shop 0

Hjemmelavet mysli

Nem at lave - og så smager den godt!

Tilberedningstid: 30 minutter
Mængde: 8 portioner

Det skal du bruge
3,5 dl havregryn
1 dl hasselnødder
½ tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
1 nip salt
2 spsk. honning eller et andet egnet sødemiddel

Sådan gør du
Hak hasselnødderne groft og hæld dem i en skål sammen med havregryn, kanel, kardemomme, salt og honning eller sødemiddel. Rør det sammen til en jævn masse og hæld herefter blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag mysliblandingen i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Hold øje med myslien så den ikke bliver for mørk.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 4: Havregryn
Fedt: Hasselnødder
Smagsgivere: Kanel, kardemomme, salt, honning eller sødemiddel

Selvom der er hasselnødder i myslien, kan den samlet tælles i håndfuld 4. Altså en deciliter mysli er cirka lig en håndfuld 4 for en kvinde - og halvanden deciliter mysli er cirka lig en håndfuld 4 for en mand.

INFO
Hvis der ikke er brugt en overvægt af kalorietunge ingredienser som nødder, frø og kerner, kan myslien som helhed tælles i håndfuld 4. Det vil dog altid være en vurderingssag i forhold til sammensætningen af ingredienser. Myslien bør som tommelfingerregel ikke overstige 400 kcal per 100 gram produkt. Sukkerindholdet bør ikke være over 13 gram sukkerarter per 100 gram produkt - og du bør gå efter "fuldkornsmærket".

TIP
1) Kom et par spiseskefulde kokosflager i myslien.
2) Hvis du ikke kan tåle hasselnødder, kan du skifte dem ud med alle andre typer nødder, kerner eller frø.

Energifordeling per 100 gram
360 kcal
Protein 10 g
Kulhydrat 63 g
Fedt 5 g
kostfibre 8 g

PRINT TILBAGE