shop 0

Tomatsuppe med hjemmelavede kødboller

Lækker cremet tomatsuppe - en favorit på middagsbordet

Tilberedningstid: cirka 35 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge

Kødboller
300 g hakket kalv og flæsk
1 spsk. revet løg
1 bæger æggehvide
1 spsk. mel
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
1 bouillonterning

Tomatsuppe
1 ds hakkede tomater
1 bouillonterning opløst i 2 dl kogende vand
1 fed hvidløg
½ tsk. timian
4 spsk. piskefløde 38 %

Pynt
Rosmarinkviste

Tilbehør
80 g fuldkornsflute

Sådan gør du
Ælt hakket kød, revet løg, æggehvide, mel, salt og peber godt sammen.
Bring en liter vand i kog og kom en bouillonterning i.
Form kødet til valnøddestore boller med en ske. Dump otte-ti kødboller i det kogende vand og lad dem koge et par minutter. Bollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
Kom hakkede tomater, bouillon, knust hvidløg og timian i en gryde og kog det i fem-ti minutter. Tilsæt fløde og smag til, om suppen skal krydres yderligere med salt og peber.
Blend suppen og tilsæt derefter kødbollerne. Varm godt igennem.
Rist flute på en brødrister eller i ovn.

Det bør der ligge på din tallerken
En tallerken suppe med en stor håndfuld kødboller. En lille håndfuld flute.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1(+2): Løg, hakkede tomater
Håndfuld 3: Hakket kalv og flæsk, æggehvide
Håndfuld 4: Mel, fuldkornsflute
Fedt: Fløde
Smagsgivere: Salt, peber, bouillon, hvidløg, timian, evt. rosmarin

TIP
Tilsæt kogte nudler i suppen i stedet for at spise flute til.

Energifordeling per person
569 kcal
Kulhydrat 38 g
Kostfibre 6 g

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER