shop 0

Opbagt sovs med blomkål

Tilberedningstid: Cirka 15 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge
40 g smør
40 g hvedemel
2,5 dl minimælk, evt. opvarmet
3-4 dl grøntsagsbouillon (1 tering rørt op i 5 dl kogende vand)
Salt og peber
Evt. revet muskatnød

Andet
1 blomkål

Sådan gør du
1. Del blomkål i små buketter og kog dem i 5 minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe af i et dørslag.
2. Smelt smør i en lille kasserolle. Drys melet ovenpå og rør det sammen.
3. Lad melblandingen "bage af" i 30 sekunder.
4. Pisk nu lidt mælk i ad flere omgange.
5. Lad sovsen tykne og koge, før du tilsætter mere væske.
6. Tilsæt mælk og bouillon, til du får den konsistens, du ønsker.
7. Lad sovsen koge 3-4 minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt revet muskatnød.
8. Vend de kogte blomkål i sovsen.

Fordeling i Sense-spisekassen
Håndfuld 1 (+2): Blomkål (1-2 håndfulde per person)
Håndfuld 4: Hvedemel (1/2 håndfuld per person)
Fedt: Smør (2 spsk. per person)
Mælkeprodukt: Mælk (1,25 dl per person)
Smagsgivere: Bouillon, salt, peber, evt. revet muskatnød

Tip
Dette er en grundopskrift på opbagt sovs. Du kan erstatte bouillon med stegesky eller andre flydende smagsgivere.

Energifordeling per person
330 kcal
Fedt 18 g
Protein 12 g
Kulhydrat 27 g
Kostfibre 6 g

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER