shop 0

Bentes kartøffelsalat

Se med når Bente laver et sommerhit - nemlig familiens kartoffelsalat. En opskrift, som er gået i arv fra generation til generation. Bente er Suzy Wengels mor.

Tilberedningstid: cirka 15 minutter
Mængde: 10 portioner

Det skal du bruge

KARTOFFELSALAT
1,2 kg kogte kolde kartofler i mundrette stykker
1 agurk skåret i mundrette stykker
5-10 drueagurker i små stykker + 2 spsk. væde fra glasset
1 stort finthakket løg
2 tsk. stærk sennep
150 g salatmayonnaise
150 g fraiche 6 %
Saft fra 1/2 citron
1 håndfuld hakket purløg
1/2 håndfuld hakket persille
Salt og peber

PYNT
2-3 æg i både
1-2 tomater i både
Evt. krydderurter og spiselige blomster

Sådan gør du
Bland alle ingredienserne til kartoffelsalaten og smag til med salt og peber. 
Pynt med æg, tomat og eventuelt krydderurter og spiselige blomster.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekasse
Håndfuld 1 (+2): Løg, agurk, drueagurker, tomat (pynt)
Håndfuld 3: Æg (pynt)
Håndfuld 4: Kartofler
Fedt: Salatmayonnaise
Mælkedressing: Fraiche
Smagsgivere: Sennep, salt, peber, citronsaft, purløg, persille

TIP 
Du kan eksempelvis fylde en hel spisekasse ved at spise en portion af "Bentes kartøffelsalat" med et stykke kød, et par spiseskefulde bearniasesauce og en håndfuld grøn salat.

Energifordeling per portion af "Bentes kartøffelsalat"
200 kcal
Fedt 7 g
Protein 6 g
Kulhydrat 26 g
Kostfibre 3 g

Se Bente lave opskriften på video HER

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER