shop 0

Bentes oksejuleboller med stuvede ærter og gulerødder

Suzy's mor laver oksefrikadeller i ovnen.

Tilberedningstid: cirka 40 minutter
Mængde: 4 personer
Bemærk: Du skal bruge 200 gram kogte kartofler og kogevandet fra kartoflerne. Du skal også bruge 400 gram kogte gulerødder i tern.

Det skal du bruge
Juleokseboller
600 g hakket oksekød maks. 8 % 
1 spsk. hvedemel
1 æg
200 g kartofler, skåret i tern
5 pressede fed hvidløg
1 tsk. salt
1 knivspids peber
2 tsk. herbes de provence

Sovs med ærter og gulerødder
50 g smør
50 g hvedemel
1 grøntsagsbouillonterning rørt op i 2 dl kogende vand
Kogevand fra kartofler eller gulerødder
Salt og peber
400 g kogte gulerødder i tern
400 g optøede ærter fra frost

Sådan gør du
Sæt ovnen på 220 grader (over- og undervarme).
Bland oksekød, mel, æg, kartofler, hvidløg, løg, salt, peber og Herbes de Provence til en ensartet masse. Lav 12 okseboller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Sæt dem midt i ovnen og steg dem i cirka 20 minutter.
Smelt smør i en gryde og drys mel på. Rør rundt og lade det "brænde af" i et par minutter. Tag det af varmen og kom lidt bouillon i. Rør godt til melblandingen tykner igen. Kom bouillon og kartoffelvand i lidt ad gangen, pisk igen - til du får den konsistens, du ønsker. Smag til med salt og peber og kom gulerødder og ærter i. Varm grøntsagerne igennem.

Det bør der ligge på din tallerken
Tre oksejuleboller sammen med en fjerdedel af de stuvede ærter og gulerødder.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen
Håndfuld 1 (+2): Løg, gulerod, ærter
Håndfuld 3: Oksekød, æg
Håndfuld 4: Mel, kartoffel
Fedt: Smør
Smagsgivere: Salt, peber, Herbes de Provence, grøntsagsbouillonterning

TIP
Du kan bruge ærter og gulerødder fra frost eller dåse.

Energifordeling per person
555 kcal
Protein 42 g
Kulhydrat 35 g
Fedt 25 g
Kostfibre 10 g

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER