shop 0

Spidskålsrulle med bacon-cheese

Her er fastfoodsmagen af bacon-cheese kombineret med masser af grøntsager.

Tilberedningstid: 50 minutter.
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge

SPIDSKÅLSRULLE
3 æg
1 tsk. salt
1 nip peber
100 g ost (halvdelen skal gemmes til senere)
70 g fuldkornsmel
400 g meget fint snittet spidskål
1 tsk. olie
1 rødløg i tynde skiver
4 skiver bacon i små stykker
2-3 tomater i tynde skiver
2 forårsløg i tynde skiver

DRESSING
120 g fraiche maks. 9 %
1 spsk. ketchup

ANDET
Evt. basilikumblade

Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
Kom æg, salt, peber, fuldkornsmel og halvdelen af osten i en skål og pisk det i et minut. Vend spidskålstrimlerne grundigt i æggemassen til spidskålen er faldet helt sammen. 
Læg bagepapir på en bageplade. Pensl bagepapiret med olie og kom spidskålsblandingen på.
Fordel blandingen ud til en firkant - i en størrelse på cirka 30 x 35 centimeter. Drys resten af osten over spidskålsbunden og fordel løgringene og baconskiverne ovenpå. Bag den ved 200 grader varmluft i cirka 25-35 minutter til baconen er brunet og spidskålsbunden er godt bagt under bunden - løft den med en paletkniv for at tjekke at den er bagt godt under bunden. Du kan eventuelt lægge sølvpapir hen over, hvis den begynder at blive meget mørk på toppen. Fordel så tomat- og forårsløg på den let afkølede bund og kom dresssingen på. Krydr eventuelt med friske basilikumblade. 
Rul bunden sammen og servér en halv rulle per person.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassen
HF 1 (+2): Spidskål, rødløg, tomat, forårsløg
HF 3: Æg, bacon
HF 4: Fuldkornsmel
Fedt: Ost, olie
Mælkedressing: Fraiche
Smagsgivere: Salt, peber, ketchup, evt. basilium

TIP 1
Kom 1 spiseskefuld worcestershire sauce, engelsk sauce eller HP sauce i dressingen. 

TIP 2
Lad være med at rulle spidskålsbunden og servér den som en slags pizza.

Energifordeling per person
610 kcal
Fedt: 32 g
Protein: 39 g
Kulhydrat: 37 g
Kostfibre: 11 g

Se en video af hvordan du laver retten HER

 

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER