shop 0

Julepandekager med mæthed

Uden tilsat sukker og med masser af protein

Tilberedningstid: 20 minutter
Mængde: 4 personer

Det skal du bruge
250 g ricotta
6 æg
20 g smeltet smør
40 gram Sukrin Gold
1 dl groft rugmel (fuldkorn)
1 lille tsk. fint salt
1 stor tsk. brunkagekrydderi
1 stor tsk. bagepulver

Pynt
Mandler

Sådan gør du
Pisk æg og ricotta sammen til en lind masse. Tilsæt smeltet smør mens der piskes. Tilsæt Sukrin Gold og pisk det hele godt sammen. Si blandingen af mel, salt, brunkagekrydderi og bagepulver i og pisk det hele godt sammen i et par minutter. Da bagepulver begynder at virke med det samme, skal pandekagerne eller kagen bages med det samme. Kage i ovn: Hæld et lag dej ud på bagepapir og bag ved en forvarmet ovn (220 grader varmluft) i 12 min.

Pandekager
Bag små klatter i smør. Vend først pandekagerne når der er bobler i midten og dejen næsten er bagt. Bag ved middelvarme.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 3: ricotta og æg
Håndfuld 4: Rugmel
Fedt: Smør, mandler

TIP
Spis som et hovedmåltid - server gerne grøntsagsstave sammen med. Undlades brunkagekryddei, kan pandekagerne bruges som blinis og spises som en del af en julefrokost.

Energifordeling per styk
310 kcal
Protein 17 g
Kulhydrat 25 g
Fedt 21 g
Kostfibre 2 g

PRINT TILBAGE