shop 0

Vandbakkelser med flødeskum, jordbær og chokolade

Kombinér denne lækre dessert med en let salat, så har du, hvad der kaloriemæssigt samlet set svarer til en spisekasse.

Tilberedningstid: 50 minutter
Mængde: 8 personer

Det skal du bruge
1 dl vand
50 g smør
1 tsk. sukker
50 g hvedemel
2 æg
2,5 dl piskefløde 38 %
40 g mørk chokolade 70 %
40 g syltetøj

Pynt
Jordbær

Sådan gør du
Bring vand og smør i kog i en gryde.
Kom sukker og mel i på én gang og rør med en grydeske, indtil dejen slipper ske og gryde.
Lad dejen køle lidt af. Pisk æggene let sammen.
Rør lidt efter lidt ¾ af æggemassen i dejen. Tilsæt eventuelt resten – dejen må ikke være for blød, den skal kunne sættes i toppe.
Sæt dejen i otte toppe på bagepapir på en bageplade.
Bag vandbakkelserne midt i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Undgå at åbne lågen de første 15 minutter af bagetiden.
Afkøl vandbakkelserne på en rist.
Pisk fløden til skum. Smelt chokoladen.
Fyld vandbakkelserne med flødeskum og en teskefuld syltetøj. Pynt med smeltet chokolade på toppen. Pynt eventuelt med jordbær.

Det bør der ligge på din tallerken
En vandbakkelse med fyld af flødeskum og syltetøj, pyntet med mørk chokolade.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
En vandbakkelse med fyld fylder cirka en halv spisekasse.  
                                     
TIP
1) Bland lidt kagecreme i flødeskummet.
2) Pynt med sigtet flormelis.

Energifordeling per person
243 kcal
Kulhydrat 11 g
Kostfibere 0,3 g

PRINT TILBAGE