shop 0

Abehjerne med æble-gulerodssalat

Indbagt blomkål - et hit for familien!

Tilberedningstid, inkl. bagetid: Cirka 75 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge
1 lille blomkål
300 g hakket oksekød
1 æggehvide
2 spsk. fløde
1 spsk. revet parmesan
Salt og peber
6 skiver bacon

Æble-gulerodssalat
1 æble
200 g gulerod
1 spsk. æbleeddike
½ spsk. olie
1 tsk. honning
1 spsk. hasselnødder

Sådan gør du
Fjern de yderste grønne blade og kog blomkålshovedet i seks minutter i letsaltet vand. Rør oksekødet sammen med æggehvide, fløde, parmesan, salt og peber. Svøb blomkålshovedet ind i fars og vikl bacon omkring til sidst. Kom abehjernen i et ovnfast fad og bag den i 55 til 60 minutter ved 180 grader, til den er gennembagt. Skru eventuelt lidt op for varmen de sidste 5-10 minutter for at få baconskiverne sprøde.
Riv æble og gulerod og bland det sammen. Pisk eddike, olie og honning sammen til en dressing og hæld den over salaten.
Hak nødderne groft og drys dem på toppen.

Det bør der ligge på din tallerken
To håndfulde abehjerne og en stor håndfuld æble-gulerodssalat.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1+(2): Blomkål, gulerod
Håndfuld 3: Hakket oksekød, æggehvide, bacon
Håndfuld 4: Æble
Fedt: Fløde, parmesan, olie, hasselnødder
Smagsgivere: Salt, peber, æbleeddike, honning

Energifordeling per person
525 kcal.
Kulhydrat 19 g
Kostfibre 8 g

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER