shop 0

Rabarberkompot

Brug denne lækre rabarberkompot som tilbehør til varm mad, som topping på din yoghurt eller spis den, som den er, som en lille dessert.

Tilberedningstid: 15 minutter
Mængde: 6 portioner

Det skal du bruge
1 vaniljestang
600 g rabarber, fra frost
1 dl vand
1-2 tsk. flydende sødemiddel

Sådan gør du
Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud. Kom både kerner og stang i en gryde sammen med rabarber og vand.
Kog kompotten under låg, til rabarberne er møre, cirka ti minutter.
Smag til med sødemiddel.

Det bør der ligge på din tallerken
En lille håndfuld rabarberkompot som tilbehør til en varm ret, eller på yoghurt som en lille dessert.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1+(2): Rabarber
Smagsgivere: Vanilje, sødemiddel

TIP
1) Opbevar kompotten i et glas med låg i køleskabet.
2) Man kan tilsætte lidt nonoxal for at neutralisere rabarbernes oxalsyre.

Energifordeling per person
28 kcal
Protein 1 g
Kulhydrat 3 g
Fedt 0,5 g
Kostfibre 4 

PRINT TILBAGE