shop 0

Nakkekotelet med smagfuldt tilbehør - ca. 15-20 min

Super som frokost dagen efter - varmes blot i mikroovnen!!

Tilberedningstid: 10 minutter
Mængde: 6 person

Det skal du bruge
6 stk. krydrede nakkekoteletter
3 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
600 g små kartofler (kan erstattes af blomkålsbuketter)
1 stort løg
125 g bacon
500 g champignon
2 porrer
1/4 liter fløde
Muskatnød
Salt og peber
1/4 hvidkål - fintskåret
4 stk. tomater i både
Evt. jalapenos

Sådan gør du
Steg koteletterne i 1 spiseskefuld smør og 1 spiseskefuld olivenolie.
Kog kartoflerne til de stadigvæk har lidt bid (cirka 10 minutter).
Skær løg i små stykker og klip bacon i strimler og steg i 3-4 minutter i 2 spiseskefulde olivenolie.
Tilsæt champignon/porrer blandingen og steg i 4-5 minutter.
Tilsæt fløde og krydderier (og eventuelt 2-3 hakkede jalapenos for at give blandingen lidt spark).
Kog igennem og tilsæt de varme kartofler. Lav en salat af fintskåret hvidkål, tomater i både og eventuelt Jalapenos.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1 (+2): Alle grøntsager - både "salat" og  grønt i "flødesovs/kartoffelblandingen"
Håndfuld 3: kotelet og bacon
Hånfuld 4: Kartofler
Fedt: Smør, olienolie, fløde

TIP
1) Erstat koteletten med en anden type kød, fjerkræ, fisk eller kikæter.
2) Du kan bruge blomkålsbuketter i stedet for kartofler.
3) Du kan bruge et par spiseskefulde fraiche som dressing.

Energifordeling per person
Cirka 500-700 kcal

PRINT TILBAGE