En favorit på spisebordet - her i en senset udgave med squash i stedet for pastaplader.
Tilberedningstid inkl. bagetid: cirka 40 minutter
Mængde: 2 personer
Det skal du bruge
Kødsauce
1 tsk. olivenolie
300 g hakket oksekød 8-10 %
1 fed hvidløg
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
300 g Bolognese classic sauce, glas
Bechamel med parmesan
1 spsk. smør
1 spsk. mel
2,5 dl minimælk
½ tsk. salt
1 spsk. revet parmesan
Andet
300 g squash
50 g revet ost 45+
2 håndfulde salat
Sådan gør du
Varm olien op i en gryde og brun kødet godt. Tilsæt knust hvidløg, salt og peber.
Tilsæt Bolognesesaucen og giv et kort opkog. Tag gryden af blusset.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
Rør mælken i lidt efter lidt, til du har en tyk bechamel. Smag til med salt og parmesan.
Skær squashen i lange, tynde skiver, så de kan bruges som lasagneplader.
Læg kødsovs lagvis med squashskiver og bechamel, slut af med bechamel. Drys revet ost på retten og bag den i cirka 25 minutter ved 200 grader, til osten er smeltet og gylden.
Det bør der ligge på din tallerken
Tre håndfulde lasagne og en let salat som tilbehør.
Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1(+2): Bolognesesauce, squash, salat
Håndfuld 3: Hakket oksekød
Håndfuld 4: Mel
Fedt: Olivenolie, smør, ost
Mælkeprodukt: Minimælk
Smagsgivere: Hvidløg, salt, peber
TIP
1) Brug hakkede tomater med oregano i stedet for Bolognesesauce.
2) Lav dobbelt portion af lasagnen, så du har mad til to dage.
Energifordeling per person
580 kcal
Kulhydrat 24 g
Kostfibre 2 g