shop 0

Grøntsagscarbonara

Erstat pastaen med grøntsagsstrimler og få en sund og velsmagende variant af den klassiske italienske ret.

Tilberedningstid: 20 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge
1 squash
1 gulerod
100 g lufttørret bacon
1 løg
1 æg
1 æggeblomme
20 g revet parmesan
0,8 dl fløde 38 %
Salt og peber

Sådan gør du
Riv squash og gulerod i lange tynde spaghettistrimler. Hæld kogende vand på strimlerne og lad dem trække et minut. Hæld dem i et dørslag.
Skær bacon i strimler. Skær løg i ringe.
Steg bacon på en tør pande, til den afgiver fedt. Tilsæt løg og lad det stege videre, til baconen er sprød og løgene bløde.
Vend spaghettistrimlerne på panden.
Pisk æg, æggeblomme, parmesan og fløde sammen og hæld det over retten. Varm det igennem, uden at koge, og smag til med salt og peber.

Det bør der ligge på din tallerken
To til tre håndfulde grøntsagscarbonara.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1 (+2): Squash, gulerod, løg
Håndfuld 3: Bacon, æg
Fedt: Æggeblomme, parmesan, fløde
Smagsgivere: Salt, peber

TIP
1) Spis eventuelt en let salat eller et stykke brød til retten.
2) Erstat eventuelt fløde med kokosmælk.

Energifordeling per person
400 kcal
Protein 25 g
Kulhydrat 9 g
Kostfibre 3 g
Fedt 29 g

PRINT TILBAGE