MENU
  • Sense
    • Hvad er Sense?
      • Suzy Wengel
        • Vanetræet®
          • Sense og Diabetesforeningen
            • Foredrag
              • Det siger eksperterne
                • Downloads
                  • FAQ
                    • Facebook retningslinjer
                      • Persondata mm.
                      • Bøger
                        • Indkøbslister til bøger
                        • Opskrifter
                          • Morgenmad
                            • Frokost
                              • Aftensmad
                                • Desserter
                                  • Mellemmåltider
                                    • Sukkerfri drinks
                                    • Videoer
                                      • Guidevideoer
                                        • Opskriftsvideoer
                                          • Motionsvideoer
                                            • Vægttabsvideoer
                                            • før og efter
                                              • Konsulenter
                                                • Sense Task Force
                                                  • Konsulent oversigt
                                                    • Vi søger konsulenter
                                                      • Logind
                                                      • Kontakt
                                                        • Kontakt os
                                                          • Pressebilleder
                                                          Tilbage til oversigt
                                                          Tomatsuppe med hjemmelavede kødboller
                                                          Tomatsuppe med hjemmelavede kødboller
                                                          Lækker cremet tomatsuppe - en favorit på middagsbordet

                                                          Tilberedningstid: cirka 35 minutter
                                                          Mængde: 2 personer

                                                           

                                                          Det skal du bruge
                                                          Kødboller:
                                                          300 g hakket kalv og flæsk
                                                          1 spsk. revet løg
                                                          1 bæger æggehvide
                                                          1 spsk. mel
                                                          ½ tsk. salt
                                                          ¼ tsk. peber
                                                          1 bouillonterning

                                                           

                                                          Tomatsuppe:
                                                          1 ds hakkede tomater
                                                          1 bouillonterning opløst i 2 dl kogende vand
                                                          1 fed hvidløg
                                                          ½ tsk. timian
                                                          4 spsk. piskefløde 38 %

                                                           

                                                          Pynt:
                                                          Rosmarinkviste
                                                          Tilbehør:
                                                          80 g fuldkornsflute

                                                           


                                                          Ælt hakket kød, revet løg, æggehvide, mel, salt og peber godt sammen.
                                                          Bring en liter vand i kog og kom en bouillonterning i.
                                                          Form kødet til valnøddestore boller med en ske. Dump otte-ti kødboller i det kogende vand og lad dem koge et par minutter. Bollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
                                                          Kom hakkede tomater, bouillon, knust hvidløg og timian i en gryde og kog det i fem-ti minutter. Tilsæt fløde og smag til, om suppen skal krydres yderligere med salt og peber.
                                                          Blend suppen og tilsæt derefter kødbollerne. Varm godt igennem.
                                                          Rist flute på en brødrister eller i ovn.

                                                           

                                                          Det bør der ligge på din tallerken
                                                          En tallerken suppe med en stor håndfuld kødboller. En lille håndfuld flute.

                                                           

                                                          Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
                                                          Håndfuld 1(+2): Løg, hakkede tomater
                                                          Håndfuld 3: Hakket kalv og flæsk, æggehvide
                                                          Håndfuld 4: Mel, fuldkornsflute
                                                          Fedt: Fløde
                                                          Smagsgivere: Salt, peber, bouillon, hvidløg, timian, evt. rosmarin
                                                          Energi per person: 569 kcal., 38 g kulhydrat, 6,1 g kostfiber

                                                           

                                                          Tip
                                                          Tilsæt kogte nudler i suppen i stedet for at spise flute til.

                                                          Udvalgte Sense opskrifter
                                                           

                                                          Nyhedsbrev

                                                          Tilmeld dig nyhedsbrevet

                                                          kontakt

                                                          Center for Vægttab
                                                          Frydenlundsvej 4
                                                          5550 Langeskov
                                                          40993682
                                                          sense@slankmedfornuft.dk

                                                          Følg sense

                                                          • Nyeste Opskrifter

                                                            • Solskinsdessert med mango og skyr s. 24

                                                            • Squashhjul med smilende æg s. 36

                                                            • Spejlæg med bacon og granatæble s. 24

                                                            • Tun- og æggesalat med kapers s. 63

                                                              Den gode frokost
                                                          • Galleri

                                                            Instagram
                                                          • Kontakt os

                                                            Center for Vægttab
                                                            Frydenlundsvej 4
                                                            5550 Langeskov
                                                            40993682
                                                            sense@slankmedfornuft.dk
                                                          © 2019 sensekost.dk. All Rights Reserved. Powered by 101-ODENSE