MENU
  • Sense
    • Hvad er Sense?
      • Suzy Wengel
        • Vanetræet®
          • Sense og Diabetesforeningen
            • Foredrag
              • Det siger eksperterne
                • Downloads
                  • FAQ
                    • Facebook retningslinjer
                      • Persondata mm.
                      • Bøger
                        • Indkøbslister til bøger
                        • Opskrifter
                          • Morgenmad
                            • Frokost
                              • Aftensmad
                                • Desserter
                                  • Mellemmåltider
                                    • Sukkerfri drinks
                                    • Videoer
                                      • Guidevideoer
                                        • Opskriftsvideoer
                                          • Motionsvideoer
                                            • Vægttabsvideoer
                                            • før og efter
                                              • Konsulenter
                                                • Sense Task Force
                                                  • Konsulent oversigt
                                                    • Vi søger konsulenter
                                                      • Logind
                                                      • Kontakt
                                                        • Kontakt os
                                                          • Pressebilleder
                                                          Tilbage til oversigt
                                                          Hjemmelavet mysli
                                                          Hjemmelavet mysli
                                                          Nem at lave - og så smager den godt!

                                                          Tilberedningstid, inkl. bagetid: Cirka 30 minutter
                                                          Mængde: 8 portioner

                                                           

                                                          Det skal du bruge
                                                          3,5 dl havregryn
                                                          1 dl hasselnødder
                                                          ½ tsk. kanel
                                                          ½ tsk. kardemomme
                                                          1 nip salt
                                                          2 spsk. honning eller et andet egnet sødemiddel

                                                           

                                                          SÅDAN GØR DU
                                                          Hak hasselnødderne groft og hæld dem i en skål sammen med havregryn, kanel, kardemomme, salt og honning eller sødemiddel. Rør det sammen til en jævn masse og hæld herefter blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag mysliblandingen i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Hold øje med myslien så den ikke bliver for mørk.

                                                           

                                                          Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
                                                          Håndfuld 4:  Havregryn
                                                          Fedt:  Hasselnødder
                                                          Smagsgivere: Kanel, kardemomme, salt, honning eller sødemiddel

                                                           

                                                          Selvom der er hasselnødder i myslien, kan den samlet tælles i håndfuld 4. Altså en deciliter mysli er cirka lig en håndfuld 4 for en kvinde - og halvanden deciliter mysli er cirka lig en håndfuld 4 for en mand. 

                                                           

                                                          INFO:

                                                          Hvis der ikke er brugt en overvægt af kalorietunge ingredienser som nødder, frø og kerner, kan myslien som helhed tælles i håndfuld 4. Det vil dog altid være en vurderingssag i forhold til sammensætningen af ingredienser. Myslien bør som tommelfingerregel ikke overstige 400 kcal per 100 gram produkt. Sukkerindholdet bør ikke være over 13 gram sukkerarter per 100 gram produkt - og du bør gå efter "fuldkornsmærket".

                                                           

                                                          Tip
                                                          Kom et par spiseskefulde kokosflager i myslien.

                                                           

                                                          Tip
                                                          Hvis du ikke kan tåle hasselnødder, kan du skifte dem ud med alle andre typer nødder, kerner eller frø.

                                                           

                                                          Energi per 100 g mysli: 359 kcal
                                                          Protein 10 g
                                                          Kulhydrat 63 g, kostfibre 8,3 g
                                                          Fedt 5 g

                                                          Udvalgte Sense opskrifter
                                                           

                                                          Nyhedsbrev

                                                          Tilmeld dig nyhedsbrevet

                                                          kontakt

                                                          Center for Vægttab
                                                          Frydenlundsvej 4
                                                          5550 Langeskov
                                                          40993682
                                                          sense@slankmedfornuft.dk

                                                          Følg sense

                                                          • Nyeste Opskrifter

                                                            • Solskinsdessert med mango og skyr s. 24

                                                            • Squashhjul med smilende æg s. 36

                                                            • Spejlæg med bacon og granatæble s. 24

                                                            • Tun- og æggesalat med kapers s. 63

                                                              Den gode frokost
                                                          • Galleri

                                                            Instagram
                                                          • Kontakt os

                                                            Center for Vægttab
                                                            Frydenlundsvej 4
                                                            5550 Langeskov
                                                            40993682
                                                            sense@slankmedfornuft.dk
                                                          © 2019 sensekost.dk. All Rights Reserved. Powered by 101-ODENSE