shop 0

Rodfrugtgryde med pasta

Lækker pastaret med hakket oksekød og masser af rodfrugter.

Tilberedningstid: 35 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge
80 g fuldkornspasta
½ tsk. salt
1 tsk. olivenolie

Rodfrugtgryde
1½ løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 lille spsk. olivenolie
¼ chili, finthakket
250 g hakket oksekød, cirka 10 %
½ stor sød kartoffel, skåret i tern
1 gulerod, skåret i tern
1-2 pastinakker, skåret i tern
½ flaske purérede tomater eller 1 dåse hakkede tomater
½ oksebouillionterning, opløst i 1 dl kogende vand
1 spsk. piskefløde

Sådan gør du
Kog pasta i vand med salt og olivenolie.
Steg de hakkede løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt chili og derefter oksekød.
Lad kødet tage en smule farve før rodfrugterne tilsættes. Svits i 6 til 8 minutter.
Vend de purérede tomater i kødblandingen. Tilsæt bouillon og slut af med fløden.

Det bør der ligge på din tallerken
To til tre håndfulde rodfrugtgryde og en håndfuld pasta.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1 (+2): Løg, sød kartoffel, gulerod, pastinak, tomat
Håndfuld 3: Oksekød
Håndfuld 4: Fuldkornspasta
Fedt: Olivenolie, fløde
Smagsgivere: Salt, hvidløg, chili, bouillon

TIP
1) Du kan erstatte pasta med kartofler, bulgur, quinoa eller couscous.
2) Du kan udelade chili.

Energifordeling per person
615 kcal
Protein 33 g
Kulhydrat 63 g
Fedt 23 g
Kostfibre 12 g

PRINT TILBAGE