dele det hele, både glæder og frustrationer. Det har været helt uvurderligt, at vi har kunnet tage rejsen sammen.
Læs mere
Conni, har tabt sig 59 kilo - de 46 af dem med Sense

Conni, har tabt sig 59 kilo - de 46 af dem med Sense

Sense har i den grad ændret mit liv. Jeg føler, jeg er blevet en helt ny person. Nogle gange kan jeg blive helt overrasket selv. Jeg føler, at folk ser mig og taler til mig på en helt anden måde end tidligere. Jeg ved, at det er fordi, jeg ser mig selv helt anderledes i dag.
Læs mere
Elli, har tabt sig 34 kilo med Sense

Elli, har tabt sig 34 kilo med Sense

Det virker rigtig godt for mig at gå på et hold. Vi kan inspirere hinanden, og der er altid tid til en god snak og et par gode råd, hvis man har brug for det.
Læs mere
Fra færdigretter til hjemmelavet mad: Mød Pia, der har tabt sig 22 kilo med Sense

Fra færdigretter til hjemmelavet mad: Mød Pia, der har tabt sig 22 kilo med Sense

Jeg har det bedre med mig selv i dag, end jeg nogensinde tidligere har haft, så jeg er ikke i tvivl om, at min nye livsstil er kommet for at blive.
Læs mere
Fra kørestol til kvindeløb - Kitter, har tabt sig 13 kilo med Sense

Fra kørestol til kvindeløb - Kitter, har tabt sig 13 kilo med Sense

Strukturen i Sense er god for mig og har også påvirket mange andre dele af mit liv. Jeg når meget mere, end jeg gjorde tidligere.
Læs mere
Frank, har tabt sig 49 kilo med Sense

Frank, har tabt sig 49 kilo med Sense

I dag er jeg den far, jeg gerne vil være.
Læs mere
Gitte og Anders, har tabt sig 31 kilo tilsammen

Gitte og Anders, har tabt sig 31 kilo tilsammen

Sense har ændret vores liv til det bedre. Det har betydet meget for os, at vi har kunnet klare vægttabsrejsen og vores livsstilsændringer sammen.
Læs mere
Grethe, har tabt sig 26 kilo med Sense

Grethe, har tabt sig 26 kilo med Sense

Helt kort sagt har Sense gjort det, at jeg er gået fra at være en tyk, vraltende kone til at være en slank, flot kvinde med masser af energi.
Læs mere
Karina, har tabt sig 9 kilo med Sense

Karina, har tabt sig 9 kilo med Sense

Efter den første uge havde jeg tabt 2,8 kilo, og så var jeg for alvor topmotiveret. Det er ikke længere et nederlag at købe tøj, for jeg føler mig så godt tilpas, uanset hvad jeg kravler i.
Læs mere
Lene: Sense & Psyke forandrede mit liv

Lene: Sense & Psyke forandrede mit liv

For mig har Sense & Psyke været startskuddet til en helt ny måde at se mig selv. Præstationspresset er lettet betragteligt, og jeg har fået en ny ærlighed og åbenhed i mit liv – både over for mig selv og mine omgivelser.
Læs mere
Line, har tabt sig 46 kilo - de 31 af dem med Sense

Line, har tabt sig 46 kilo - de 31 af dem med Sense

Jeg er i dag smerte- og medicinfri. Jeg har ikke haft hovedpine, siden jeg startede på Sense. Og bedst af alt - jeg er gravid med min ønskebaby, som jeg havde fået at vide, at jeg nok ikke kunne få på grund af min overvægt.
Læs mere
Lise, har tabt sig 35 kilo med Sense

Lise, har tabt sig 35 kilo med Sense

Jeg har fået mere energi og overskud, og jeg bliver ikke så hurtigt sur og træt. Min tålmodighed er også blevet større, og det nyder især mine børn godt af.
Læs mere
Louise, har tabt sig 43 kilo med Sense

Louise, har tabt sig 43 kilo med Sense

Sense er så dejligt ligetil med helt almindelig mad og mange nemme løsninger. Jeg kan spise alle de retter, jeg hidtil har gjort, så længe jeg bare justerer på dem og tænkte dem ind i Senses tallerkenmodel.
Læs mere
Lykke, har tabt sig 50,7 kilo med Sense

Lykke, har tabt sig 50,7 kilo med Sense

Mit udgangspunkt var, at jeg gerne ville tabe mig 10-20 kilo. I dag står jeg her mere end 50 kilo lettere og må knibe mig selv i armen over, at det virkelig er sandt.
Læs mere
Lykke, om livet som vægtstabil senser - med flad mave

Lykke, om livet som vægtstabil senser - med flad mave

Det vildeste i hele forløbet var, da jeg kom til mig selv efter operationen, og kirurgen kom for at tilse mig. Han fjernede det støttebælte, jeg havde på maven, og pludselig kunne jeg se mig selv – det var et chok, på den gode måde, for der lå jeg med en helt flad mave. Det var mange år siden, jeg havde set mig selv sådan.
Læs mere
Malene, har tabt sig 45 kilo med Sense

Malene, har tabt sig 45 kilo med Sense

"Det er det bedste af det hele – at jeg i dag er rask og helt ude af min diabetes-medicin. Det havde jeg aldrig troet var muligt."
Læs mere
Mette og John, har til sammen tabt sig 81 kilo med Sense

Mette og John, har til sammen tabt sig 81 kilo med Sense

Vi stod sammen og tog en fælles beslutning om at ændre vores liv. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort.
Læs mere
Michelle, har tabt sig 9 kilo med Sense

Michelle, har tabt sig 9 kilo med Sense

Jeg har masser af energi til hele dagen nu, og det er helt sikkert fordi, min krop får alle de næringsstoffer, den har brug for.
Læs mere
Pia, har tabt sig 30 kilo med Sense

Pia, har tabt sig 30 kilo med Sense

Det er så befriende, at der ikke er restriktioner og regler i Sense.
Læs mere
Rikke, har tabt sig 31 kilo med Sense

Rikke, har tabt sig 31 kilo med Sense

Jeg har tabt mig 31 kilo, og det kan selvfølgelig mærkes. Udover at vi er blevet meget mere fysisk aktive, så betyder overskuddet også, at vi er blevet en meget gladere familie. Vi pjatter og griner mere, fordi der simpelthen bare er mere overskud at tage af.
Læs mere
Søren, har tabt sig 17 kilo med Sense

Søren, har tabt sig 17 kilo med Sense

Jeg har en ældgammel drøm om at løbe et maraton – pludselig er den drøm inden for rækkevidde, og det er da fantastisk.
Læs mere
Tina, har tabt sig 27,7 kilo med Sense

Tina, har tabt sig 27,7 kilo med Sense

For mig har det været helt essentielt, at jeg har gået hos en Sense-konsulent. Jeg kunne ikke have gjort det her uden Lotte ved min side.
Læs mere
Tina: Mit liv med BED

Tina: Mit liv med BED

Jeg har opnået en madfrihed, som jeg har ledt efter hele mit liv.
Læs mere
Ulla, har tabt sig 39 kilo med Sense

Ulla, har tabt sig 39 kilo med Sense

Jeg har altid følt, at der har været en lille slank kvinde inde bag alt fedtet, og nu er hun endelig kommet frem.
Læs mere
Vivi, har tabt sig 52 kilo med Sense

Vivi, har tabt sig 52 kilo med Sense

Jeg tog forandringerne bid for bid, måltid for måltid. Jeg startede med at ændre mit morgenmåltid. Efter en uges tid føjede jeg aftensmaden til, og til sidst blev også min frokost ændret.
Læs mere