Nakkekotelet med smagfuldt tilbehør - ca. 15-20 min
Super som frokost dagen efter - varmes blot i mikroovnen!!
6 personer
- Krydrede nakkekoteletter - 1 stk. pr. person
- 3 spsk. olivenolie, 1 spsk. smør
- En bakke små kartofler (kan erstattes af blomkålsbuketter)
- 1 stort løg
- 1 pakke bacon
- Champignon og porre (købt færdigskåret)
- 1/4 liter fløde
- Muskatnød, salt og peber
- 1/4 hvidkål - fintskåret
- 4 stk. tomater i både
- Jalapenos efter behov (eller lyst:-))
Sådan gør du
Steg koteletterne i 1 spiseskefuld smør og 1 spiseskefuld olivenolie. Kog kartoflerne til de stadigvæk har lidt bid (cirka 10 minutter). Skær løg i små stykker og klip bacon i strimler og steg i 3-4 minutter i 2 spiseskefulde olivenolie. Tilsæt champignon/porrer blandingen og steg i 4-5 minutter. Tilsæt fløde og krydderier (og eventuelt 2-3 hakkede jalapenos for at give blandingen lidt spark). Kog igennem og tilsæt de varme kartofler. Lav en salat af fintskåret hvidkål, tomater i både og eventuelt Jalapenos.
Sådan anretter du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld nr. 1 (+2): alle grøntsager - både "salat" og grønt i "flødesovs/kartoffelblandingen"
Håndfuld nr. 3: kotelet og bacon
1-3 spsk. fedtkilde: smør, olienolie, fløde
Valgfrit
Håndfuld nr. 4: kartofler
Brug evt. 2 spsk. dressing til salaten
Tip
Erstat koteletten med en anden type kød, fjerkræ, fisk eller kikæter
Kalorier pr. portion
Energi: ca. 500-700 kcal pr. fuld portion