shop 0

Æggesalat med knas

Passer perfekt til påskebordet.

Tilberedningstid: 15 minutter
Mængde: 6 personer
Ovn: Cirka 10 minutter ved 200 grader varmluft

Det skal du bruge
3 æg
4 skiver bacon
1 spsk. mayonnaise
2 spsk. fraiche 9 %
2 spsk. purløg
½ tsk. salt
1 knivspids peber
70 g kogt kartoffel
6 hjertesalatblade

Sådan gør du
Kog æggene i otte-ni minutter. Steg baconskiverne sprøde på bagepapir midt i ovnen – pas på, de ikke får for meget. Bland mayonnaise, fraiche, finthakket purløg, salt og peber. Del æggene med en æggedeler og hak yderligere, så du får små tern. Skær også kartoflerne og baconskiverne i små stykker. Bland æg, kartoffel og bacon (gem lidt bacon til pynt) og vend blandingen i den rørte mayonnaise.
Servér på friske hjertesalatblade – drys lidt knust bacon over.
Pynt eventuelt med frisk oregano.

Det bør der ligge på din tallerken
Et hjertesalatblad med en håndfuld æggesalat og knust bacon. Eventuelt lidt frisk oregano.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1+(2): Hjertesalatblade
Håndfuld 3: Æg, bacon
Håndfuld 4: Kartoffel
Fedt: Mayonnaise
Mælk: Fraiche 9%
Smagsgivere: Salt, peber, purløg, oregano

Energifordeling per person
93 kcal
Protein 5 g
Kulhydrat 3 g,
Fedt 7 g.
Kostfibre 0.5 g

PRINT TILBAGE