Denne opskrift er udviklet til Senseklubben og er udgivet i forbindelse med TV-programmet: Sense i studiet i uge 49 2020.
Tilberedningstid: Cirka 20 minutter
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
SALAT
1 hjertesalat
1 rødløg
1 appelsin
4 friske eller tørrede figner
30 g solsikkekerner
40 g blåskimmelost
KYLLING
300 g kylligeinderiflet
40 g teriyakisauce, færdigkøbt
1 spsk. olivenolie
ANDET
Saft fra 1 lime
Sådan gør du
Skær kyllingefileterne i mindre strimler og vend dem i teriyakisaucen. Steg dem i 6-8 minutter i olivenolie på en mellemvarm pande.
Befri bladene fra salathovedet, skyl dem og lad dem dryppe af. Skær
rødløg i tynde skiver. Skræl appelsinen, skær den i både og befri kødet fra hinderne.
Skær figner i tynde skiver eller kvarte. Tørrist solsikkekernerne på en varm pande i et par minutter til de tager farve og dufter.
Anret salat, rødløg og figner sammen med de varme kyllingestrimler. Smuldr osten henover og drys med de ristede solsikkekerner.
Pynt eventuelt med spiselige blomster.
Sådan fordeler du efter Sense-spisekassen
Håndfuld 1 (+2): Hjertesalat, rødløg
Håndfuld 3: Kylling
Håndfuld 4: Figner, appelsin
Fedt: Olivenolie, solsikkekerner, blåskimmelost
Smagsgivere: Teriyakisauce, limesaft
TIP
Du kan erstatte blåskimmelosten med en anden slags ost for eksempel fetaost.
Energifordeling per person
605 kcal
Fedt 26 g
Protein 45 g
Kulhydrat 41 g
Kostfibre 8 g
Se med når Suzy Wengel laver opskriften på videoen nedenfor: