Kæmpe rejer med wokgrønt s. 90
Smutvejen til stegte rejer med grønt ca. 10 min
2-3 personer
- En pose kæmpe rejer optøet fra frost (lyserøde pillede forkogte rejer)
- Citronsaft
- 3 spsk. olivenolie, 1 spsk. smør til stegning
- 500 g Verdure al forno (grøntsagsblanding fra Coop)
- Hvidløgsolie
- Oregano - frisk
- Engelsk Sauce eller balsamicoeddike
- Salt og peber
- Evt. mango som et sødt element til retten....
Sådan gør du
Vend rejerne i citronsaft. Steg dem, i en pande for sig, i 2 spiseskefulde rigtig varm olivenolie i 3-4 min. Lad dem hvile til grøntsagerne er færdige. Steg grøntsagerne i 1 spiseksefuld olivenolie og 1 spiseskefuld smør i 4-6 minutter ved høj varme til de lige får lidt farve. Anret og dryp 1 spiseskefuld hvidløgsolie hen over retten. Pynt: oregano, peber og Engelsk Sauce eller balsamicoedikke.....eventuelt frisk mango i tern.
Sådan anretter du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld nr. 1 (+2): |
wokgrønt |
Håndfuld nr. 3: |
rejer (må gerne være en stor håndfuld med top på) |
1-3 spsk. fedtkilde: |
olivenolie, smør |
Valgfrit |
|
Håndfuld nr. 4: |
mango |
Smagsgiver: |
1-2 spsk. engelsk sauce eller balsamicoeddike, hvidløgsolie |
Tre tip
Erstat rejer med kylling eller en anden form for protein
Spæd den færdigkøbte grøntblanding op med fintsnittet spidskål
Steg rejerne i hvidløg og chili - så får du ekstra knald på retten
Kalorier pr. portion
Energi: |
ca. 400-700 kcal pr. fuld portion (mest afhængig af hvor meget fedtstof der er anvendt til stegningen - vær dog ikke fedtforskrækket) |