shop 0

Kaviarpaté

En nem og festlig forret, der kan forberedes i forvejen.

Tilberedningstid: 35 minutter
Mængde: 4 personer
Bemærk: Patéen skal stå på køl et par timer eller laves dagen før, den serveres.

Det skal du bruge
150 g sejfilet eller anden hvid fisk
2 forårsløg
1 spsk. tørret dild
1,5 dl fraiche 5 – 6 %
0,5 dl piskefløde 38 %
1 spsk. citronsaft
6 blade husblas
1 dl hvidvin
100 g stenbiderrogn (kaviar)

Dressing
1,5 dl fraiche 5 – 6 %
2 spsk. hakket dild
2 tsk. citronsaft
½ tsk. salt
1 knivspids peber

Pynt
60 g ørredrogn
100 g babymiks salat

Sådan gør du
Damp fisken i lidt kogende vand nogle få minutter, til den er mør.
Snit forårsløgene fint og vend dem sammen med fisk, tørret dild, fraiche, fløde og citronsaft.
Udblød husblas i koldt vand i cirka fem til ti minutter. Knug den fri for vand, smelt den i hvidvin i en lille kasserolle og lad den afkøle lidt, før den vendes sammen med fiskemassen.
Vend stenbiderrognen i, og kom det hele i en form. Sæt den på køl et par timer, eventuelt til næste dag.
Rør fraiche, dild, citronsaft, salt og peber sammen til en dressing.
Pynt patéen med ørredrogn og server den sammen med babysalat og dressing.

Det bør der ligge på din tallerken
En håndfuld kaviarpaté (en fjerdedel af portionen) med lidt salat og et par skefulde dressing.

Sådan fordeler du efter spisekassemodellen
Håndfuld 1(+2): Forårsløg, babymiks salat      
Håndfuld 3: Sej, stenbiderrogn, ørredrogn
Fedt: Piskefløde
Mælkedressing: Fraiche
Smagsgivere: Dild, citronsaft, hvidvin, salt, peber
Frit: Husblas

En portion kaviarpaté med salat og dressing fylder cirka en halv spisekasse.

TIP
Servér et stykke ristet brød som tilbehør.

Energifordeling per person
245 kcal
Kulhydrat 8 g
Kostfibre 0,3 g

PRINT TILBAGE