Romkugler - the Sense way
Romkugler - på den lidt sundere måde! De indeholder både protein, fibre og fuldkorn. Du bliver nok overrasket over hovedingrediensen.
Det skal du bruge til 16 romkugler:
1 dåse butter beans (limabønner)
2 spsk. citronsaft
130 g store bløde dadler (eventuelt de økologiske fra Coop) - husk at fjerne stenene
1 dl vand
2 tsk. romaroma
1 dl rugflager
30 g kakaopulver, ægte (usødet)
20 g kokosmel
Pynt:
Kokosmel
Kakao
Sådan gør du:
Dræn bønnerne og kom dem i en si. Skyl dem i vand og vend dem i citronsaft. Lad bønnerne dryppe af i sien.
Kom bønnerne i en foodprocessor/blender sammen med de udstenede dadler. Blend til en ensartet masse, tilsæt vand og blend igen. Tilsæt nu romaroma, blend og tilsæt rugflager og kakao. Blend igen. Det kan være nødvendigt at stoppe for blenderen - og skubbe massen ned med en ske - før der blendes på ny. Kom kokosmel i til sidst og blend en sidste gang. Smag på massen. Hvis du synes, den skal være sødere, kan du komme lidt sødemiddel i.
Tril 16 kugler. Rul otte kugler i kokosmel og otte kugler i kakao. Læg dem i en passende beholder, som kan lukke tæt og sæt dem på køl i minimum en time.
Romkuglerne kan holde sig 4-5 dage på køl.
Sådan tæller fire romkugler efter Sense-tallerkenmodellen:
HF3: Butter beans (1/4 HF)
HF4: Dadler, rugflager (1 HF4)
Fedt: Kokosmel, kakao (cirka 2 spsk.)
Smagsgiver: Romaroma
Kalorier per romkugle:
72 kcal
2,2 g protein
10 g kulhydrat - heraf 3 g kostfibre
1,9 g fedt