Hjemmelavet mysli
Nem at lave - og så smager den godt!
Tilberedningstid, inkl. bagetid: Cirka 30 minutter
Mængde: 8 portioner
Det skal du bruge
3,5 dl havregryn
1 dl hasselnødder
½ tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
1 nip salt
2 spsk. honning eller et andet egnet sødemiddel
SÅDAN GØR DU
Hak hasselnødderne groft og hæld dem i en skål sammen med havregryn, kanel, kardemomme, salt og honning eller sødemiddel. Rør det sammen til en jævn masse og hæld herefter blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag mysliblandingen i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Hold øje med myslien så den ikke bliver for mørk.
Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 4: Havregryn
Fedt: Hasselnødder
Smagsgivere: Kanel, kardemomme, salt, honning eller sødemiddel
Selvom der er hasselnødder i myslien, kan den samlet tælles i håndfuld 4. Altså en deciliter mysli er cirka lig en håndfuld 4 for en kvinde - og halvanden deciliter mysli er cirka lig en håndfuld 4 for en mand.
INFO:
Hvis der ikke er brugt en overvægt af kalorietunge ingredienser som nødder, frø og kerner, kan myslien som helhed tælles i håndfuld 4. Det vil dog altid være en vurderingssag i forhold til sammensætningen af ingredienser. Myslien bør som tommelfingerregel ikke overstige 400 kcal per 100 gram produkt. Sukkerindholdet bør ikke være over 13 gram sukkerarter per 100 gram produkt - og du bør gå efter "fuldkornsmærket".
Tip
Kom et par spiseskefulde kokosflager i myslien.
Tip
Hvis du ikke kan tåle hasselnødder, kan du skifte dem ud med alle andre typer nødder, kerner eller frø.
Energi per 100 g mysli: 359 kcal
Protein 10 g
Kulhydrat 63 g, kostfibre 8,3 g
Fedt 5 g