Morgengrød med sød kartoffel
En mættende grød med fuldkorn og æg.
Tilberedningstid: 10 minutter
Mængde: 1 person
Det skal du bruge:
50 g sød kartoffel
½ dl havregryn
½ dl femkornsflager
0,5 dl vand
2 dl minimælk
1 knivspids salt
1 æg
15 g mandler
15 g pistacienødder
10 g mørk chokolade
Sådan gør du:
Riv sød kartoffel fint og kom det i en gryde.
Hæld havregryn, femkornsflager, vand og mælk i gryden og kog grøden under omrøring.
Tilsæt en knivspids salt.
Tag grøden af blusset og rør ægget i, så grøden bliver cremet.
Hak mandler, nødder og chokolade groft og læg dem på toppen.
Det bør der ligge på din tallerken:
En portion grød med en spiseskefuld mandler, en spiseskefuld pistacienødder og en spiseskefuld chokolade.
Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen:
Håndfuld 1+(2): Sød kartoffel
Håndfuld 3: 1 æg
Håndfuld 4: ½ dl havregryn, ½ dl femkornsflager
Fedt: 30 g nødder, 10 g chokolade
Mælkeprodukt: 2 dl
Smagsgiver: Salt
Energi 455 kcal.
Protein 22,8 g 20,3 %
Kulhydrat 48,7 g 42,6 %
Fedt 17,6 g 34,2 %
Kostfiber 6.7 g 2,8 %
Tip: Drys lidt kanel på den færdige grød.