shop 0

Sensemors gode boller

Disse trekornsboller har min mor bagt regelmæssigt stort set hele mit liv - deraf navnet 'Sensemors gode boller'. Bollerne kan fint fryses.

Opskriften giver 40 boller. 

Det skal du bruge
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner eller sesamfrø
1 dl hørfrø
3 dl vand
5 dl minimælk
50 g gær
0,5 dl olivenolie
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
Ca. 950 g hvedemel

Sådan gør du
Kog kerner og frø i vand i to til tre minutter. Kom mælk i for at afkøle blandingen. Rør gær i blandingen, når den er håndvarm.
Kom olie, salt, sukker og det meste af melet i. Ælt dejen rigtig godt. Den skal være lidt klistret.
Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.
Form 40 små aflange boller, sæt dem på bagepapir på en bageplade (det kan være lidt svært, fordi bollerne klistrer lidt - men det skal de - du kan fugte hænderne lidt).
Lad bollerne efterhæve i cirka 20 minutter.
Bag bollerne i 11-15 minutter ved 225 grader. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 4: 1

TIP
1) Brug 3-4 dl fuldkornshvedemel og resten som almindeligt hvedemel, hvis du ønsker at øge kostfiberindholdet.
2) Skal det gå hurtigere? Så brug i stedet en færdigkøbt tre- eller fem-kornsblanding.

Energifordeling per bolle
125 kcal
Protein 4 g
Kulhydrat 19 g
Fedt 3 g
Kostfiber 1 

PRINT TILBAGE