shop 0

Svensk pølseret

Den klassiske ret med et sundt twist.

Tilberedningstid:  20 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge
1 stort løg
20 g smør
100 g gulerod
250 g blomkål
4 wienerpølser
1 tsk. paprika
1 dåse tomatpuré, konc.
1 dl minimælk
0,6 dl fløde
200 g kogte, kolde kartofler
Salt og peber
Purløg

Sådan gør du
Skær løget i tern og svits dem i smørret. Tilsæt gulerod i skiver og blomkål i buketter og lad det simre i fem minutter mere.
Skær pølserne i skiver og tilsæt dem sammen med paprika, tomatpuré og minimælk. Lad retten koge i fem minutter, før fløden og de kogte kartofler i skiver vendes i.
Giv retten et opkog og smag til med salt og peber. Pynt med purløg.

Det bør der ligge på din tallerken
Tre til fire håndfulde svensk pølseret.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1+(2): Løg, gulerod, blomkål
Håndfuld 3: Wienerpølser
Håndfuld 4: Kartoffel
Fedt: Smør, fløde
Mælkeprodukt: Minimælk
Smagsgivere: Paprika, tomatpuré, purløg, salt, peber

TIP
Hokaido og selleri er også velegnede grøntsager til retten.

Energifordeling per person
645 kcal
Protein 21 g
Kulhydrat 44 g
Fedt 42 g
Kostfibre 10 g

PRINT TILBAGE