shop 0

A38 med ymerdrys, rabarberkompot og knækbrød med ost

En sund morgenmad, der holder dig mæt i mange timer.

Tilberedningstid: 10 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge
4 dl A38
6 spsk. ymerdrys, se opskrift nedenunder her
200 g rabarberkompot, se opskriften her
2 skiver knækbrød
30 g grøn pesto
4 skiver mager ost, 20+
1 tomat
½ peberfrugt

Sådan gør du
Hæld ymer i skåle, eller glas og kom ymerdrys og rabarberkompot på toppen.
Smør knækbrødet med pesto.
Læg to skiver ost på hvert stykke knækbrød. Pynt med tomat- og peberfrugtskiver.

Det bør dit måltid indeholde
En skål/glas med to deciliter ymer, tre spiseskefulde ymerdrys og en hånfuld rabarberkompot. En skive knækbrød med pesto, ost, tomat og peberfrugt.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1+(2): Tomat, peberfrugt, rabarber
Håndfuld 3: Mager ost
Håndfuld 4: Rugbrød fra ymerdrys, knækbrød
Fedt: Nødder, frø og kerner fra ymerdrys
Smagsgivere: Vaniljekorn, sødemiddel fra rabarberkompot

TIP
1) I stedet for knækbrød, kan du spise et halvt stykke rugbrød.
2) Drys sukrin på mælkeproduktet, hvis det skal være sødere.

YMERDRYS
Tilberedningstid: 30 minutter
Mængde: 6 portioner

Det skal du bruge
300 g rugbrød
3 spsk. hasselnødder
1 spsk. hørfrø
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. solsikkekerner

Sådan gør du
Riv rugbrødet og hak nødderne groft.
Kom rugbrød, nødder, frø og kerner i en stor bradepande og bag det i en varm ovn ved 150 grader i cirka en time.
Opbevar i glas med låg.

Det bør der ligge på din tallerken
Tre store spiseskefulde ymerdrys på to deciliter ymer eller skyr. Spis for eksempel æg og tomat ved siden af for at opnå en god mæthed.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 4: Rugbrød
Fedt: Hasselnødder, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner

TIP
Brug ymerdrys som fyld i en gammeldags æblekage.

Energifordeling per person
524 kcal
Protein 29 g
Kulhydrat 44 g
Fedt 22 g
Kostfibre 14 

PRINT TILBAGE