Tilbedredningstid: Cirka 15 minutter
Mængde: 80 portioner á 15 gram
Pestoen kan holde sig på køl i 1-2 uger, når du opbevarer den i rene glas med tætsluttende låg og kommer en smule olie oven på pestoen. Brug en ren ske, hver gang du tager af pestoen - det forlænger holdbarheden. Du kan også fryse den ned i mindre portioner.
Det skal du bruge
2-3 håndfulde friskplukkede og skyllede ramsløgsblade skåret i mindre stykker
300 g mandler
6-8 hele fed hvidløg skåret i mindre stykker
200 g parmesanost skåret i små stykker
5-6 dl olivenolie
2 spsk. flagesalt
Citronsaft fra 1 citron
Sådan gør du
Blend det hele i en kraftig blender og justér konsistensen undervejs med olivenolie.
Fordeling i sense-spisekassen
Pesto tæller som fedt.
TIP
Du kan erstatte mandler med cashewnødder, pinjekerner eller hasselnødder.
Energifordeling per 100 gram
595 kcal
Fedt 59 g
Protein 11 g
Kulhydrat 7 g
Kostfibre 3 g