shop 0

Burger på en halv bolle

Saftig burger med masser af smag - og med kun en halv bolle.

Tilberedningstid: 30 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge
300 g oksekød 7-12 %
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
1 løg i skiver
1 stor fuldkornsburgerbolle
2 spsk. mayonnaise
1 mellemstor avokado
100 g spidskål, fintsnittet
2 tomater i skiver
8 skiver agurk

Sådan gør du
Form to bøffer og krydr dem med salt og peber.
Smelt olivenolie og smør på en varm pande og brun bøfferne på begge sider og steg dem derefter fem til ti minutter på hver side, alt efter hvor røde du ønsker, de skal være.
Kom løgskiverne på panden og lad dem stege sammen med bøffen.
Flæk burgerbollen og rist den på begge sider. Smør de to halvdele med mayonnaise.
Skær avokadoen i skiver og fordel dem på de to halve boller sammen med spidskål, tomat, agurk, bøf og stegte løg.

Det bør der ligge på din tallerken
En halv bolle, smurt med mayonnaise og fyldt med en halv avokado, en til to håndfulde grøntsager og en håndfuld bøf.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1+(2): Løg, spidskål, tomat, agurk
Håndfuld 3: Oksekød
Håndfuld 4: Burgerbolle
Fedt: Olivenolie, smør, mayonnaise, avokado
Smagsgivere: Salt, peber

TIP
Kom lidt ketchup eller barbequesovs på bøffen, det vil tælle med som smagsgiver.

Energifordeling per person
615 kcal
Protein 39 g
Kulhydrat 30 g
Fedt 36 g
Kostfibre 10 g

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER