shop 0

Onepot kalkungryde med flødesauce

"Alt i en" ret med alle dele fra spisekassemodellen, som er super nem at lave.

Tilberedningstid: cirka 25 minutter
Mængde: 3 personer

Det skal du bruge

KALKUNGRYDE
1 finthakket løg
2-4 finthakkede fed hvidløg
1 rød chili i tynde strimler (kan undlades)
20 g olivenolie
450 g kalkunkød i mundrette tern
1 gulerod i små tern
1 rød peberfrugt i tern
50 g grofthakket grønkål
1 bouillonterning
0,5 L vand
120 g pasta, gerne fuldkorn
250 g halverede cherrytomater
Salt
1 dl fløde 38 %
Limesalt
Evt. basilikumblade
 
Sådan gør du
Svits løg, hvidløg og chili i olivenolie i 1 minut. Kom kalkunternene i og lad dem få farve i et par minutter. Kom gulerod og peberfrugt i. Svits det hele i 4-5 minutter til det får en brun stegefarve.
Kom derefter grønkål, bouillonterning, vand, pasta og tomater i. Vend det hele sammen og læg låg på. Lad det koge i 8-10 minutter. Rør rundt i retten med jævne mellemrum.
Smag til med salt og kom så fløde og limesaft i. Kog det i et par minutter og jævn eventuelt saucen.
Anret i en skål og pynt eventuelt med basilikumblade.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen
Håndfuld 1+(2): Løg, gulerod, peberfrugt, grønkål, cherrytomater
Håndfuld 3: Kalkunkød
Håndfuld 4: Pasta
Fedt: Olivenolie, fløde
Smagsgivere: Hvidløg, chili, bouillonterning, salt, limesaft, evt. basilikum

TIP
Du kan erstatte kalkunkød med alle andre slags fjerkræ, kød, fisk, skaldyr eller bælgfrugter.

Energifordeling per person
565 kcal
Fedt 23 g
Protein 43 g
Kulhydrat 44 g
Kostfibre 6 g

Se en video af hvordan du laver onepot retten HER

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER