shop 0

Saftige farserede porrer med salat

En moderne udgave af en klassiker.

Tilberedningstid: cirka 45 minutter
Mængde: 6 personer

Det skal du bruge

FARSEREDE PORRER

3 porrer
80 g couscous, fuldkorn
2,5 dl vand
Salt
900 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 lille løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 æg
2 spsk. herbes de provence
1 tsk. salt
Peber
1 dl mælk
60 g rasp
60 g smør

DRESSING
180 g fraiche, maks. 9 %
6 spsk. ketchup

ANDET
600 g blandet salat
300 g blandede bær

Sådan gør du
Fjern top og bund af porrerne og skyld dem helt rene for jord. Halvér dem så du får seks lige store stykker.  Kog dem i letsaltet vand i 5 minutter og læg dem derefter på en tallerken.
Kom vand og lidt salt i en lille gryde. Hæld couscous i så snart vandet koger. Læg låg på og lad det koge i et halvt minut. Tag gryden af varmen og lad det trække nogle minutter til al væden er væk.
Rør det hakkede kød godt sammen med kogt couscous, løg, hvidløg, æg, herbes de provence, salt, peber og mælk til en sej fars.
Del farsen i seks lige store klumper. Kom et stykke bagepapir på bordet og drys en spiseskefuld rasp ud på midten af papiret. Tryk en klump fars ud i et rektangel på cirka 15 x 10 centimeter - så det nemt kan rulles omkring porrestykket, klem farsen godt sammen omkring porren og rul den i raspen. Gentag til du har seks farserede porrer rullet i rasp.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Smelt smørret på en stor pande, og brun fars-rullerne ved høj varme i nogle minutter på hver side. Kom rullerne over i et ildfast fad med bagepapir i, og steg dem færdige i ovnen i cirka 20 minutter indtil de er gennemstegt.
Rør fraiche sammen med ketchup.
Servér en farsrulle ovenpå en bund af salat og bær. Kom et par gode spiseskefulde dressing på.

Fordeling i Sense-spisekassen 
Håndfuld 1: Porre, salat
Håndfuld 2: Løg, bær
Håndfuld 3: Hakket kød, æg
Håndfuld 4: Couscous, rasp
Fedt: Smør
Mælkeprodukt: Mælk
Mælkedressing: Fraiche
Smagsgivere: Salt, hvidløg, herbes de provence, peber, ketchup

TIP
1) Du kan bruge hakket kylling eller oksekød i stedet gris og kalv.
2) Du kan bruge bulgur eller quinoa i stedet for couscous.

Energiindhold per person
505 kcal
Fedt 21 g
Protein 41 g
Kulhydrat 35 g
Kostfibre 7 g
 

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER