shop 0

Sense

SLANK MED FORNUFT

Sense

SUNDHED SAT I SYSTEM

Efter selv at have tabt sig 40 kilo besluttede Suzy Wengel sig for at dele den madstruktur, der havde virket for hende. Hendes ønske var at hjælpe andre, der kæmpede med vægten. Under en flyvetur til USA skrev hun i store træk alt det ned, som vi i dag kender som Sense. Det hele var sund fornuft – og deraf fandt hun på navnet Sense. Struktur, spisekasser, håndfulde og kategorier blev sammen med en række opskrifter til grundbogen ”Sense – Slank med fornuft”, som Suzy og hendes mand Jesper udgav på deres eget forlag i 2014. Herfra tog det langsomt fart med foredrag, ansættelse af selvstændige Sense-vejledere i hele landet og udarbejdelse af flere Sense-opskriftsbøger. I 2017 løb Sense af med sejren i TV 2-programmet ”En kur der dur”, og efterfølgende blev rettighederne til Sense-bogudgivelserne solgt til Politikens Forlag. Ud over ejerne Suzy og Jesper Wengel består firmaet i dag af yderligere fire ansatte. 

ScandiSense

SUNDHED BLIVER
LETTERE SAMMEN

SCANDISENSE

SUNDHEDSPSYKOLOGI OG ERNÆRINGSFAGLIG VIDEN

Sundhed bliver lettere sammen. Det udsagn var udgangspunktet, da Suzy og Jesper Wengel sammen med Lotte og Jørgen Michaelsen i 2018 stiftede virksomheden ScandiSense – en søstervirksomhed til Sense.

ScandiSense tilbyder sundhedsrelaterede ydelser og forløb til tre forskellige målgrupper:

1) Skræddersyede sundhedsforløb til virksomheder, organisationer, institutioner og kommuner over hele landet. Forløbene varetages af ScandiSense' højt specialiserede fagteam.

2) To forskellige uddannelser til fagprofessionelle, der ønsker at udvide deres værktøjskasse med specialiseret viden om Sense, kost og psyke. Uddannelserne hedder ”Kostvejleder med speciale i Sense” og ”Mentor i mad og psyke med speciale i Sense”

3) Kurser, rådgivning og forløb målrettet privatpersoner med fokus på sammenhængen mellem mad og psyke.

Derudover varetager ScandiSense administrationen af Sense Netværket, som er det landsdækkende faglige netværk for Sense-vejledere.

 

LÆS PRESSEMEDDELelSE

 

om-os-img

Suzy Lena Wengel

Ophavskvinden til Sense Kostvejleder og forfatter

Suzy er kostvejleder, foredragsholder, VaneCoach og medejer af ScandiSense. Ikke mindst er hun kvinden bag succeskonceptet Sense og forfatter til adskillige bøger om sund livsstil. Bestselleren “Sense - slank med fornuft” er udgivet i adskillige lande verden over. Oprindeligt er Suzy uddannet forskningslaborant indenfor organisk kemi, og i den egenskab er hun medforfatter på flere videnskabelige artikler, ligesom hun siden 2006 har været direktør i biotekfirmaet RiboTask ApS.

ScandiSense Akademiet

 • Gæsteunderviser på Kostvejlederuddannelsen med speciale i Sense
 • Gæsteunderviser på Mad & Psyke Mentoruddannelsen med speciale i Sense
 • Underviser på Sense Grundkursus
om-os-img

Jesper Wengel

Bestyrelsesformand, ScandiSense Professor

Jesper er medejer af ScandiSense og formand for selskabets bestyrelse. Sammen med Suzy etablerede han i 2006 biotekfirmaet RiboTask, som han siden har været bestyrelsesformand for. Suzy og Jesper har sammen udviklet forretningsgrundlaget bag livsstilskonceptet Sense, og han har udviklet en stor interesse i sammenhængen mellem kost og sundhed. Jesper er professor i bioorganisk kemi ved Syddansk Universitet, og han er medforfatter til mere end 400 forskningsartikler og en række patenter.

ScandiSense Akademiet

 • Kursusleder/underviser på Kostvejlederuddannelsen med speciale i Sense
om-os-img

Lotte Quist Michaelsen

Faglig direktør, ScandiSense Aut. psykolog og Mentor i mad & psyke

Lotte er medejer og faglig direktør hos ScandiSense. Hun er autoriseret psykolog samt life-og businesscoach og har specialiseret sig i vægttab og forstyrret spisning. Hun er medstifter af Mad & Psyke Mentoruddannelsen med speciale i Sense og desuden ekstern underviser på VaneCoach-uddannelsens Overspisningsmodul. Lotte skriver jævnligt indlæg til nyhedsbrevene fra Sense om psykologiske faktorer og sund livsstil. Hun er en erfaren underviser og foredragsholder og har en baggrund som lærer. Er endvidere certificeret Madmentor og har en PD i specialpædagogik.

