shop 0

Sense-gulerodsboller

Grøntsagsboller fyldt med fibre

Tilberedningstid: 60 miknutter
Mængde: 6 personer (12 stk. - en over- og en underbolle til hver person)

Det skal du bruge
200 g fine ærter, optøet fra frost
300 g fraiche 5 %
400 g revet gulerod (evt. købt i pose)
4 æg
2 spsk. HUSK (den grønne - eller 1 spsk. FiberHUSK)
1 tsk. salt
120 g solsikkekerner
60 g hørfrø
100 g groft rugmel
1 tsk. bagepulver

Sådan gør du
Blend de fine ærter sammen med fraiche til en grødet masse. Tilsæt gulerødder, æg, HUSK, salt, solsikkekerner og hørfrø. Rør dejen sammen med en håndmixer med dejkroge på. Tilsæt mel under omrøring- eller af flere omgange. Lad dejen hvile i 10 min.
Drys bagepulver over dejen og rør det godt ind i dejen.
Dæk to bradepander med bagepapir.
Spred dejen ud på bagepapiret i seks klatter og drys med pyntefrø eller kerner (du kan eventuelt også sprede hele dejen ud på een bradepande - og skære bollerne ud efterfølgende).
Bollerne bages ved 200 grader (varmluft) i 25-35 minutter indtil de har taget farve både ovenpå og på bunden. Man kan fint opbevare grøntsagsbollerne på køl et par dage. Eller fryse dem - med lidt madpapir mellem hver bolle.

Sådan beregner du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld nr. 1 (+2): Gulerod, ærter
Håndfuld nr. 3: Æg
Håndfuld nr. 4: Groft rugmel
Fedt: Solsikkekerner, hørfrø
Mælkedressing: Fraiche

Energifordeling per bolle (over- og underbolle)
378 kcal
Protein 17 g
Fedt 21 g
Kulhydrat 32 g
Kostfibre 10 g

Hvis du spiser en over- og underbolle med tre stk. hamburgerryg og en stor tomat, får du følgende værdier:

Energifordeling per portion
450 kcal
Protein 26 g
Fedt 23 g
Kulhydrat 38 g
Kostfibre 12 g

PRINT TILBAGE