shop 0

Tortillapizza - de fire årstider

En pizza-klassiker lavet på en tynd bund af tortillapandekage.

Tilberedningstid: cirka 30 minutter
Mængde: 2 personer
Bemærk: Du skal bruge to kogte æg.

Det skal du bruge
PIZZA
2 tortillawraps, fuldkorn (á ca. 70 g)
150 g pizzasauce, fra glas
50 g revet mozzarella, min. 18 %
FYLD
4 skiver parmaskinke
1 dåse artiskokhjerter, i vand (ca. 200 g)
200 g brune champignon
2 æg, hårdkogte
100 g rejer
50 g sorte oliven uden sten
1 håndfuld brøndkarse
RÅKOST
100 g knoldselleri
1 æble
2 spsk. bredbladet persille

Sådan gør du
Læg tortillawraps på bagepapir på en bageplade. Fordel pizzasauce og revet ost på bundene. 
Dræn væden fra artiskokhjerterne og skær dem i halve. Skær champignon og æg skiver. Fordel fyldet på pizzaerne. Læg parmaskinke på en fjerdedel, halverede artiskokhjerter på en anden fjerdedel, champignon i skiver på en tredje og lad den sidste fjerdedel være tom.
Bag pizzaen i fem minutter ved 200 grader. 
Tag pizzaerne ud og kom æg og rejer på den sidste fjerdedel. Pynt pizzaerne med oliven og bag dem i cirka 5 minutter mere, eller til parmaskinken er gylden og sprød.
Pynt med brøndkarse.
Skræl knoldselleri og riv den sammen med æblet. Bland straks med hakket persille.
Servér de varme pizzaer med råkost som tilbehør.

Det bør der ligge på din tallerken
En hel pizza og en skål med halvdelenb af råkosten.
Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1 (+2): Pizzasauce, artiskokker, champignon, knoldselleri
Håndfuld 3: Æg, parmaskinke, rejer 
Håndfuld 4: Tortilla, æble
Fedt: Mozzarella, oliven
Smagsgivere: Brøndkarse, persille

Energifordeling per person
642 kcal 
Protein 43 g 
Kulhydrat 60 g
Fedt 22 g
Kostfiber 17 g

TIP
1) Variér fyldet og anvend, hvad du har en rest af. 
2) Brug en færdigkøbt eller hjemmelavet pizzadej i stedet for tortillawraps.
3) Servér en let salat til pizzaen i stedet for råkost.
 

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER