shop 0

Rodfrugtlasagne s. 83

10 personer

Tomatsauce:

 

  • 3 løg i tynde strimler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 x hakkede tomater
  • 2 x tomatpuré
  • ½ L vand
  • 20 fede hvidløg
  • 2 bundter forårsløg
  • Masser timian og rosmarin
  • 2-3 oksekødsbouillonterninger

 

Andet:

  • 1 kg oksekød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 300 g fuldkornspasta (tørret)
  • 2 kg. rodfrugter: sød kartoffel, pastinak, jordskokker, squash
  • 2 glas rød peber (dem i strimler)
  • 200 g mozzarella

 

Sådan gør du

Først laves tomatsaucen ved at løgene svitses i olivenolie hvorefter de øvrige ingredienser i tomatsaucen tilsættes. Oksekødet steget i olivenolie. Rodfrugterne skæres i tynde skiver.

Lasagnes sammensættes nu på følgende måde: et lag tomatsauce, et lag fuldkornspasta, et lag kød, et lag rodfrugter, endnu et lag tomatsauce, endnu et lag rodfrugter, et lag mozzarella, endnu et lag sauce og til sidst toppes lasagnen med et lag rød peber.

 

Jeg har brugt mandolinjern til det hele bortset fra hvidløg, der er hakket i minihakker. Jeg havde to stk. i ovnen på en gang og de skulle faktisk have 70 min ved 200 grader (efter 50 min blev de dækket over med stanniol).

 

Sådan beregner du efter Sense-tallerkenmodellen

Håndfuld nr. 1 (+2):  hakkede tomater, tomatpuré, hvidløg, løg, forårsløg, sød kartoffel, pastinak, jordskok, squash, rød peberfrugt

Håndfuld nr. 3:         oksekød

Håndfuld nr. 4:         fuldkornspasta

1-3 spsk. fedtkilde:   olivenolie, mozzarella

 

Valgfrit:

Mælkeprodukt:   ikke anvendt

Mælkedressing: ikke anvendt

 

Kalorier pr. portion

Energi:        574 kcal

Protein:       37 g, 27 %

Fedt:           49 g, 35 %

Kulhydrat:   24 g, 39 %

Kostfibre:      9 g

 

PRINT TILBAGE