shop 0

Louise, har tabt sig 43 kilo med Sense

Om Louise:
35 år
Frisør
Bor med sin mand og søn
Har tabt sig 43 kilo med Sense og er stadig i gang med at tabe sig
 
Sådan levede jeg før Sense
Før jeg begyndte at leve efter Sense, var mit liv præget af en meget svingende vægt. Jeg begyndte at blive buttet allerede i mine tidlige teenageår, så jeg var ikke ret gammel, før jeg prøvede slankepillerne Letigen. De virkede, men kun kortvarigt – så snart jeg ikke spiste dem mere, tog jeg alt det tabte på igen. Sådan fortsatte mit liv med det ene mislykkede vægttabsforsøg efter det andet. Jeg var for eksempel på Samsø Højskole to gange. Her dyrkede jeg syv timers motion om dagen og fik sund mad serveret til alle måltider. Det gjorde en forskel, og jeg tabte mig meget begge gange. Da jeg kom tilbage til min hverdag igen, var det imidlertid umuligt for mig at holde fast i den sunde livsstil, og alle de tabte kilo røg desværre på igen.
Før jeg startede op på Sense, spiste jeg meget på mine følelser, både når jeg var ked af det, og når jeg var glad. På den måde kunne jeg dulme det meste, også følelsen af sult og mæthed. Når jeg spiste – og overspiste – gav jeg los og slap kontrollen. Jeg havde vel egentlig opgivet, at jeg kunne få styr på den del af mit liv.
Da min mand og jeg besluttede os for at få børn, fandt vi efter noget tid og en del undersøgelser ud af, at jeg havde PCO. For at øge mine chancer for at blive gravid startede jeg op på en særlig PCO-kost, der minder lidt om LCHF. Det virkede rigtig godt, og jeg tabte mig 32 kilo og blev gravid på naturlig vis. Vi mistede desværre vores søn halvvejs i min graviditet. Efterfølgende troede vi ikke, jeg kunne blive gravid igen, men det lykkedes heldigvis godt et år efter. Under graviditeten holdt jeg fast i de sunde kostvaner og tog kun tre kilo på. Det var først efter fødslen af vores lille søn Alfred, at det gik galt med min vægt. Jeg slap kontrollen og tog i løbet af de næste tre år 50 kilo på. Det betød, at min vægt røg op over 148 kilo.
 
Sådan lever jeg efter Sense
På det tidspunkt, hvor min vægt nåede sit højeste, nåede jeg samtidig personligt et punkt i mit liv, hvor jeg var klar til en forandring. Jeg havde fået en ny identitet som mor, og jeg havde lige åbnet min egen frisørsalon. Jeg havde pludselig overskud til at se på den del af mit liv, der ikke fungerede.
Det var min mor, der introducerede mig for Sense, som hun havde hørt om på Facebook. Til at starte med tænkte jeg, at jeg da godt kunne prøve at lade et enkelt af mine måltider følge Sense-principperne. Men jeg må have været mere klar, end jeg selv vidste, for inden jeg nærmest havde nået at tænke tanken til ende, var jeg gået all in på Sense. Og det har jeg holdt lige siden.
I dag kan jeg mærke mig selv meget bedre end tidligere. Jeg har øvet mig i at mærke efter, hvornår jeg er sulten, og hvornår jeg er mæt. Jeg giver mig selv lov til at føle det, jeg nu føler, uanset om det er glæde, vrede eller tristhed – alle følelser er velkomne, det var de ikke tidligere.
Da jeg startede op på Sense, valgte jeg at leve hundrede procent efter principperne, og det gør jeg stadig. Jeg lever efter spisekasserne og tallerkenmodellen. I starten fulgte jeg opskrifterne fra Sense-bøgerne til punkt og prikke. I dag har jeg principperne så meget inde under huden, at jeg godt tør eksperimentere lidt, men jeg bruger stadig ofte bøgerne, fordi jeg synes, at der er mange gode opskrifter i. Jeg har taget en del af tankerne bag PCO-kosten med mig, og derfor har jeg skåret helt ned på kulhydraterne og spiser et minimum af disse.
Jeg laver madplan hver uge og handler to gange om ugen. På den måde ved jeg, hvad jeg skal spise hver dag – desuden sparer jeg penge, fordi jeg undgår impulskøb, og det er da en dejlig sidegevinst. I starten tog det tid at lave madplanerne, men jeg har gemt dem alle og genbruger dem nu på kryds og tværs, og derfor bruger jeg i dag ikke ret meget tid på det. Jeg vælger gerne lette løsninger og køber for eksempel de færdigsnittede grøntsager i supermarkedet.
 
Derfor virker Sense for mig
Jeg kan ikke helt forklare, hvorfor jeg efter at have prøvet så mange forskellige kure og livsstilændringer pludselig var klar til at følge Sense – og holde fast. Jeg var på et sted i mit liv, hvor jeg var klar. Samtidig var der mange ting ved Sense, som tiltalte mig. Først og fremmest virkede det overskueligt og ligetil med helt almindelig mad og mange nemme løsninger. Jeg kunne spise alle de retter, jeg hidtil havde gjort, så længe jeg bare justerede på dem og tænkte dem ind i Senses tallerkenmodel.
Derudover blev jeg tiltrukket af, at der ikke er noget, der er forbudt. Hvis noget er forbudt, bliver det pludselig spændende, og så ender man med at falde i. Hvis jeg spiser noget knap så smart, så lukker jeg den spisekasse og kommer videre. Det hjælper mig mentalt. Tidligere kunne jeg næsten opgive den sunde livsstil, hvis jeg faldt i, fordi jeg fik følelsen af at have kvajet mig så meget, at det hele nu var tabt. Sådan har jeg det ikke i dag.
 
Sådan fungerer familien på Sense
Min mand arbejder som eksportchauffør. Han er ofte væk nogle dage ad gangen, og derfor er jeg meget alene med vores søn på fire år. Han spiser det samme som mig, måske skal grøntsagerne hakkes lidt mere til ham, men han spiser det hele med god appetit. Jeg hører kun fra ham, at den mad, jeg laver, smager fantastisk godt. Jeg sparer som nævnt på kulhydraterne til mig selv, mens min søn får kulhydrater i form af brød, kartofler, ris og pasta i helt almindelige mængder. Min søn spiser som en helt almindelig dreng på fire år. Han får både slik og kage, når han får det budt. 
 
Sådan tackler jeg udfordringerne
Den største udfordring er nok, hvis vi skal til fødselsdag eller lignende, hvor der ikke er skyggen af grønt. Ofte ved jeg på forhånd, hvor udfordringerne venter, og så kompenserer jeg ved resten af dagens måltider. På den måde synes jeg, at det balancerer fint.
Rent psykisk kan det også være udfordrende. Jeg kan have øjeblikke, hvor jeg synes, det er synd for mig, at jeg ikke kan tage romkugle nummer to. Men det går hurtigt over igen. Og det er nok fordi, der ikke som sådan er noget, der er forbudt. Jeg har gjort op med mig selv, at der er nogle ting, jeg ikke vil undvære i mit liv. Hvis jeg har lyst til et rundstykke eller en kage, så køber jeg det. Men i stedet for at købe tre romkugler ved bageren, så køber jeg én – og jeg gør det ikke ret tit. Jeg øver mig i at mærke efter, om jeg egentlig har lyst til det usunde, inden jeg køber det.
Jeg oplever ikke, at der er nogle store udfordringer ved at følge Sense – tværtimod.
 
Det har Sense gjort for mig

Jeg kan mærke stor forskel. For eksempel prioriterer jeg mig selv og mine følelser mere, end jeg gjorde tidligere. Jeg kan mærke en forandring fysisk, hvilket ikke er så underligt, når jeg har tabt 43 kilo på ni måneder. Jeg har aldrig følt mig fysisk hæmmet, heller ikke da min vægt var på sit højeste, men det er klart, at det er mange kilo, der er løftet fra mine skuldre. Mit vægttab har også betydet, at jeg nu lige så langsomt nærmer mig mit mål om en brystreducerende operation – jeg mangler at tabe ca. 20 kilo, før det er realistisk.
Jeg har generelt et bedre velvære i dag og mærker en naturlig træthed. Tidligere hang min træthed ofte sammen med, at jeg havde spist for meget slik og kage. Jeg har også fået en flot hud, der ligefrem stråler. Det er vildt at se de forandringer, der er sket med min krop og mit udseende. Jeg har ikke mange billeder fra dengang, hvor min vægt var på sit højeste, for jeg undgik simpelthen at blive fotograferet. Når jeg ser billeder, bliver jeg overrasket over at se, hvor stor jeg egentlig var.
Sense har også betydet, at jeg har startet en Facebookside, hvor jeg deler mit vægttab med alle interesserede. Jeg oplevede en stor interesse fra både venner og kunder, da jeg begyndte at tabe mig. Folk ville gerne vide, hvad det var, jeg gjorde, ligesom de gerne ville se de opskrifter, jeg fulgte. I starten sad jeg hver aften og sendte mails afsted til dem, der spurgte. Men så fandt jeg på at lave en Facebookside, hvor jeg nu deler opskrifter og op- og nedture.  Det er jeg glad for, også fordi siden er med til at holde mig selv fast. I dag har siden 4300 følgere – mange af dem er folk, jeg ikke kender.
 
Louises bedste fif
Husk, at der ikke er noget, der er forbudt. Hvis du har det i baghovedet, bliver det mere overskueligt at komme i gang. Husk samtidig at lytte til dig selv hele vejen igennem dit vægttab. Mærk efter, hvordan du har det og giv plads til alle dine følelser – det giver sig godt ud i sidste ende.
Lav en madplan og følg den, så du ved præcis, hvad du skal spise. Vælg de lette løsninger, hvis du har travlt. Køb for eksempel supermarkedernes færdigsnittede grøntsager.
Køb bøgerne og hold dig hundrede procent til dem i starten. Spis tre måltider efter tallerkenmodellen og følg opskrifterne. Så er du godt på vej. Når du har principperne godt inde under huden, kan du selv kaste dig ud i at Sense dine egne retter. Jeg er meget stædig og holder fast, hvis jeg sætter mig noget for. Hvis man er mindre stædig og ved, at man kan blive udfordret på sin standhaftighed, så vil jeg råde folk til at vælge et forløb hos en konsulent.

Andre før- og efterhistorier

Annette om Sense & Psyke: Jeg har fået ro i mit hoved

Annette om Sense & Psyke: Jeg har fået ro i mit hoved

Tanker om mad, krop og vægt fylder ikke længere det hele, og det gør en kæmpe forskel.
Læs mere
Audrey Castañeda, har tabt tre par bukser - bogstavelig talt

Audrey Castañeda, har tabt tre par bukser - bogstavelig talt

Sense er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.
Læs mere
Birgitte, har tabt sig 33 kilo med Sense

Birgitte, har tabt sig 33 kilo med Sense

Sense har på alle måder betydet, at jeg har fået det meget bedre med mig selv. Jeg er glad og fuld af energi, når jeg kommer hjem fra arbejde. Sådan var det ikke tidligere.
Læs mere
Britta, har tabt sig 46 kilo med Sense

Britta, har tabt sig 46 kilo med Sense

Tidligere anså jeg mig selv for at være sådan én, der ikke kan tabe mig. Nu ved jeg, at det kan jeg. Jeg ved også, at jeg er sådan én, der har power og holder fast i de mål, jeg sætter mig. Og jeg ved, at jeg vil være sådan én, der kan løbe 10 kilometer - og det mål skal jeg også nok nå.
Læs mere
Charlotte og Dan, har til sammen tabt sig 43 kilo

Charlotte og Dan, har til sammen tabt sig 43 kilo

Vi har været sammen om vores livsstilsændring hele vejen, og der er ingen tvivl om, at det er en stor styrke for os.
Læs mere
Christa og Camilla, har til sammen tabt sig 53 kilo med Sense

Christa og Camilla, har til sammen tabt sig 53 kilo med Sense

Vi har støttet hinanden undervejs, og vi har kunnet dele det hele, både glæder og frustrationer. Det har været helt uvurderligt, at vi har kunnet tage rejsen sammen.
Læs mere
Conni, har tabt sig 59 kilo - de 46 af dem med Sense

Conni, har tabt sig 59 kilo - de 46 af dem med Sense

Sense har i den grad ændret mit liv. Jeg føler, jeg er blevet en helt ny person. Nogle gange kan jeg blive helt overrasket selv. Jeg føler, at folk ser mig og taler til mig på en helt anden måde end tidligere. Jeg ved, at det er fordi, jeg ser mig selv helt anderledes i dag.
Læs mere
Elli, har tabt sig 34 kilo med Sense

Elli, har tabt sig 34 kilo med Sense

Det virker rigtig godt for mig at gå på et hold. Vi kan inspirere hinanden, og der er altid tid til en god snak og et par gode råd, hvis man har brug for det.
Læs mere
Fra færdigretter til hjemmelavet mad: Mød Pia, der har tabt sig 22 kilo med Sense

Fra færdigretter til hjemmelavet mad: Mød Pia, der har tabt sig 22 kilo med Sense

Jeg har det bedre med mig selv i dag, end jeg nogensinde tidligere har haft, så jeg er ikke i tvivl om, at min nye livsstil er kommet for at blive.
Læs mere
Fra kørestol til kvindeløb - Kitter, har tabt sig 13 kilo med Sense

Fra kørestol til kvindeløb - Kitter, har tabt sig 13 kilo med Sense

Strukturen i Sense er god for mig og har også påvirket mange andre dele af mit liv. Jeg når meget mere, end jeg gjorde tidligere.
Læs mere
Frank, har tabt sig 49 kilo med Sense

Frank, har tabt sig 49 kilo med Sense

I dag er jeg den far, jeg gerne vil være.
Læs mere
Gitte og Anders, har tabt sig 31 kilo tilsammen

Gitte og Anders, har tabt sig 31 kilo tilsammen

Sense har ændret vores liv til det bedre. Det har betydet meget for os, at vi har kunnet klare vægttabsrejsen og vores livsstilsændringer sammen.
Læs mere
Grethe, har tabt sig 26 kilo med Sense

Grethe, har tabt sig 26 kilo med Sense

Helt kort sagt har Sense gjort det, at jeg er gået fra at være en tyk, vraltende kone til at være en slank, flot kvinde med masser af energi.
Læs mere
Karina, har tabt sig 9 kilo med Sense

Karina, har tabt sig 9 kilo med Sense

Efter den første uge havde jeg tabt 2,8 kilo, og så var jeg for alvor topmotiveret. Det er ikke længere et nederlag at købe tøj, for jeg føler mig så godt tilpas, uanset hvad jeg kravler i.
Læs mere
Lene: Sense & Psyke forandrede mit liv

Lene: Sense & Psyke forandrede mit liv

For mig har Sense & Psyke været startskuddet til en helt ny måde at se mig selv. Præstationspresset er lettet betragteligt, og jeg har fået en ny ærlighed og åbenhed i mit liv – både over for mig selv og mine omgivelser.
Læs mere
Line, har tabt sig 46 kilo - de 31 af dem med Sense

Line, har tabt sig 46 kilo - de 31 af dem med Sense

Jeg er i dag smerte- og medicinfri. Jeg har ikke haft hovedpine, siden jeg startede på Sense. Og bedst af alt - jeg er gravid med min ønskebaby, som jeg havde fået at vide, at jeg nok ikke kunne få på grund af min overvægt.
Læs mere
Lise, har tabt sig 35 kilo med Sense

Lise, har tabt sig 35 kilo med Sense

Jeg har fået mere energi og overskud, og jeg bliver ikke så hurtigt sur og træt. Min tålmodighed er også blevet større, og det nyder især mine børn godt af.
Læs mere
Lykke, har tabt sig 50,7 kilo med Sense

Lykke, har tabt sig 50,7 kilo med Sense

Mit udgangspunkt var, at jeg gerne ville tabe mig 10-20 kilo. I dag står jeg her mere end 50 kilo lettere og må knibe mig selv i armen over, at det virkelig er sandt.
Læs mere
Lykke, om livet som vægtstabil senser - med flad mave

Lykke, om livet som vægtstabil senser - med flad mave

Det vildeste i hele forløbet var, da jeg kom til mig selv efter operationen, og kirurgen kom for at tilse mig. Han fjernede det støttebælte, jeg havde på maven, og pludselig kunne jeg se mig selv – det var et chok, på den gode måde, for der lå jeg med en helt flad mave. Det var mange år siden, jeg havde set mig selv sådan.
Læs mere
Malene, har tabt sig 45 kilo med Sense

Malene, har tabt sig 45 kilo med Sense

"Det er det bedste af det hele – at jeg i dag er rask og helt ude af min diabetes-medicin. Det havde jeg aldrig troet var muligt."
Læs mere
Mette og John, har til sammen tabt sig 81 kilo med Sense

Mette og John, har til sammen tabt sig 81 kilo med Sense

Vi stod sammen og tog en fælles beslutning om at ændre vores liv. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort.
Læs mere
Michelle, har tabt sig 9 kilo med Sense

Michelle, har tabt sig 9 kilo med Sense

Jeg har masser af energi til hele dagen nu, og det er helt sikkert fordi, min krop får alle de næringsstoffer, den har brug for.
Læs mere
Pia, har tabt sig 30 kilo med Sense

Pia, har tabt sig 30 kilo med Sense

Det er så befriende, at der ikke er restriktioner og regler i Sense.
Læs mere
Rikke, har tabt sig 31 kilo med Sense

Rikke, har tabt sig 31 kilo med Sense

Jeg har tabt mig 31 kilo, og det kan selvfølgelig mærkes. Udover at vi er blevet meget mere fysisk aktive, så betyder overskuddet også, at vi er blevet en meget gladere familie. Vi pjatter og griner mere, fordi der simpelthen bare er mere overskud at tage af.
Læs mere
Søren, har tabt sig 17 kilo med Sense

Søren, har tabt sig 17 kilo med Sense

Jeg har en ældgammel drøm om at løbe et maraton – pludselig er den drøm inden for rækkevidde, og det er da fantastisk.
Læs mere
Tina, har tabt sig 27,7 kilo med Sense

Tina, har tabt sig 27,7 kilo med Sense

For mig har det været helt essentielt, at jeg har gået hos en Sense-konsulent. Jeg kunne ikke have gjort det her uden Lotte ved min side.
Læs mere
Tina: Mit liv med BED

Tina: Mit liv med BED

Jeg har opnået en madfrihed, som jeg har ledt efter hele mit liv.
Læs mere
Ulla, har tabt sig 39 kilo med Sense

Ulla, har tabt sig 39 kilo med Sense

Jeg har altid følt, at der har været en lille slank kvinde inde bag alt fedtet, og nu er hun endelig kommet frem.
Læs mere
Vivi, har tabt sig 52 kilo med Sense

Vivi, har tabt sig 52 kilo med Sense

Jeg tog forandringerne bid for bid, måltid for måltid. Jeg startede med at ændre mit morgenmåltid. Efter en uges tid føjede jeg aftensmaden til, og til sidst blev også min frokost ændret.
Læs mere