ScandiSense Akademiet

 • Kursusleder/underviser på Mad & Psyke Mentoruddannelsen med speciale i Sense
 • Gæsteunderviser på Kostvejlederuddannelsen med speciale i Sense
 • Underviser på Sense Grundkursus
om-os-img

Jørgen Michaelsen

Adm. direktør, ScandiSense VaneCoach og Mentor i mad & psyke

Jørgen er administrerende direktør og står for den daglige ledelse hos ScandiSense. Han er certificeret VaneCoach og har specialiseret sig i vane- og livsstilsændringer. Desuden er han uddannet lifecoach fra Manning Inspire. Han er medstifter af Mad & Psyke Mentoruddannelsen med speciale i Sense og er en rutineret underviser og foredragsholder. Tidligere har han arbejdet inden for den grafiske branche, hvor han i mange år har stået med det overordnede produktionsansvar.

ScandiSense Akademiet:

 • Kursusleder/underviser på Mad & Psyke Mentoruddannelsen med speciale i Sense
 • Gæsteunderviser på Kostvejlederuddannelsen med speciale i Sense
 • Underviser på Sense Grundkursus

Sense-teamet

om-os-img

Lotte Noe

Klinisk diætist Sense-teamet

Lotte er autoriseret klinisk diætist og desuden uddannet VaneCoach. Til dagligt tager hun imod individuelle klienter hos Sense i Langeskov og holder foredrag rundt omkring i hele landet. Tidligere har hun arbejdet i den finansielle branche, med bl.a. regnskab/bogholderi, ledelse mm. Lotte brænder for at kunne hjælpe mennesker på vej til at opnå de mål, der er vigtige i deres liv – primært inden for vægttab og sund livsstil, men også inden for andre områder af tilværelsen. Når man tager hul på en livsstilsændring, sker det således ofte, at de mennesker, hun hjælper, får modet til at realisere andre mål og drømme.

ScandiSense Akademiet

 • Kursusleder/underviser på Kostvejlederuddannelsen med speciale i Sense
 • Gæsteunderviser på Mad & Psyke Mentoruddannelsen med speciale i Sense
 • Underviser på Sense Grundkurset

 

 

om-os-img

Ida Holm

Sense-vejleder og kogebogsforfatter Sense-teamet

Ida arbejder som opskriftudvikler og mad-inspirator i Sense-teamet. Hun laver ugentlige præsentationer til Sense-vejledere over hele landet og bidrager med stor viden og erfaring inden for områderne kost, sundhed og Sense. Ida er desuden administrator i Facebookgruppen ”Sense – Slank med fornuft - Spørgsmål og svar”, hvor hun hver dag svarer på spørgsmål om Sense og aktivt arbejder for at rydde kostmyter og -misforståelser af vejen. Ida er uddannet kostvejler og VaneCoach og arbejder også som selvstændig Sense-vejleder. Hver uge underviser og motiverer hun sine kursister på holdforløb i flere forskellige jyske byer.

om-os-img

Katrine Bøg Larsen

Tekstforfatter Sense-teamet

Katrine er Sense-teamets tekstforfatter. I samarbejde med resten af teamet skriver hun tekster til Sense-bøger og nyhedsbreve. Det er for eksempel hende, der står bag de før- og efterhistorier, du kan læse i bøgerne, på hjemmesiden og i nyhedsbrevene. Hun laver også opskrifter og tekster til app, spil, hjemmeside, Aarstiderne m.m. Katrine er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab og kulturformidling og har, før hun begyndte at arbejde for Sense, arbejdet med digital formidling på TV 2 i mange år. Hun har desuden udvidet CV’et med Sense-teamets to uddannelser: Kostvejleder med speciale i Sense og Mentor i mad og psyke med speciale i Sense.

om-os-img

Line Mikkelsen

Studentermedhjælper Sense-teamet

Line er Sense-teamets studentermedhjælper. Hun holder styr på ernæringsberegningerne for opskrifterne i Sense-appen samt i blade, magasiner og bøger. Line er også med, når vi skal i fotostudiet og lave billeder til bøger, ugeblade m.m. Sammen med en kok og andre fra Sense-teamet tilbereder Line retterne og anretter dem, så de præsenterer sig flot. Udover at arbejde med opskrifter, ernæringsberegninger og madlavning er Line ansat til at hjælpe Suzy og Jesper med børnepasning og forefaldende husarbejde. Line starter inden længe på uddannelsen til sygeplejerske, men vil fortsat hjælpe til i Sense-teamet.