shop 0

Laksefrikadeller med kartoffelbåde og grøn salat

Der er masser af smag i laksefrikadellerne, som er et hit til både store og små.

Tilberedningstid: 40 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge
200 g kartoffel
1 tsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt
250 g fersk laks
1 rødløg
2 forårsløg
1/3 chili (valgfrit)
1 æg
1 spsk. mel
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
4 spsk. fraiche 5-6 %
20 g kapers
1 spsk. hakket dild
1 spsk. hakket purløg
100 g salat
150 g slikærter
100 g agurk

Sådan gør du
Skrub kartoflerne og skær dem i både. Ryst dem i en pose med olivenolie og flagesalt, hæld dem ud på bagepapir og bag dem i ovnen til de er møre, cirka 35 minutter ved 200 grader.
Fjern skindet fra laksestykkerne og hak laksekødet, rødløg, forårsløg og chili fint.
Rør de hakkede ingredienser sammen med æg, mel, salt og peber til en fars.
Opvarm smør og olivenolie på en pande. Form farsen til frikadeller og steg dem sprøde og gyldne på begge sider.
Rør en dressing sammen af fraiche, kapers, dild og purløg. Smag til med salt og peber.
Pluk salaten og skær slikærter og agurk i grove tern. Bland salaten.

Det bør der ligge på din tallerken
En håndfuld laksefrikadeller. En håndfuld kartoffelbåde. En til to håndfulde salat. To spiseskefulde dressing.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1+(2): Rødløg, forårsløg, salat, slikærter, agurk
Håndfuld 3: Laks, æg
Håndfuld 4: Kartoffel, mel
Fedt: Smør, olivenolie
Mælkedressing: Fraiche
Smagsgivere: Chili, kapers, dild, purløg, salt, peber

TIP
1) Servér lidt sød chilisauce som tilbehør til frikadellerne.
2) Har du travlt? så køb en færdig fars eller køb frikadellerne færdige.

Energifordeling per person
500 kcal
Protein 38 g
Kulhydrat 36 g
Fedt 21 g
Kostfibre 7 g

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER