shop 0

Peberfrugt med oksekødsfyld og kartofler s. 83

4 personer

  • 4 skiver bacon
  • 2 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 400 g oksekød
  • 5-10 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili
  • 40 g cashewnødder
  • 2 æg
  • 2 halverede gule eller røde peberfrugter

Tilbehør:

 

  • 12 små kartofler (eventuelt med skræl)
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 g blandet grøn salat
  • Forårsløg (snittet)

Mælkedressing

 

  • 1 dl fraiche
  • 1 tsk sennep
  • salt og peber

 

Sådan gør du

Bacon og et løg steges, i en spiskefuld olivenolie, til det har fået farve. Herefter tilsættes oksekød og det hele steges videre i et par minutter (oksekødet steger færdigt i ovnen).

Hvidløg, chili, et lille løg, en spiseskefuld olivenolie og cashewnødder blendes i en minihakker og steges i 2-3 min på en lille pande.

Oksekød- og hvidløgsbladingen blandes i en skål – sammen med et par æg. Blandingen fyldes i halverede gule og røde peberfrugter og bages i ovnen i ca. 20 min ved 200 grader.

Server peberfrugtene med ovnbagte kartofler vendt i en spiseskefuld ekstra jomfru olivenolie, et drys af friske forårsløg og med en skål grøn salat.

Lav en mælkedressing af fraiche 5 % med en tsk. sennep, salt og peber til den grønne salat.

 

Sådan beregner du efter Sense-tallerkenmodellen

Håndfuld nr. 1 (+2):   peberfrugt, løg, hvidløg, chili og en grøn salat

Håndfuld nr. 3:          oksekød, æg, bacon

1-3 spsk. fedtkilde:    olivenolie, cashewnødder

 

Valgfrit:

Mælkeprodukt:          ikke anvendt  

Mælkedressing:        2 spsk. fraiche/sennep dressing

Håndfuld nr. 4:          kartofler

 

Kalorier pr. portion

Energi:                       549 kcal

Protein:                       34 g, 25 %

Fedt:                           30 g, 49 %

Kulhydrat:                   35 g, 26 %

Kostfibre:                      5 g

 

Tip:

 

  • Mangler du lidt mere mæthed kan du også spise en halv deciliter hytteost til - eventuelt som ekstra dressing til din salat

 

PRINT TILBAGE