MENU
  • Sense
    • Hvad er Sense?
      • Suzy Wengel
        • Vanetræet®
          • Sense og Diabetesforeningen
            • Foredrag
              • Det siger eksperterne
                • Downloads
                  • FAQ
                    • Facebook retningslinjer
                      • Persondata mm.
                      • Bøger
                        • Indkøbslister grundbog
                        • Opskrifter
                          • Morgenmad
                            • Frokost
                              • Aftensmad
                                • Desserter
                                  • Mellemmåltider
                                    • Sukkerfri drinks
                                    • Videoer
                                      • Guidevideoer
                                        • Opskriftsvideoer
                                          • Motionsvideoer
                                            • Vægttabsvideoer
                                            • før og efter
                                              • Konsulenter
                                                • Konsulent oversigt
                                                  • Vi søger konsulenter
                                                    • Logind
                                                    • Kontakt
                                                      • Kontakt os
                                                        • Pressebilleder
                                                        Tilbage til oversigt
                                                        Grøntsagscarbonara
                                                        Grøntsagscarbonara
                                                        Erstat pastaen med grøntsagsstrimler og få en sund og velsmagende variant af den klassiske italienske ret.

                                                        Tilberedningstid: 20 minutter

                                                        Mængde: 2 personer

                                                         

                                                        Det skal du bruge

                                                        1 squash

                                                        1 gulerod

                                                        100 g lufttørret bacon

                                                        1 løg

                                                        1 æg

                                                        1 æggeblomme

                                                        20 g revet parmesan

                                                        0,8 dl fløde 38 %

                                                        Salt og peber

                                                         

                                                        SÅDAN GØR DU

                                                        Riv squash og gulerod i lange tynde spaghettistrimler. Hæld kogende vand på strimlerne og lad dem trække et minut. Hæld dem i et dørslag.

                                                        Skær bacon i strimler. Skær løg i ringe.

                                                        Steg bacon på en tør pande, til den afgiver fedt. Tilsæt løg og lad det stege videre, til baconen er sprød og løgene bløde.

                                                        Vend spaghettistrimlerne på panden.

                                                        Pisk æg, æggeblomme, parmesan og fløde sammen og hæld det over retten. Varm det igennem, uden at koge, og smag til med salt og peber.

                                                         

                                                        Det bør der ligge på din tallerken

                                                        To til tre håndfulde grøntsagscarbonara.

                                                         

                                                        Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen

                                                        Håndfuld 1 (+2):                         Squash, gulerod, løg

                                                        Håndfuld 3:                                  Bacon, æg

                                                        Fedt:                                              Æggeblomme, parmesan, fløde

                                                        Smagsgivere:                              Salt, peber

                                                         

                                                        Energi per person 400 kcal

                                                        Protein 25 g

                                                        Kulhydrat 9 g

                                                        Kostfibre 3 g

                                                        Fedt 29 g

                                                         

                                                        Tip

                                                        Spis eventuelt en let salat eller et stykke brød til retten.

                                                         

                                                        Tip

                                                        Erstat eventuelt fløde med kokosmælk.

                                                         

                                                        Opskriften er fra "Mad med hjerte og fornuft 3 - Mere grønt".

                                                        Udvalgte Sense opskrifter
                                                         

                                                        Nyhedsbrev

                                                        Tilmeld dig nyhedsbrevet

                                                        kontakt

                                                        Center for Vægttab
                                                        Frydenlundsvej 4
                                                        5550 Langeskov
                                                        40993682
                                                        sense@slankmedfornuft.dk

                                                        Følg sense

                                                        • Nyeste Opskrifter

                                                          • Solskinsdessert med mango og skyr s. 24

                                                          • Squashhjul med smilende æg s. 36

                                                          • Spejlæg med bacon og granatæble s. 24

                                                          • Tun- og æggesalat med kapers s. 63

                                                            Den gode frokost
                                                        • Galleri

                                                          Instagram
                                                        • Kontakt os

                                                          Center for Vægttab
                                                          Frydenlundsvej 4
                                                          5550 Langeskov
                                                          40993682
                                                          sense@slankmedfornuft.dk
                                                        © 2019 sensekost.dk. All Rights Reserved. Powered by 101-ODENSE