shop 0

Skinkevafler med ost

Et hit hos hele familien.

Tilberedningstid: cirka 35 minutter
Mængde: 2 personer
Bemærk: Dej og parmaskinke rækker til 5 skinkevafler, som deles mellem to personer.

Det skal du bruge
Dej
1 dl hvedemel
½ dl fuldkornshvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. bagepulver
2 æg
20 g olivenolie
1,5 dl kærnemælk
1 presset fed hvidløg

Andet
140 g parmaskinke (10 tynde skiver)
40 g revet emmentaler eller en anden slags ost
1-2 håndfuld salat
4 spsk. fraiche maks. 9 %

Sådan gør du
Bland hvedemel, fuldkornshvedemel, salt, sukker og bagepulver i en skål. Kom æg, olivenolie, kærnemælk og hvidløg i og pisk i 1-2 minutter. Konsistensen skal ikke være for tyk – justér eventuelt med lidt ekstra kærnemælk.
Læg 2 skiver parmaskinke på et varm vaffeljern. Kom lidt dej på, derefter lidt ost og lidt mere dej. Luk vaffeljernet og tryk låget let ned i 3 sekunder og bag vaflen i cirka 3-4 minutter til den har taget farve og dejen er gennembagt. Læg de bagte vafler på en rist. Bag fem vafler i alt. 
Servér vaflerne med salat og fraiche. 

Sådan fordeler du efter sense-spisekassemodellen
Håndfuld 1 (+2): Salat
Håndfuld 3: Æg, parmaskinke
Håndfuld 4: Mel
Fedt: Olivenolie, ost
Mælkeprodukt: Kærnemælk
Mælkedressing: Fraiche
Smagsgivere: Salt, sukker, hvidløg
Frit: Bagepulver

TIP 
Du kan eventuelt servere et par skiver honningmelon til.

Energifordeling per person
630 kcal
Fedt 34 g 
Protein 40 g 
Kulhydrat 40 g
Kostfibre 3 g

Se hvordan Suzy Wengel har lavet skinkevaflerne på Facebook her

PRINT TILBAGE