Mysliklatter
En morgenmad, der sikrer lang mæthed!
Tilberedningstid: 25 minutter
Mængde: 2 personer
Det skal du bruge
80 g mysli
2 æg
1 tsk. flydende sødemiddel
1 knivspids salt
½ tsk. kardemomme
20 g smør
150 g gulerod
200 g hytteost 4 %
15 g hasselnødder
Sådan gør du
Hæld mysli, æg, sødemiddel, salt og kardemomme i en skål og pisk det let sammen til en jævn masse. Lad den hvile i fem minutter.
Smelt smørret på en varm pande og steg mysliklatterne gyldne og sprøde på begge sider.
Riv guleroden og server den sammen med hytteost til mysliklatterne.
Det bør der ligge på din tallerken
En til to håndfulde mysliklatter, en håndfuld revet gulerod og en deciliter (halv håndfuld) hytteost. Et drys af hasselnødder.
Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1+(2): Gulerod
Håndfuld 3: Æg, hytteost
Håndfuld 4: Mysli
Fedt: Smør, hasselnødder
Smagsgivere: Sødemiddel, salt, kardemomme
Tip Kom lidt hakkede nødder på mysliklatterne
Kig efter nøglehulsmærket og fuldkornsmærket, når du køber Mysli. Mysli bør maksimalt indeholde 13 gram sukkerarter per 100 gram.