shop 0

Karrysuppe med kylling og ris

En fyldig og smagfuld suppe, som varmer godt i den kolde tid.

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge
4 tsk. karry
1 tsk. stødt spidskommen
1 lille løg
2 små porrer
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
240 g kyllingekød
5 dl hønsebouillon
1 tsk. tørret timian
2 små tomater
1 rød peberfrugt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
3 tsk. majsstivelse rørt ud
i 0,8 dl koldt vand
50 g ris
0,4 dl piskefløde 38 %
2 spsk. persille
Pynt med bredbladet persille

Sådan gør du
Varm karry og spidskommen op i en tykbundet gryde, til det begynder at dufte.
Skær løg i tern og porre samt hvidløg i skiver.
Tilsæt olivenolie, løg, porre og hvidløg og steg, til løgene er bløde.
Skær kyllingekødet i tern, kom dem i gryden og brun dem på alle sider, tilsæt bouillon og timian.
Lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter.
Tilsæt tomat og peberfrugt i tern, smag til med salt og peber og jævn suppen med majsstivelsesblandingen.
Kog risene møre i en separat gryde.
Kog suppen godt igennem og tilsæt ris og fløde.
Drys med hakket persille ved servering.

Det bør der ligger på din tallerken
En portion suppe med ris.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
HÅNDFULD 1 (+2): Løg, porre, tomat, peberfrugt
HÅNDFULD 3: Kylling
HÅNDFULD 4: Majsstivelse, ris
FEDT: Olivenolie, fløde
SMAGSGIVERE: Karry, spidskommen, hvidløg, bouillon, timian, salt, peber, persille

Energifordeling per person
515 kcal
Protein 33 g
Kulhydrat 39 g
Fedt 24 g
Kostfibre 7 g

PRINT TILBAGE