shop 0

Mormors påskegrillgryde

Opskriften er inspireret af Suzys mors grillret fra påsken 2020.

Tilberedningstid: Cirka 30 minutter
Mængde: 4 personer

Bemærk: Opskriften nedenfor er tilpasset Sense. Det vil sige at mængden af blandt andet olivenolie, bacon og fløde er nedjusteret i forhold til den mængde Bente bruger – hun er nemlig temmelig rundhåndet! Men hun laver også mad til 8-10 personer på videoen. Se videoen på Facebook her eller YouTube her

Det skal du bruge
1,5 dl brune ris
1 løg
3 fed hvidløg
1 stor porre
2 gulerødder
½ broccoli
100 g knoldselleri
1 pastinak
100 g grønne bønner
50 g bacon i tern
500 g hakket oksekød 3-6 %
40 g olivenolie
1 dl fløde
1 oksekødsbouillonterning
5 dl kogende vand

Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Hak løg og hvidløg fint. Rens grøntsagerne og skær dem i skiver eller tern.
Svits bacontern, halvdelen af løgene og oksekød i en pande for sig indtil det hele bruner godt.
Kom olivenolie på en anden stor woklignende pande. Svits resten af løgene og hvidløg i et par minutter. Kom porre, gulerødder, broccoli, knoldselleri, pastinak og grønne bønner i. Lad dem svitse i cirka fem minutter ved høj varme.
Kom fløde, bouillonterning og vand ved det brunede kød. Lad det koge i et par minutter.
Kom kødblandingen over i grøntsagerne og lad det hele koge i et par minutter. Smag til med salt og peber.
Anret en håndfuld kogte ris og to til tre håndfulde gryderet i en dyb tallerken.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen
Håndfuld 1 (+2): Løg, porre, gulerod, broccoli, knoldselleri, pastinak, grønne bønner
Håndfuld 3: Oksekød, bacon
Håndfuld 4: Ris
Fedt: Olivenolie, fløde
Smagsgivere: Hvidløg, bouillon, salt, peber

TIP
1) Du kan bruge lige nøjagtig de grøntsager, du har på køl, og du kan erstatte oksekød med alle andre slags kød eller fjerkræ.
2) Du kan peppe retten op med ekstra krydderier – for eksempel chili.

Energifordeling per person
615 kcal
Fedt 31 g
Protein 39 g
Fedt 34 g
Kulhydrat 41 g
Kostfibre 8 g

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER